Her Oyun Odasının İhtiyaç Duyduğu Yedi Şey

Mükemmel oyun kurulumuna sahip olmak her oyuncu için bir gurur meselesidir. Oyun oynamaya ayrılmış bir odada oyun oynama deneyimi ve eğlencesi eşsizdir.

Bir oyuncuysanız, yatak odanızı akıllara durgunluk veren bir oyun odasına nasıl kolayca dönüştüreceğinizi bilmelisiniz. Peki her oyun odasının ihtiyaç duyduğu en temel şeyler nelerdir?

 

1. Pratik Bir Masa

Oyun masaları, bir oyuncunun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Birçok masada, klavyeyi saklamak ve kullanmak için özel bir yer olan sürgülü klavye tepsisi bulunur. Oyun kurulumunuz için bir masa seçerken, üzerine yerleştireceğiniz şeylerin sayısını hesaba katın. İki veya monitör gerektiren simülasyon oyunları oynuyorsanız , daha fazla yüzey alanına sahip daha büyük bir masaya ihtiyacınız olacaktır. Veya yayıncıysanız, mikrofon sehpasını ve kamera kurulumunu saklamak için alana ihtiyacınız olacak. Oyun tarzınıza bağlı olarak gereksinimlerinize uygun bir oyun masası seçin.

 

2. Bir Oyun Koltuğu

Oyun koltuğunuz olmadan oyun odanız eksik kalır. Bir kralın kalesindeki taht gibi. Bir oyun koltuğu, odanızın oyun havasını güçlendirmenin yanı sıra, sıradan sandalyelerin sağlayamayacağı rahatlığı sağlar. Oyun koltukları, omurganızı doğru pozisyonda tutmanıza yardımcı olur, beyne sürekli kan akışını kolaylaştırır ve uzun bir oyun süresinden sonra bile vücut ağrısını önler. Bazı sandalyeler cam tutucularla donatılmıştır. Ne söyleyebiliriz? Nemli kalın!

 

3. Oyun Dizüstü Bilgisayarı

Bir oyun odasının en önemli parçası, iyi grafiklere ve CPU konfigürasyonuna sahip bir dizüstü bilgisayardır. Dizüstü bilgisayarınıza çok fazla yatırım yapmanız gerekmez. Piyasadaki pek çok farklı marka ve artan rekabet nedeniyle 1000 doların altındaki oyun dizüstü bilgisayarları , üst düzey oyun dizüstü bilgisayarları kadar iyi performans gösteriyor. En yeni oyunların derinliğinin ve ayrıntılarının keyfini çıkarmak için dizüstü bilgisayarınızın verileri işleyecek ve en iyi oyun deneyimini sağlayacak kadar yeterli olması gerekir.

 

4. Mükemmel Bir Ses Sistemi

En sevdiğiniz oyunu ses geçirmez bir odada mı oynadınız? Kesinlikle delilik. Bir odayı ses geçirmez hale getirmek biraz çaba gerektirir, ancak deneyimi bir sonraki seviyeye ciddiye alır. Bir ile ses geçirmez odada , büyük bir ses sistemi gerektiğini geliştirir ses efektleri ve bir oyunun ses. Bir odanın ses yalıtımı sizin için mümkün değilse, yüksek çözünürlüklü kulaklıklara yatırım yapmak en iyi alternatiftir. Gürültü engelleme ve ses geliştirme gibi özellikler, pahalı kulaklık satın almayı paraya değer hale getirir.

 

5. Yetenekli Bir Soğutma Sistemi

Oyun oynamak gibi ağır işler yaparak dizüstü bilgisayarınızı veya bilgisayarınızı maksimum kapasitesine zorlamak gerçekten hızlı ısınmasına neden olabilir. Ve kapalı bir odada her şey daha hızlı ısınır. Sisteminizin aşırı ısınması oyunun çökmesine neden olabilir ve hiçbir oyuncu bunun olmasını istemez. Bu nedenle, oyun sisteminin ve odanızın sıcaklığını korumak için entegre soğutma fanlarına sahip iyi bir dizüstü bilgisayar soğutma pedi satın aldığınızdan emin olun.

 

6. İyi Bir Kablo Düzenleyici

Masanın etrafında çok fazla kablo dolaşmasının bir dezavantajı, dikkatin dağılmasıdır. Ve en kötü yanı, klavyenizin, farenizin veya kulaklığınızın kablolarının birbirine karışması ve bunları çözmek için önemli miktarda zaman harcamanız gerektiğidir. Bu sorun için en iyi çözüm, kabloları bir kablo düzenleyici yardımıyla düzenli ve sistematik olarak saklamaktır. Tüm kabloları gizleyecek ve masanızın daha düzenli ve daha az dağınık görünmesini sağlayacaktır.

 

7. Ruh Halini Ayarlamak İçin Aydınlatma

Oyun alanınızı aydınlatan ışık türlerinin ruh hali üzerinde çok fazla etkisi vardır. Neon mavisinden menekşe rengine kadar değişen parlak ve ateşli ışıklar, oyun odanızın görünümünü tamamen değiştirebilir. Odanızı LED ışıklarla dekore etmek çok daha havalı ve davetkar görünmesini sağlayabilir.

Işıkların rengini seçmenin en iyi yolu, onları oyun aksesuarlarınızın veya oyun masalarınızdaki genel öğelerin rengiyle eşleştirmektir. Hatta tersini de yapabilirsiniz. En sevdiğiniz rengin LED ışıklarını seçin ve eşleşen bir fare altlığı veya kulaklığı alın.

Bir oyun masası, oyun koltuğu, iyi konfigürasyona sahip bir dizüstü bilgisayar, yüksek kaliteli bir ses sistemi, soğutma sistemi, kablo düzenleyici ve eğlenceli ışıklar, her oyun odasının ihtiyaç duyduğu 7 temel şeydir. Ek olarak, zevkinize bağlı olarak odanın her yerine en sevdiğiniz oyun karakterlerinin posterlerini, çerçevelerini ve minik figürlerini ekleyebilirsiniz. Oyun odanızın havasını değiştirmek için son rötuşlar gerçekten önemlidir. Ama en önemlisi, odanız boyunca tutarlı bir tema tutmaya çalışın. Bunu yaparsanız, her zaman hayal ettiğiniz gibi harika bir oyun odasına sahip olacaksınız!

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz