Telefonunuzu Daha İyi Performans Göstermek İçin Yapabileceğiniz Kolay Püf Noktaları

Telefon, sahip olduğumuz en değerli eşyalardan biridir. İnsanların çoğu, onsuz yaşayamayacakları bir gerekliliktir. Modern nesillere, teknoloji ve bilgi söz konusu olduğunda sürekli olarak hız sağlanmaktadır. Bu, sabırlı olma yeteneklerimizi azalttı. Bir sayfanın çevrimiçi yüklenmesi 5 saniyeden uzun sürdüğü için rahatsız olduysanız, ilişki kurabilirsiniz.

Telefonunuzun ilk satın aldığınız zamanki kadar iyi çalışmaması sinir bozucu olabilir. Belki internete erişmeye veya başka bir selfie çekmeye çalışıyorsunuz, ancak telefon olması gerektiği gibi çalışmayacaktır. Bu yazıda, daha iyi performans göstermesi için telefonunuza yapabileceğiniz kolay püf noktaları sunacağız.

 

Yalnızca Kullandığınız Uygulamaları Saklayın

Telefonunuzu hayatınızdaki her şey için kullanırsanız, daha sık kullanacağınızı düşündüğünüz ancak kullanmayacağınızı düşündüğünüz uygulamalar da dahil olmak üzere çok sayıda uygulama elde etmek kolay olabilir. Bir telefonun hafızası, cihazınızın performansında önemli bir rol oynar, bu nedenle sahip olduğunuz tüm uygulamalara bir göz atmanız ve ihtiyacınız olmayanları silmeye başlamanız önemlidir. Bunu yapmak çok kolaydır ve kesinlikle telefonunuzun performansını artıracaktır.

 

Bir Uygulamayı İndirmeden Önce Düşünün

Yukarıdaki paragrafla aynı çizgide, gerçekten ihtiyacınız olan uygulamaları düşünün . Piyasada bulunan bu kadar çok uygulama ile her birini tek tek indirmek çok cazip olabilir – resimlerinizi düzenlemek için kullanılan, bazıları organize olmanıza yardımcı olan, bazıları ise finansal bütçeleme veya fitness konusunda size yardımcı olan ve daha pek çok uygulama var. İlk başta bunları kullanmak eğlenceli olsa da, gerçekten gerekli olduklarını düşünüyor musunuz? Telefonunuza daha fazla uygulama yüklemeden önce bunu düşünün, daha önce tartıştığımız gibi, bunun telefonunuzun hafızası üzerinde büyük bir etkisi olabilir ve performans seviyelerinin düşmesine neden olabilir.

 

Ağınızı Değiştirin

Pek çok insan bunu düşünmez, ancak ağınızın mobil cihazınızın performansı üzerinde de etkisi olacaktır. Bu, genel bağlantıyı ve internete erişimi kontrol ederek, seçtiğiniz ağın gerekli özelliklere sahip olmaması durumunda telefonunuzu çok yavaşlatır. Bu, akıllı telefonunuzun ağ kilidi açılmadığı sürece kolaylıkla yapılabilir – bu, kullandığınız ağ dışındaki diğer ağ SIM kartlarını kabul etmeye hazır olmadığı anlamına gelir. Durum buysa, paniğe kapılmayın, bazı profesyonellerin bunu sizin için halletmek için büyük miktarlarda para talep ettiğini anlıyoruz, ancak arkanızdayız. Netchimp.co.uk/webdesign/unlock-iphone/how-to-unlock-iphone-8/ adresindeki uzmanlarAkıllı telefonunuzun kilidini kendi başınıza açabileceğinizi önerin, bu da paradan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Telefonunuz yeniyse ve iyi performans göstermiyorsa, gerçekten yalnızca şebekeye bağlı olabilir, bu nedenle, bir kez değiştirdiğinizde, telefonunuzun performansında büyük bir fark göreceksiniz. Bununla birlikte, o kadar teknoloji meraklısı değilseniz, bir profesyonel tarafından kilidinin açılması için almanız daha akıllıca olabilir.

Android telefonunuzu daha hızlı hale getirmek için uygulama önbelleğini temizleyin

Bazı uygulamalar, düzenli olarak kullanmasanız bile telefonunuzda kalmalıdır. Bunlar, yemek sipariş etmek veya uçuş rezervasyonu yapmak için kullanılanları içerir. Bunları tutarlı bir şekilde kullanmasanız da, bir noktada kullanımlarının olduğunu ve bunları silmek uygun olmayacağını biliyorsunuz. Akıllı telefonunuz yine de bu uygulamalardan önbelleğe alınmış verileri depolayacaktır ve bu çok fazla yer kaplayabilir. Telefon ayarlarınızda bunu kaldırmak için seçenekler vardır ve hafızanın bir kısmını boşaltacağınızı düşünerek telefonunuzun daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Önbelleğe alınmış çok fazla veri genellikle telefonunuzun donmasına ve çökmesine neden olur.

 

Telefonunuzu düzenli olarak güncelleyin

Teknolojiye ayak uydurmak tam zamanlı bir iş olabilir – her zaman piyasaya sunulan yeni telefonlar ve geliştirilmekte olan yeni güncellemeler vardır. Telefonunuzun bazen size yeni bir güncellemenin zamanı geldiğini bildireceğini görebilirsiniz. Bazı insanlar bunları görmezden gelmeyi seçerler, ancak bunlar telefonunuzun daha iyi performans göstermesi için tasarlanmıştır . Bununla birlikte, bu güncellemelerin çok fazla hafıza alanı kaplayabileceğini ve telefonunuzu eskisinden daha yavaş hale getirebileceğini unutmayın. Mobil cihazınız oldukça eskiyse, güncelleme buna uygun olmayabilir ve yalnızca verimliliğini azaltabilir, bu nedenle yeni güncellemeleri kabul etmeden önce bunu göz önünde bulundurun.

Telefonunuz neredeyse tüm hayatınızı koruyor, bu nedenle mümkün olduğunca iyi çalışmasını istemeniz çok doğal. Yukarıda tartışılan bazı ipuçlarını ve püf noktalarını takip ederek akıllı telefonunuzun her zamankinden daha iyi performans göstermesini sağlayabilirsiniz. Ancak, telefonunuz çok eskiyse, veda etme ve yenisini alma zamanının geldiğini unutmayın.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz