Antivirüs Yazılımının Çevrimiçi Güvenlikteki Önemi

Antivirüs Yazılımı (AV) açıkça ağ güvenliğinizde önemli bir bileşendir. Sizi solucanlardan, kötü amaçlı yazılımlardan, virüslerden ve verilerinize diğer yetkisiz erişim ve bozulmalardan korur. Siber suç istatistikleri, siber saldırıların bir trilyon doların üzerinde zarara neden olduğunu bildiriyor. Bu saldırıların kapsamı ve yıkımı, onu uyuşturucu ve diğer organize suçlardan daha kazançlı hale getirdi. Bunlar sadece bildirilen ve önemli saldırılardır, kurbanların haberi olmadan hedef alınanları içermez. Her 14 saniyede bir bir yerde bir fidye yazılımı saldırısı olduğunu tahmin ettiler.

AV yazılımını sisteminize yüklemeniz için bazı nedenler şunlardır:

1. Tehditleri Tanıyın

Bir AV yazılımı, tehditleri erken fark ederek kapsamlı koruma sağlar. Bir dosya, e-posta, cihaz veya ağ bağlantısıyla karşılaştığınızda olası riskler konusunda sizi bilgilendirerek, veri kaybını veya kimlik hırsızlığını önleyebilirsiniz. Ayrıca fidye yazılımı, truva atı veya casus yazılım izinsiz giriş girişimlerini de reddeder .

 

2. Hassas Bilgileri Korur

Siber suçlular, hassas bilgileri genellikle altın olarak görürler, çünkü onları sömürmek için diğer hain varlıklara satabilirler. Oyun oynama ve satın alma gibi çevrimiçi etkinlikler, bu bilgilerin değiş tokuş edildiği ve depolandığı yerdir, bu nedenle yanlış ellere geçmesini önlemek için temel bir antivirüs korumasına ihtiyaç duyar . Bireysel olarak çalınan hassas bilgiler potansiyel olarak felakettir, ancak işletmeler için felakete yol açabilir ve itibar üzerinde kötü bir leke olabilir. İşletmeler kendilerini siber saldırılara karşı koruyamıyorsa, müşteriler bilgilerine güvenme konusunda iki kez düşünürler. Ticaretin son birkaç on yılda çevrimiçi alana kayması ve büyük kayması nedeniyle bu çok önemlidir.

3. Ağınızı Korur

Bir bilgisayar virüsü adını alır, çünkü birincil etkisi kendini bilgisayar sisteminize gerçek bir virüs gibi yaymaktır. Bu, virüslü bir cihazı bilgisayarınıza takarsanız, bu cihaza bulaşan her şeyin o bilgisayara da iletilme olasılığının önemli olduğu anlamına gelir. Bir veya iki cihazınıza virüs bulaştığında , o ağdaki diğer cihazlara da bulaşması uzun sürmez. Virüsten koruma yazılımının bir tehdidi cihazınıza bulaşmadan önce algıladığını dikkate alarak, bu, tehdidin ağınızın diğer öğelerine aktarılmasını etkili bir şekilde engeller.

İşletmeler, tek bir ağa bağlı birden fazla cihazla çalışır. Bu, iletimi önlemeyi çok önemli hale getirir, çünkü bu ağdaki yalnızca bir bilgisayara değil, diğerlerine de zarar verir. Virüs bulaşmış bir cihazın kayıpları, ağ sisteminizin diğer bölümlerinde hızla çoğalabilir.

Microsoft Windows, kendi güvenlik yazılımlarını işletim sistemlerine zaten entegre etmiştir, ancak bu, AV yazılımına ihtiyaç duymadığı anlamına gelmez. Siber suçlular için tehlikeli olduğu için çevrimiçi dünya harika ve bilgisayar korsanları saldırılarında sürekli olarak yaratıcı ve acımasız oluyor. Bu, çalışırken, oyun oynarken, alışveriş yaparken veya internette gezinirken kendinizi güvende tutmak için mümkün olan her önlemi almanız gerekeceği anlamına gelir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz