Profesyonellerden Faydalı WordPress Web Tasarım İpuçları

5 WordPress web tasarımı oluşturmada ellerinden gelenin en iyisini yapmalarına olanak tanır.

Öte yandan her şeyi tek başına yapan kişilere de sık sık rastlayabiliyorsunuz ve bunlar genellikle tek kişilik bir ordu olarak algılanıyor. Şimdi, tasarım kesinlikle web geliştirmenin en önemli bölümlerinden biri olduğundan, bu insanlar genellikle tasarımlarında kendilerini çok rahatsız hissediyorlar.

Bu nedenle, bir kişi WordPress web tasarımı üzerinde çalışırken her zaman odaklanmalıdır. Bu nedenle, profesyonel ve çekici görünen bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, bu faydalı ipuçlarını izleyin!

 

Harika WordPress İpuçları

Tipografi Yönergeleri135

Genel olarak konuşursak, web tasarımı söz konusu olduğunda , birçok insan tipografinin en önemli unsur olduğunu düşünmez, ancak bu, diğerlerinden daha az alakalı olduğu anlamına gelmez. Dahası, bu tasarımcı olmayanlar için gerçekten harika bir şey.

Bunun nedeni, kendi özel grafiklerinizi veya yazı tiplerinizi oluşturmasanız da, mevcut yazı tiplerini maksimum düzeyde kullanmanıza yardımcı olacak birkaç yönergeyi takip edebilirsiniz. Peki yazı tiplerini seçerken ne yapmanız gerekiyor?

  1. Okunabilirliğe dikkat edin – Hiç kimse, web sitenizde hangi kelimeye baktığını sormak zorunda kalmamalıdır. Yani gövde metni on iki ila on altı piksel arasında yerleştirilmelidir.
  2. Çok fazla yazı tipi HAYIR-HAYIR’dır – Her şeyi basit tutmak önemlidir. Bunu, gezinme bağlantısı yazı tipini başlık yazı tipiyle ve gövde metnini kenar çubuğu metin yazı tipiyle eşleştirerek elde edebilirsiniz.
  3. Renk, ağırlık ve stil gibi küçük varyasyonlar kesinlikle uzun bir yol kat edebilir.

 

Harika Bir WordPress Teması Seçin

WordPress kullanarak web sitenizi oluşturmanın en büyük avantajlarından biri, emrinizde birçok muhteşem temaya sahip olmanızdır. Https://woww.co.za/ adresindeki yaratıcı tasarımcılar , temayı ve tüm web sitesi güncellemelerini yepyeni görünümle otomatik olarak değiştirebileceğinizi önermektedir. Her temanın eşit yapılmadığını unutmayın.

Viz, bazıları, özellikle ücretsiz olanlar, sayfa yükleme hızınızı olumsuz yönde etkileyebilecek çok sayıda gereksiz kodla birlikte gelir. Bu nedenle, web siteniz için bir tema seçerken hız için optimize edilmiş olanı seçmelisiniz.

Şimdi, web sayfanızın profesyonel görünmeyeceği anlamına gelmez, bu sadece harika bir düzene sahip ve aynı zamanda yüksek kaliteli performans için optimize edilmiş bir tema bulmak için daha çok denemeniz gerektiği anlamına gelir.

Dikkate değer başka bir seçenek de özel bir web sitesi tasarımı elde etmektir. Bu seçenek size her iki dünyanın da en iyisini sunacak – web siteniz için yüksek hız için optimize edilmiş yaratıcı bir düzen.

 

Daha Etkili WordPress İpuçları Ekleme

İçeriğinize Kolay Erişim

İçeriğiniz yeterince erişilebilir değilse, ziyaretçileri uzaklaştıracaktır. Düşük kaliteli düzen seçimleri, sıkıcı içerik veya yeterince ilgi çekici olmayan içerik, zayıf arama seçenekleriyle birlikte bu insanları caydıracak ve web sitenizden hemen ayrılacaklar.

Bu nedenle, erişimi kolay, mükemmel bir gezinme sürecine sahip içeriğe sahip olmalısınız ve içeriğinizi net bir şekilde etiketlememelisiniz çünkü gereksiz kafa karışıklığı yaratacaktır.

Basit Tutun

Başkalarını etkileyecek bir web sitesi kurmayı hedefliyorsanız, tamamen anlaşılabilir bir durumdur, ancak Google tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırma, insanların görsel karmaşıklığın büyük hayranları olmadığını ortaya koymuştur.

Aksine. Genel tasarımınız ne kadar karmaşıksa, başkaları tarafından o kadar az sevimli ve çekici olarak görülür. Peki bu durumda ne yapmanız gerekiyor? Başarılı olmak için şu fikirleri takip edin:

    • Kenar çubuğu hakkında ikinci düşünceleriniz olsun – Giderek daha fazla web sayfası kenar çubuğunu kaldırmaya ve tek sütunlu bir tasarımı tercih etmeye başlıyor. Neden? Eh, herhangi bir dikkat dağınıklığını önlemek ve yalnızca içeriklerine odaklanmak istiyorlar.
    • Geleneksel düzenler – Her zaman onlara bağlı kalın. İnsanlar genellikle aşinalıktan hoşlanırlar ve tipik olmayan web sitesi tasarımlarıyla kolayca şaşırabilirler. Bu nedenle, her zaman standart tasarım mecazlarını ve düzenlerini tercih etmelisiniz.

WordPress’in yaratıcı insanların ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde uyan harika bir web sitesi oluşturmasına olanak tanıyan her şeye gücü yeten bir platform olduğu bir sır değil. Dahası, bu kılavuzların yardımıyla gerçekten muhteşem bir site yaratabileceksiniz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz