IDX Entegrasyonu: Nedir ve Nasıl Çalışır?

Yeni müşterilere ulaşmak, herhangi bir işletmenin en önemli yönüdür ve emlakçılar da istisna değildir. Emlak alıcılarının% 43’ünden fazlasının aramaya çevrimiçi olarak başladığını bildiğimizde, internetin özellikle karar vermede önemli olması bizi şaşırtmıyor.

IDX’in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, sizi teminat altına aldık. Burada IDX ve web tasarımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi paylaşacağız. Ayrıca gayrimenkul sektöründeki herkes için ne kadar önemli olduğunu da açıklayacağız.

IDX’in Temelleri

İnternet Veri Değişimi (IDX), emlak komisyoncularının liste bilgilerini paylaşmalarına ve listelenen mülklerin listelerini düzenli olarak güncellemelerine olanak tanıyan bir politikadır. Her komisyoncu yıllık üyeliğini ödedikten sonra, tüm aktif listeleri görmek ve alıcılarına satın almak isteyebilecekleri mülkler hakkında ayrıntılar vermek için erişim elde ederler.

Web sitenizdeki basit bir IDX eklentisi ile, tüm müşterilerinizi başka birine yönlendirmenize gerek kalmadan web sitesinde tutabileceksiniz. IDX ve diğer web tasarım gelişmeleri, küçük emlak şirketlerinin büyük oyuncular gibi bilgilere eşit erişime sahip olmasını mümkün kıldı.

Şimdi, IDX çok fazla para gerektirmediğinden, her şirket, web sitesinde uygulamak için bir eklentiyi kolayca indirecek bir web tasarımcısı kiralayabilir. Web siteniz, emlak CRM’si, özel IDX verileri ve iyi bir emlak eklentisiyle mülk arama gibi ek özelliklere sahip olabilir . Listede bir şey değiştiğinde bildirim gönderme seçeneği bile var. Ve entegrasyonun en iyi yanı, her şirketin duyarlı bir mobil harita araması yapmasına olanak tanıyan özelleştirme kolaylığıdır.

 

IDX’i Faydalı Yapan Nedir?

Trulia veya Zillow gibi web siteleri, bir müşteri aramaya yeni başlıyorsa iyidir. Ancak, bir dezavantajı var ve bu, sizden daha iyi fiyatlar sunuyorlarsa rakiplerinizin web sitelerine gitme yeteneğidir. Ayrıca, aktif mülklerin çoğu zaten satıldığından, bu büyük platformlardaki veriler yanlış olabilir.

Bu iki platform IDX kullanmadığından, bilgiler düzenli olarak güncellenmez ve bu nedenle müşterilerinizin gördüğü her şey güncel değildir.

 

IDX Entegrasyonunu Kullanmanın Yararları

IDX kullanmanın en büyük avantajlarından biri, tüm aktif girişleriniz için potansiyel müşteriler toplamaktır. Alıcılarınız, şirketinizin web sitesinde tüm aktif listeleri görebildikleri için, daha fazla bilgi için doğrudan sizinle iletişime geçebilirler. Sadece onlara yardım edeceğinize güvenmekle kalmaz, aynı zamanda piyasada gerçekte nelerin mevcut olduğunu da görebilirler.

IDX ile ilgili bir diğer önemli şey, gayrimenkul verilerini müşterilere sunmadaki doğruluktur . Eklenti listeleri düzenli olarak içe aktaracağından, sayfanızın bilgileri her zaman güncellenecektir. Bu şekilde, müşterileriniz asla sevdikleri bir şeyi görecek ve mülkün artık piyasada bulunmadığını fark edecek bir duruma sahip olmayacaklar.

Son olarak, IDX’i web sitenize entegre etmek, müşterilerinizin mülkleri arasında gezinirken bilgilerini koruyacaktır.

 

Entegrasyon Nasıl Çalışır?

IDX güçlü bir araçtır, ancak işiniz için mucizeler yaratamaz. Ancak bunu en iyi geliştirme ve pazarlama stratejileriyle birleştirdiğinizde olağanüstü sonuçlar verecektir. IDX, her duruma uyan tek bir çözüm değildir. Bu nedenle, profesyonelleri işe almanın eklentiyi web siteniz için çalışmasını sağlamanın en iyi yolu olduğunu aklınızda bulundurmalısınız .

Başarılı bir entegrasyon sağlamak istiyorsanız, listelerin görüntüleneceği özel bir sayfa oluşturmanız ve arama motoru algoritmalarının sizi bulmasına yardımcı olmanız gerekir. Hangi web sitelerinin en iyi IDX çözümlerine sahip olduğunu görmek için gerekli tüm araştırmaları yapın ve işe yaraması için ne yaptıklarını anlamaya çalışın.

Her şeyi görsel olarak ilgi çekici ve harita aramaları, poligon aramaları ve pazar raporları ile etkileşimli tutarak, web sitenize daha fazla kullanıcının geldiğini fark edeceksiniz. IDX çözümleri çeşitli sosyal medya platformlarıyla iyi çalıştığından, bunları harika içerik paylaşmak ve web sitenizde ek trafik oluşturmak için kullanın.

 

Güncel Kalın

İnternet, insanların gelecekteki evleri bulmak için en iyi deneyimi sağlayan mülkleri ve web sitelerini arama şekillerini değiştiriyor. IDX’te yeniyseniz, ancak emlak işinizi büyütmek için buna ihtiyacınız olduğunun farkındaysanız, bu makale size başlamanız için tüm temel bilgileri verecektir.

Entegrasyonun başarısının büyük ölçüde geliştiricinize ve becerilerine bağlı olduğunu unutmayın. IDX ile çok fazla deneyime sahip birini bulmak, en iyi kaliteyi garanti edecek ve rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlayacaktır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz