Vergi Dosyalamasını Daha Kolay Hale Getirmek İçin Basit İpuçları

Albert Einstein’ın ünlü bir şekilde söylediği aktarılır: “Dünyada anlaşılması en zor şey gelir vergisidir”. Ve gerçekten, birçok insan için her yıl anlamak ve hesaplamak zorunda kalacakları en zor şey budur. Ancak tüm bu sayıları gözden geçirmek son derece zahmetli olsa da, özellikle bu arada takip etmiyorsan, hayatını kolaylaştırmanın hala yolları var.

Bugün güvenimizi, hesaplamanın çoğunu bizim için yapan akıllıca geliştirilmiş uygulamalara yönlendirebiliyoruz, ancak bunun yanında, vergi beyannamesi vermeyi kolaylaştırmanın “eski moda” yolları da var. Düzgün bir kayıt tutma, tüm masrafları aynı kart üzerinden yükleme, yardım isteme vb. Tüm bunlar, bu işi çocuk oyuncağı gibi kolaylaştıran uygulanabilir tekniklerdir.

Titiz Kayıt Tutma

Yeni başlayanlar için, bu ipucu, ne kadar süreceği açısından tüm operasyonu kolaylaştırmaz, ancak sonunda koltukları dengelemeye çalışırken yardımcı olur. Kayıt tutma, çoğu harcama ve gelirinizin ne olduğunu günlük veya haftalık olarak yazmayı gerektiren çeşitli şekillerde yapılabilir.

Ayrıca, gerekirse çek defterine yazdıklarınızın gerçekten doğru olduğunu kanıtlayabilmek için tüm satış fişlerini, faturaları, kredi kartı makbuzlarını vb. Bulundurduğunuzdan emin olun.

 

Dijital Çözüm

Modern çözümlerle iletişim halinde olarak, gözlerimizi muhasebe sorunlarına yardımcı olmak için geliştirilen birçok programa çevirebiliriz.

Elbette herkes Microsoft Excel’i bilir, ancak sizin koyduklarınız ve ondan yapmasını ve göstermesini istediğiniz dışında herhangi bir hesaplama yapmaz. Sırada , İnternet üzerinden sizinle bağlantı kurabilen ve harcamalarınızı takip edebilen ve neyin düşülebileceğini otomatik olarak belirleyen Keep Tax uygulaması gibi programlar var . Bu, satın aldığınız küçük bir şeyin yıl boyunca iş için kullanılıp kullanılmadığını hatırlamak yerine, tüm yıl boyunca vergi iadelerinizi düzenlemenin havalı bir yoludur.

 

Hepsini Aynı Karta Koymak

Vergilerinizi yönetmek için kullanışlı bir ipucu, her büyük masrafı veya belirli bir masraf türünü aynı kredi kartından tahsil etmektir. Bankadan, kartlarının üzerinden yaptığınız işlemi listeleyen aylık veya yıllık hesap özetlerinizi alacağınız için , örneğin, yalnızca bir karta işten düşülmeleri koyarsanız, nerede olduğunu kolayca bulabilirsiniz.

Bu, elbette, birkaç kartı takip etmeniz gerektiği anlamına gelme dezavantajına sahiptir, ancak yalnızca bir tane kullansanız bile, bazı bankalar yıl sonunda 1-2 kadar para iadesi bile sunacaktır Giderlerinizin% ‘si!

 

Bir Yardım El İstemek

Bu sizin için bir sürpriz gibi görünebilir – ancak kişisel bir muhasebeci bulmak o kadar da nadir değildir. Kendine ait bir işi veya çok sayıda varlığı olan birçok kişi, işleri halletmelerine yardımcı olacak profesyoneller bulacaktır.

Bunun sizin için çalışan tam zamanlı bir muhasebeci olması gerekmez, bazen vergi beyannamesi verirken önemli bir şeyi kaçırıp kaçırmadığınızı görmek için çağırdığınız yakın bir arkadaş bile olabilir, ancak her iki durumda da akıllı ikinci bir çift göz ve el istemek. İki kafa birden iyidir ve para söz konusu olduğunda – aynı zamanda zaman kazandırır.

 

Son Tarihe Dikkat Edin

Vergilerin belirli bir tarihe kadar düzenlenmesi ve dosyalanması gerektiğini unutmayın. 2021 için IRS, 21 Şubat’ta bir başlangıç ​​tarihi ve 15 Nisan’da bir son tarih vermiştir ve sistemleri çok sayıda başvuru sahibine ayak uydurmaya çalıştığından, sizi reddetmek zorunda olmadıklarından emin olmalısınız. zamansız veya yanlış dosyalanmış bir evrak nedeniyle vergi beyannamesi.

Elektronik olarak başvuruda bulunmanın ve doğrudan para yatırmanın, vergi iadelerinizi almanın en hızlı yolu olduğunu unutmayın.

 

Kendini geliştir

Size verebileceğimiz son ipucu, sistemi tanımanızdır. Her başarılı iş adamı ve varlıklı birey, vergi sisteminin nasıl işlediğine dair sağlam bir anlayışa sahip olmadan bu duruma gelmedi. Vergilerinizden düşebileceğiniz tüm olası şeyler veya bunları zamanında ve olabildiğince verimli bir şekilde nasıl dosyalayabileceğiniz konusunda zamanında kendinizi eğitmek, her yıl ihtiyaç duyduğumuz değerli yaşam becerileridir.

Para her zaman izlenebilir olduğu için sistemi kandırmaya çalışmanın bir anlamı yok. Mali açıdan bağımsız hale gelmeden önce meslektaşlarınızdan vergilerin nasıl işlediğini öğrendiğinizden ve bir yetişkin olarak size gelen en az bir yıllık yükümlülüğü nasıl çözeceğinizi bildiğinizden emin olun. Ve zaten bu sularda olanlarınız için – ipuçlarımızı takip edin ve vergi beyannamesi vermek her zamankinden daha kolay hale gelebilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz