Bir 3D Yazıcıda Nelere Bakmalı: 2021 Kılavuzu

3D yazıcı, hayatınızı tam anlamıyla değiştirebilecek bir ekipman parçasıdır. Yazıcılar artık endüstriyel kullanımla sınırlı değil ve birkaç yıl öncesine göre çok daha ucuza mal oluyor. İmkanı olan herkes 3D yazıcı alabilir. Biz sadece 3D yazıcıların neler yapabileceğini keşfediyoruz, bu nedenle keşif için çok yer var.

Ancak, 3D yazıcınızı kullanmaya başlamadan önce bir tane satın almalısınız. Bir 3D yazıcıda tam olarak ne arayacağınızı bilseydiniz çok yardımcı olurdu. Bir 3D yazıcıda aranacak bazı şeyler şunlardır:

 

Yazdırma Yöntemi

Bugün piyasada yaklaşık on bir tür 3D yazıcı bulunmaktadır. Ancak bodrumunuzda bir fabrika veya laboratuvar yoksa, sadece üç tip ilginizi çekecektir. Birincisi Fused Deposit Modeling (FDM) ve en yaygın yazıcı türüdür. Isıtılmış plastiği ekstrüde ederek ve istediğiniz öğeyi oluşturmak için katman katman eriterek çalışır.

Diğer iki yaygın 3D yazıcı türü, Stereolitografi (SLA) ve Dijital Işık İşlemedir (DLP). Her biri baskı yöntemine göre sınıflandırılır. Bu nedenle, bir yazıcı seçmeden önce, baskı yöntemine dikkat etmelisiniz.

 

Kullanım kolaylığı

Herkesin bir 3D yazıcıya sahip olabilmesi, onu herkesin kullanabileceği anlamına gelmez. Kullanmak için beceri ve bilgi gerektiren son derece gelişmiş bir teknolojik araçtır. 3D yazıcılar, farklı üretim seviyeleri için tasarlanmıştır. Üretim seviyeniz ne kadar gelişmişse, 3D yazıcı o kadar karmaşık ve gelişmiş olacaktır. Bu nedenle 3D yazıcı alıyorsanız kullanım kolaylığına dikkat etmelisiniz. Nesneleri çok daha verimli ve hızlı hale getirir.

 

yetenekler

Farklı 3D yazıcılar, işlevlerine bağlı olarak farklı yeteneklere sahip olacaktır. Endüstriyel kullanım için yapılan yazıcılar, ev kullanımına yönelik yazıcılardan daha fazla yeteneğe sahip olacaktır. Her yazıcının neler yapabileceğini değerlendirmelisiniz. Her birinin yazıcı seçeneklerini parçalamayı içerecektir . Yazıcının kullanım kılavuzunu kontrol etmek, yetenekleri hakkında size harika bir fikir verecektir.

Ayrıca yazıcının yeteneklerini kendinize göre değerlendirmelisiniz. Bir yazıcıyla ne kadar çok şey yapabiliyorsanız, o kadar çok özelliğe sahip olmalıdır.

 

çözüm

Tıpkı iki boyutlu bir yazıcı gibi, 3B baskı söz konusu olduğunda çözünürlük önemlidir. Bu nedenle, bir 3D yazıcıda dikkat edilmesi gereken bir özellik çözünürlüktür. Bir 3D yazıcının çözünürlüğü mikron cinsinden ölçülür. Alt uç yazıcılar yaklaşık 25 mikron çözünürlüğe sahip olurken, üst uç yazıcılar yaklaşık 100 mikron çözünürlüğe sahip olacaktır.

Ayarlanabilir çözünürlük özelliğine sahip bir 3D yazıcı aramalısınız. 3D baskı çözünürlüğü söz konusu olduğunda katman yüksekliği ve kayış gerginliği en önemli faktörlerdir. 3D yazıcının çözünürlüğü, lazerin hassasiyeti ve dolayısıyla nihai ürün üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.

 

Güvenlik özellikleri

Bir 3D yazıcı, hayatınıza büyük fayda sağlayabilecek eğlenceli ve eğitici bir araç olabilir. Öte yandan, kullanmayı bilmeyen birinin elinde tehlikeli bir araç da olabilir. 3D yazıcılar genellikle iyi tasarlanmış ve güvenlidir. Ancak, en iyi yazıcıyı istiyorsanız, güvenlik özelliklerine kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Özellikle yazıcının ürettiği ısıyı ele alan güvenlik özelliklerini aramalısınız. Nozul yazıcı tarafından soğutulmalı ve filamanın ısıdan zarar görmesi de engellenmelidir.

Güvenlik özellikleri, özellikle çocuklarınız yazıcıyı kullanacaksa önemlidir. Yeterli denetim olmadan, feci senaryolara yol açabilir.

Marka

Tıpkı kağıt yazıcılarda olduğu gibi, seçeceğiniz marka da yazıcının kalitesine etki edecektir. Bu nedenle, hangisini alacağınıza karar verirken yazıcının markasına dikkat etmelisiniz.

İyi müşteri desteğine sahip bir marka aramalısınız. Bir 3D yazıcı karmaşık bir cihazdır, bu nedenle pek çok şey yanlış gidebilir. İyi bir müşteri destek ekibi, bu tür durumlarla başa çıkmanıza ve yazıcıyı doğru kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Müşteri destek ekiplerinin ne kadar iyi olduğunu öğrenmek için diğer kullanıcıların incelemelerini okuduğunuzdan emin olun. 3D baskı deneyiminizi geliştirecek veya azaltacaktır.

3D yazıcı satın almak, ciddiye almanız gereken bir karardır. Özetle yazıcının markasına, çözünürlüğüne, yeteneklerine, güvenlik özelliklerine, kullanım kolaylığına ve baskı yöntemine dikkat etmelisiniz. Yukarıdaki unsurları ele alırsanız, 3D yazıcıyı kullanırken iyi vakit geçirmelisiniz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz