İşletmenizi Daha İyi Pazarlamaya Yardımcı Olacak Akıllı Çevrimiçi Stratejiler

İnternet, bugünlerde yeni işletmeleri tanıtmanın açık ara en mantıklı, kolay ve popüler yoludur. Bununla birlikte, yeni işletme sahiplerinin “nereden başlayabilirim ki?” Diye düşünmelerine neden olabilir. Neyse ki, orada bol miktarda yardım var. Çevrimiçi pazarlamanın stresli bir görev olması gerekmez. Bu makalede, işletmenizi daha iyi pazarlamanıza yardımcı olacak en iyi çevrimiçi stratejilerden birkaçını tartışacağız.

Dijital Pazarlama Şirketleri

Bir şirketi kendiniz nasıl pazarlayacağınız konusunda bir ders aramıyorsanız, bir dijital pazarlama şirketi kiralamayı düşünebilirsiniz. Bu, bir miktar nakit paranız varsa ve işe yarayan dijital pazarlamayı istiyorsanız mantıklıdır , çünkü artık tüm çevrimiçi markalarınızı web tasarımı, sosyal medya, e-posta ve diğer tüm çevrimiçi yönleri dahil olmak üzere tek bir pazarlama kampanyasında birleştiren şirketler var. pazarlama. Şirketin – veya bireysel pazarlamacının – şirketinizin hesaplarının ve kampanyasının kontrolünü ele geçirmesine ve sizin için yürütmesine izin verdiğiniz tam hizmeti tercih edebilirsiniz. Ya da bir dijital pazarlamacı, size ve işletmenize kendinizi nasıl doğru şekilde pazarlayacağınız konusunda tavsiyede bulunabilir.

 

Sosyal medya

Bir pazarlama stratejisine başlamanın en kolay ve en ucuz yollarından biri sosyal medyaya girmektir. Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformları, işletmenizi pazarlamak için anahtar platformlardır. En iyi kısım? Hepsi ücretsizdir. Bu sitelerin her birinde bir işletme sayfası başlatmak size kesinlikle hiçbir maliyet getirmez ve karşılığında, sayfanızı kimin görüntülediği, bunların nereden geldiği, ne zaman, ne kadar süreyle ve daha fazlasıyla ilgili içgörüler alırsınız. Bu, pazarlama stratejinizi, gönderi sıklığınızı ve daha fazlasını şekillendirmenize yardımcı olabilir.

Çoğu pazarlamacı, sosyal medyada düzenli paylaşım yapılmasını tavsiye eder ve takipçilerle etkileşimi teşvik eder. Yorumlara yanıt vermeye, takipçilerinizi yarışmalara katmaya veya özel teklifleri paylaşmaya biraz zaman ayırın. İnsanların sayfanıza geri gelmesini sağlamak için ilginç yorumlarla yanıt verdiğinizden ve sohbetler başlattığınızdan emin olun.

 

Arama motoru optimizasyonu

Zaten bilmiyorsanız, SEO hakkında bilgi edinmeniz gerekir. SEO, sitenizin arama motorlarının sonuç sayfalarının sonuç sayfalarında daha yüksek görünmesine yardımcı olma sürecidir . Diyelim ki, örneğin Londra’da bir kahve dükkanı işletiyorsunuz. İnsanlar Londra’daki en iyi kahveyi aradığında işletmenizin en üstte görünmesini istiyorsunuz, değil mi? Bu nedenle, Google’ın web tarayıcılarını sitenizin en popüler sitelerden biri olduğuna ikna etmeniz gerekir.

Bunu yapmak için, oldukça zaman alıcı olabileceğinden bir SEO şirketi kiralamanızı öneririz. Daha sonra, Londra ve kahveyi çevreleyen konularda sizin için ısmarlama makaleler oluşturacak ve bunları harika blog sitelerinde yayınlayacaklar. Bu makaleler sayfanıza geri bağlanacak, sitenize daha fazla web oluşturacak ve sitenize daha sık tıklanarak Google’ın sayfanızı gittikçe daha popüler görmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, web sitenizi, sosyal medyayı ve daha fazlasını optimize etmenize de yardımcı olabilirler.

 

İnceleme İsteyin

Çevrimiçi inceleme siteleri de bir işletme için çok önemlidir. Öncelikle, her sitedeki sayfanın sahibi olduğunuzdan emin olun, örneğin, Google, Yelp, Trustpilot, vb. Sayfanın, işletmeniz için çalışma saatleri, telefon numarası ve e-posta gibi tüm doğru bilgileri içerdiğinden emin olun. Bunu takiben, müşterilerinizden siteye yorum koymalarını isteyin ve bir kez daha etkileşim kurduğunuzdan emin olun. İnsanlara iyi değerlendirmeleri için teşekkür edin ve kötü yorumlar bırakanlara yardım etmeyi teklif edin. Sayfanızı bulan herkes, müşterilerle olan etkileşimlerinizi görecek ve arkadaş canlısı ve güvenilir bir şirket olduğunuzu görecek.

 

Eposta pazarlama

İlk günden itibaren e-posta kişi listelerinizi oluşturmalısınız. Bunu yapmanın yaygın bir yolu, insanlardan web siteniz üzerinden kaydolmalarını istemektir. Ayrıca, ücretsiz wifi karşılığında insanlardan e-postalarını isteyerek işletmenizin kablosuz ağını da kullanabilirsiniz. Bu kişilerin bilgilerini topladıktan sonra onlara hedefli pazarlama e-postaları göndermeye başlayabilirsiniz. Onları işletmenizde neler olduğu konusunda güncelleyin ve onlara yalnızca e-posta içeren özel teklifler veya ödüller sunun.

E-postalara bir harekete geçirme ifadesi eklemek, sitenize gelen trafiği artırmak için mükemmel bir yol olma eğilimindedir. Onlardan çeşitli indirimler veya avantajlar için “burayı tıklamalarını” isteyen büyük, renkli bir kutu gibi bir şey. Sonuçta, istediğimiz şey sitenize daha fazla tıklama yapmak!

Bunlar, tüm işletmelerin kendilerini çevrimiçi olarak pazarlamaya çalışırken almaları gereken birkaç mükemmel başlangıç ​​noktasıdır. Bunların her birini kullanmaya başlayın ve web trafiğinizin arttığını ve müşteri tabanınızın genişlediğini izlemeye başlayacaksınız.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz