Bilgisayar Destekli Sevk Sistemleri Nelerdir ve Neden Önemlidir?

Modern acil durum hizmetleri sistemleri, yeni zorlukları karşılamak için sürekli olarak gelişmektedir. Acil durum hazırlığı için anahtar olarak kabul edilen alanlardan biri, herhangi bir alandaki tüm kaynakların merkezi bir kumandasıdır.

Bilgisayar destekli gönderme sistemleri, acil durum müdahale ekiplerine çabaları yüksek düzeyde verimlilikle koordine etme araçları sağlayan bir araçtır.

 

Bilgisayar Destekli Sevk Sistemleri Nelerdir?

Acil durum hizmetleri gönderme merkezleri, yardım çağrılarını yanıtlamak, her çağrı sırasında verilen bilgileri işlemek, kaynakları her bir konuma atamak ve ardından acil durum ele alınana kadar farklı hizmetleri koordine etmekle görevlidir . Bu işlemlerin çoğu tek bir operatör tarafından gerçekleştirilir. Her aramayla birlikte gelen baskıyı ve zaman kısıtlamalarını eklediğinizde, kusursuz yönetim becerileri gerektiren telaşlı bir durumla baş başa kalırsınız.

Bilgisayar Destekli Gönderim sistemleri veya kısaca CAD, tüm bilgileri tek bir iş istasyonu terminalinde merkezileştirerek dağıtım görevlilerinin acil durum çağrılarını yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış sistemlerdir. Sadece bu değil, aynı zamanda CAD’ler, dağıtım görevlilerinin farklı acil durum hizmetlerini tek bir sistem kullanarak yönetmesine de izin verir, böylece Fire, EMS ve LEO kurumları arasında bilgi alışverişi için gereken süreyi büyük ölçüde azaltır.

 

CAD Sisteminin Yapısı

Ortalama bir CAD sistemi, tümü bir CAD iş istasyonuna bağlı olan karmaşık bir cihaz ağını temsil eder. CAD iş istasyonunun kontrolündeki operatör bir CAD sunucusuna bağlanır. CAD Sunucusu buradan bir SMS çağrı cihazına, bir radyo modeme, bir otomatik araç konum sistemine ve bir faks sunucusuna bağlanır.

Ek olarak, CAD sunucuları aynı zamanda seçici çağıran kodlayıcılara ve birim kimliği kod çözücülerine de bağlıdır. Böyle bir ağ yapısı, dağıtım operatörlerinin metin mesajları yayınlamasına, mobil dijital terminallerde veri yazdırmasına ve kontrolleri altındaki tüm birimlerle telsiz teması halinde kalmasına izin verir.

Bu kaynakların tümü, tek bir CAD iş istasyonu kullanılarak kontrol edilir. 10-8Systems.com adresindeki sevk yazılımı mühendisleri , modern CAD sistemlerinin daha kolay kaynak yönetiminden çok daha fazlasına izin verdiğini belirtiyor . Bir CAD sisteminin temel faydası, gönderimin kontrolü altındaki birimlerle iletişim kurmanın birden fazla yolunun olmasıdır. Bu tür fazlalıklar, bireysel sistemler çökse bile aramaların ele alınmasını sağlar.

 

CAD Sistemleri Neden Önemlidir?

CAD sistemlerinin evrimi ve gelişimi, tüm acil durum hizmetlerinin verimliliği üzerinde olumlu bir etki yarattı. Bilgisayar destekli gönderi, ülke çapındaki departmanlar için günlük operasyonları yönetmeyi çok daha kolay hale getirmiş olsa da, bu sistemlerin gerçek değeri, kitlesel bir acil durum ortaya çıktığında ortaya çıkıyor.

Doğal afetler veya birçok farklı kurumun koordinasyonunu gerektiren olaylar ve farklı yargı alanları, büyük ölçekte acil durum müdahalesine hazırlıklı olmanın gerçek testini temsil eder . CAD ile, bu tür karmaşık ajans ağlarını koordine etmek yalnızca mümkün olmakla kalmaz, aynı zamanda verimli olur.

Kasırgalar, kontrol edilemeyen yangınlar ve diğer olası kitlesel kayıp olayları, genellikle çağrı merkezlerini çağrılarla boğma eğilimindedir. Gelişmiş CAD sistemlerini kullanan operatörler, aramaları konum, bölgedeki çeşitli birimlere yakınlık, öncelik ve daha fazlası gibi çeşitli ölçütlere göre kategorize edebilir. Gelen aramaların etkili bir şekilde önceliklendirilmesi yeteneğine sahip olmak, etkili, zamanında acil durum müdahalesi ile geniş ölçekli bir acil durum sistemi çökmesi arasındaki fark anlamına gelebilir.

 

Bilgisayar Destekli Sevkiyat Sistemlerinin Geleceği

CAD ile ilgili teknolojilerin ilerlemesi, yeni donanımın yanı sıra sektöre yeni yazılımlar da getiriyor. Sevk merkezleri, esasen tekrar eden görevlerin çoğunu otomatikleştiren ve sevk görevlilerinin kaynakları daha verimli bir şekilde tahsis etmelerine olanak tanıyan yeni yazılıma erişim kazanıyor.

Daha yeni CAD sistemleri de modülerlikte bir artış gösteriyor ve böylelikle ajansların CAD donanımlarını ve yazılımlarını benzersiz gereksinimlerine uyacak şekilde özelleştirmelerine olanak tanıyor. Sonuç olarak, küçük ajanslar yüksek düzeyde optimize edilmiş sistemleri çalıştırma yeteneğine sahipken, büyük ajanslar kendi ihtiyaçlarına göre CAD’lerini ölçeklendirebilir.

 

CAD Sistemlerinin Güvenilirliği

Güvenilirlik, kritik bir altyapı parçası tartışıldığında önemli bir sorudur. Bilgisayar destekli dağıtım ağlarının doğal karmaşıklığı, birçok kişinin bu tür sistemlerin nihayetinde başarısız olmadan önce ne kadar kötüye kullanılabileceğini merak etmesine neden oldu.

Hedeflenen ağ saldırılarının önüne geçildiğinde, CAD sisteminin çökmesine neden olabilecek pek çok senaryo yoktur. Uygun bakım prosedürleri uygulandığında, bir CAD sistemi doğası gereği neredeyse her türlü zorluğun üstesinden gelmeye yetecek kadar fazladır.

CAD yazılımı ve donanımının mevcut durumu, iyileştirme için çok fazla alan bırakmaktadır. Modern sistemler, acil durum hizmetlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterlilikteyken, en son teknolojiler, gönderimin farklı yönlerini yönetmenin yeni yollarını ortaya koymaktadır. CAD sistemlerinin sunduğu faydalar sayesinde, toplumumuz acil durumlarla zamanında ve verimli bir şekilde başa çıkmanın etkili bir yoluna sahiptir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz