Sosyal Medya Arama Sıralamanızı İyileştirmeye Yardımcı Olabilir mi?

Öncelikle sosyal medyanın arama motoru sıralamanıza doğrudan katkı sağlamayacağını ancak sosyal medya platformlarınız üzerinden paylaşacağınız linklerin katkı sağlayacağını belirtmek gerekir. Arama motoru sıralamalarınızı etkilemek için sosyal medyayı kullanmanın altı ana yolu vardır.

Onlar:

  • İçerik dağıtımı
  • Organik trafik
  • Marka tanıma
  • Marka itibarı
  • Görünürlük
  • Yerel SEO

Sosyal medya paylaşımlarınızın arama sıralamanıza etkisi olmasa da, içeriğiniz sosyal medyada ne kadar çok paylaşılırsa, sosyal sinyaller üretirsiniz ve bu da hedef pazarınızı etkileyecektir.

Bu yazıda, bunu genişleteceğiz ve size sosyal medyanın arama sıralamanızı nasıl iyileştirebileceğini anlatacağız.

 

Sosyal Medyada Bahisler ve Sıralamalar

Sosyal medya SEO için çok önemlidir. Sosyal medya, arama sıralamalarını etkileyen temel faktörleri etkiler, bu da onu çok önemli kılar çünkü blogunuza veya web sitenize organik, kaliteli ve bazen yerel trafik çekme becerisine ve yeteneğine sahiptir.

Sosyal medyada sizi hedef kitlenize bağlayan materyal yayınladığınızda, içeriğinizin hayranı ve hatta savunucusu olurlar. Bunun nedeni, basitçe, onlara değerli olduğunu düşündükleri içerikler sunmanızdır, bu da sizin içeriğinizi ve yarattıklarınızı arkadaşları ve takipçileri ile paylaşacakları anlamına gelir.

 

Avukatların Etkisi

Bir kişi içeriğinizi arkadaşları ve ailesiyle paylaştığında, içeriğinizin savunucusu olur. İçeriğinizi arkadaşları ile ve arkadaşları ile arkadaşlarıyla paylaşacakları için bu savunuculara ulaşmaya çalışmanız önemlidir. Bu, web sitenize ve kilit hedef kitlenize dikkat çekmek ve ilgi çekmek için harika bir yoldur. İnsanları çekmede özellikle yararlı ve harika olan bazı içerikler şunlar olabilir:

  1. İnfografikler
  2. Podcast’ler
  3. Yayın Akışı
  4. Blogging

Bu tür içerikler size birçok fayda sunar ve savunucularınızın ve müşterilerinizin tekrar tekrar gelmesini sağlayabilir ve geri gelmelerini sağlayarak potansiyel müşterileri yönlendirir ve içeriğinizin daha geniş bir kapsam elde etmesini sağlarsınız.

Sosyal medya

Paylaşılan ve beğenilen içeriğe sahip olduğunuzda, sosyal medya denkleme dahil edilir. Bir gönderiyi paylaşırsınız ve izleyicileriniz onu daha fazla paylaşır. Bu paylaşım döngüsü, görünürlüğünüzü artırır ve bağlantıya gelen trafiği artırır ve sosyal medyadan ve internetteki diğer yerlerden geri bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olur . Sosyal sinyaller Google’ı bilgilendirecek ve içeriğinizin çok arandığını bildirecek ve bu da arama listelerindeki sıralamanızı dolaylı olarak iyileştirecektir.

 

Düşünülmesi gereken şeyler

  • Sosyal medya sinyallerinizi iyileştirmek istiyorsanız, aşağıdakileri yapın:
  • Sosyal medya hesaplarınızda yalnızca yararlı ve ilgi çekici içerik yayınlayın;
  • Derinlemesine bilgi sağlayın; bilgiler, sosyal medya profillerinin arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasına yardımcı olarak sahip olduğunuz takipçi sayısını artıracaktır;
  • Yüksek kaliteli ve iyi düşünülmüş içerikle marka itibarınızı artırın;
  • Endekslemeye yardımcı olması için sosyal medyanızı sosyal medyadan paylaştırın.

Kitlenizin bulabilmesi, onunla etkileşim kurabilmesi ve sosyal medyada paylaşabilmesi için içeriğinizi paylaşmaya başlamalısınız. İnsanların içeriğinizi paylaşmasını olabildiğince kolaylaştırmaya çalışmalısınız, bu da muhtemelen sosyal medya profilinizi herkese açık hale getirmeniz gerektiği anlamına gelir.

 

Sosyal Medya ve Google

Sosyal medyanın Google için bir sıralama faktörü OLMADIĞINI tekrar vurgulamak önemlidir. İçeriğinizin Brisbane , Avustralya’daki uzman bir sosyal medya ajansına göre Google’da sıralanmasını istiyorsanız, o zaman net bir plan oluşturmanız ve yürütmeniz veya alternatif olarak bir SEO pazarlamacısıyla iletişime geçmeniz gerekir. Ancak sosyal medya ve Google’ın bir ilişkisi var.

Sosyal medyanın Google sıralamanız üzerinde doğrudan bir etkisi olmayacak olsa da, bir şekilde yardımcı oluyor …

 

Sosyal Medya Google’ı Nasıl Etkiler?

Bu yazıda bolca söylediğimiz gibi, sosyal medyanın Google üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. Bununla birlikte, sosyal medya ve SEO’nun sosyal sinyaller aracılığıyla nasıl bağlantı kurduğunu da açıkladık. Bu sosyal sinyaller, Google’ın bir web sitesini sıralarken aradığı faktörleri yaratacak ve güçlendirecektir; bu, bu sinyalleri farklı sosyal medya platformlarında içerik paylaşımı yoluyla toplayabilirseniz , içeriğinizin Google’da daha üst sıralarda yer alacağını göreceksiniz . İçeriğiniz ne kadar çok paylaşılırsa, insanlar onu sosyal medyadan ve bloglardan o kadar çok paylaşacaktır …

Bu makaledeki başlık sorumuzu yanıtlamış olmayı umuyoruz. Sosyal medya ve SEO’nun bir bağlantısı vardır, ancak doğrudan değildir. Bugün makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz ve umarız yakında geri dönüp bize tekrar katılacaksınız.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz