Video Düzenlemenizi Bir Sonraki Seviyeye Nasıl Taşırsınız?

Profesyonelleri amatörlerden ayıran son dokunuşu videolarınıza nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, düzenleme oyununuzu dönüştürebilecek birkaç basit numara olduğunu bilerek nefes alabilirsiniz. Bu makale, profesyonellerin video düzenleme için önerilen stratejilerinin tam bir listesini verecektir. Bir sonraki cam tavanı kırmaya hazırsanız, okumaya devam edin.

Rahat bir çalışma alanı kurun

Çalışma alanınızı seviyorsanız, bir bilgisayarın başında saatlerce vakit geçirmek daha kolaydır. Ressamların ve yazarların ormana gizlenmiş kulübelerine veya şehre bakan çatı katlarına ihtiyacı olduğu gibi, sizin de rahat bir çalışma alanına ve belki de biraz ilham verici bir şeye ihtiyacınız var. Uzun süre oturmanın fiziksel etkilerinin farkında olun ve bulabileceğiniz videoları düzenlemek için kendinize en iyi sandalyeyi alın . Bunların fiyat aralığı oldukça geniştir, bu nedenle ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir şey bulabilmelisiniz.

 

Çalışan bir güzergah oluşturun

Başlamadan önce videoda yapmanız gereken tüm değişiklikleri özetlemek en iyisidir. Bu size yapmanız gereken her şeyin bir yol haritasını verecek ve geri izlemeyi en aza indirerek süreci kısaltacaktır. Her düzenleme için son tarihler belirleyin ve buna bağlı kalın. Yaşam tarzınıza uygun bir çalışma programı yapmak çok önemlidir ve disiplin bir erdemdir, çünkü onsuz hiçbir şey yapılamaz.

 

Bilgisayarınızı hızlandırın

Düzenleme, büyük dosyalar ve karmaşık yazılımlarla çalışmanızı gerektirir. Bilgisayarınız güncellenmemişse, onarıma ihtiyacı varsa veya çok yavaşsa, çalışma sürenizi ikiye, hatta üçe katlayabilir. Bilgisayarınızı hızlandırdığınızdan veya gerekirse yeni bir tane bulduğunuzdan emin olun. Video düzenlemede çalışan bir bilgisayar çok önemlidir ve bu değerli bir yatırımdır.

 

Tüm kısayolları öğrenin

Düzenleme yazılımındaki tüm çeşitli ziller ve ıslıklar için tonlarca kısayol vardır. Kendinize bir iyilik yapın ve mümkün olduğunca çok kısayolu ezberleyin. Her editörün bilmesi gereken bir avuç temel kısayol vardır, ancak düzenleme yazılımınızın sahip oldukları konusunda kendinizi eğittiğinizden emin olun.

Uygun müziği seçin

Her zaman video için seçilen müziğin içerikle eşleştiğinden emin olun. Heavy metali ne kadar severseniz sevin, ürettiğiniz tüm içerikle çalışmayacaktır. Ruh halinin doğru ayarlandığından emin olmak için müziği akıllıca seçin . Endişelenmeyin – kafa patlatma karışımınız için bir yerde bir yer var.

 

Lingo öğrenin

Herhangi bir çalışma alanıyla uyumlu bir sürü jargon var. Diğer kameramanlarla sosyalleşmek istiyorsanız, insanların neden bahsettiğini anlamak için argo dilini öğrenmeniz gerekir. Argoyu öğrenmemek, birinin sizin hakkınızda yanlış bir izlenim edinmesine ve ne yaptığınızı bilmiyormuşsunuz gibi görünmesine neden olabilir. Video düzenleme kelime hazinenizi genişleterek bu garip anları azaltın.

 

Boşluk Bırak

Bazen bir parçanın gücü aradaki boşluklarda yatar. Önemli sahneler arasında bir duraklama yaparak izleyicilerin yansıma anlarına izin verin. Bu, gerilim katacak ve bu güçlü sahneleri daha akılda kalıcı hale getirecek.

 

Zamanlamayı doğru yapın

Atlamalar, izleyicinin ilgisini korumak ve alakasız veya mülayim materyalleri kesmek için önemlidir. Ancak zamanlama çok önemlidir. Yeni bir sahneye çok hızlı geçiş yaparsanız, izleyici ile video arasındaki bağlantıyı kesebilirsiniz. Sahnelerinizi doğru şekilde değiştirdiğinizden ve yalnızca uygun olduğunda atlamalı kesme yaptığınızdan ve asla yoğun bir sahne olmadığında emin olun.

 

Ara ver

Herhangi bir revizyon veya rötuş ile, ne tür olursa olsun, ara vermek ve daha sonra geri dönmek çok önemli bir adımdır. Bu, boşuna bir şey bulmaya çalışmak için saatler harcamak gibi. Bir noktada gözleriniz yorulacak, hüsrana uğrayacaksınız ve sonunda bir döngüye saplanıp kalacaksınız. Yaratıcılıkta da böyledir. Gitmeli ve taze gözlerle geri dönmelisiniz, yoksa önemli ayrıntıları kaçırma veya belirli bir düşünce kalıbına takılıp kalma riskiniz vardır. Dışarıda yürüyüş yapmak zihni temizlemek için mükemmeldir ve araştırmalar, kestirmenin yeni fikirlere ilham vermeye yardımcı olabileceğini ve beynin kalıpların dışına çıkmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Bir kişinin zanaatını geliştirmesinin birçok yolu vardır, ancak bunlar video düzenleme ile işleri bir adım öteye taşımanın ana stratejileridir. Bir dahaki sefere düzenlemek için oturduğunuzda, çalışmanızın ana hatlarını çizdiğinizden ve düzenli bir şekilde girdiğinizden emin olun; çalışmanızın hızla geliştiğini göreceksiniz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz