Bir BT Departmanına mı İhtiyacınız Var yoksa Dış Kaynak Kullanımı Daha mı İyi?

Son zamanlarda siz veya işletmeniz, kendi işyerinizi yerinde tutmak yerine harici bir BT ekibi tutmanın faydalarını tartıyor musunuz? Belki de çoğunlukla yeni teknolojiye bağımlı bir şirketiniz var ve çevrimiçi platformlarınızla tutarlı sorunlar yaşıyorsunuz? Belki de iş dünyasına yeni başlıyorsunuz ve en verimli ve uygun maliyetli yoldan başlamak mı istiyorsunuz? Bunlardan herhangi biri size tanıdık geliyorsa, bazı temel ipuçları için okumaya devam ettiğinizden emin olun.

Bu makale, kendi BT ekibinize sahip olmak ile BT departmanınızı dış kaynak kullanımının artılarını ve eksilerini tartışmaya çalışacaktır. Bazen bir işletmeyi yürütürken, her zaman yerinde bir ekibe sahip olmak en iyi fikir gibi görünebilir, ancak işletmenizin sahip olduğu BT ihtiyaçlarının türüne bağlı olarak bu en iyi durum olmayabilir.

Sorumluluklar

Yerinde bir BT ekibine ihtiyacınız olup olmadığını belirlemenize yardımcı olması gereken ilk gösterge, ya da işi dış kaynak olarak kullanmanın daha iyi olacağı, BT ekibinizin yerine getirmesi gereken sorumluluk türlerine bakmaktır. Bu, yerel bir bilgisayar ağı kurmak gibi basit şeylere kadar değişebilir veya bir sunucu ve / veya web sitesinin bakımı kadar gelişmiş olabilir. Her ay veya haftada yalnızca birkaç zaman zaman BT gereksiniminiz varsa; ara sıra iş yapacak birini istihdam etmektense bu emeği dış kaynak olarak kullanmak daha kolay olabilir. Sık sık BT sorunları veya ihtiyaçları olan teknoloji tabanlı bir şirketseniz, tam zamanlı bir BT personelini her zaman yerinde tutmak daha iyi bir çağrı olabilir.

 

Proje Boyutu

BT departmanınıza dış kaynak verip vermeyeceğinize karar verirken bakmanız gereken bir diğer husus, şu anda üzerinde çalıştığınız proje türüdür. Geliştirilmekte olan yeni bir uygulamanız varsa, iş gücü için dış kaynak sağlamak ve bakım çalışması sağlamak için küçük bir saha ekibi kiralamak isteyebilirsiniz. Ancak, uygulamanız karmaşıksa, aynı uygulamayı sürdürmek ve tasarlamak için tam zamanlı bir ekip işe almak finansal veya lojistik olarak faydalı olabilir.

 

Profesyonel Müteahhitler

İnsanlar, şirketlerinin belirli bir departmanını dış kaynak kullanmaktan bahsettiklerinde, aynı görevi tam veya yarı zamanlı olarak yapacak çalışanları işe almak yerine, belirli işleri ihale etmeye başvururlar. Bu, birçok sektörde, özellikle de BT sektöründe inanılmaz derecede yaygındır. BT çok özel bir beceri seti olduğu için, birçok işletme tüm teknoloji ihtiyaçlarını karşılayacak çok yönlü bir ekip tutmayı en verimli buluyor. Baroan’daki BT danışmanları, BT ekibinize dış kaynak sağlamanın farklı faydalarını tartışıyor, daha kapsamlı bir anlayış için web sitesine bakın . Teknik ekibinizle sözleşme yapmak, her zaman en son programlama dilleri ve geliştirme araçlarında deneyimli bir ekibe sahip olmanızı sağlayacaktır.

 

Maaşlar

İşletmenizin büyüklüğüne ve genel bütçenize bağlı olarak, çalışanlarınıza maaş verebilir veya vermeyebilirsiniz. Maaşlı bir BT ekibine sahip olmak bazen faydalı olabilir, ancak çok çalışmıyorlarsa, işgücü için dış kaynak sağlamanın bir yolunu bulmak muhtemelen daha akıllıca olacaktır. Dış kaynak kullanımı nihayetinde paradan tasarruf etmenizi sağlar ve işletme sermayenizi en çok ihtiyaç duyduğunuz yere koymanıza olanak tanır.

 

Faydaları

Maaşlara benzer şekilde, birçok işletmenin çalışanlarına sağladığı başka bir şey sağlık veya diş sigortası gibi şeyleri içerebilir. Bu çalışanlar için çok büyük bir varlık olsa da, aynı zamanda şirketiniz için finansal bir yüktür. By BT ekibinize dış kaynak , sen sağlık ve diş faydalar sağlama konusunda endişe için bir daha az departmanı sahip olacaktır. Pek çok BT firması çalışanlarına bu faydaları sağlayacaktır, böylece sizin bunu yapmak zorunda kalmazsınız.

 

Verimlilik

Bir BT ekibini dışarıdan işe almanın diğer bir faktörü, karar verme sürecinizi etkileyebilir, BT departmanınızı yönetmek için gereken genel verimliliktir. Çalışmaya devam etmek için işleri iyi yöneten bir BT’ye kesinlikle ihtiyaç duyan bir şirket olduğunuzu varsayalım. Bu durumda, yalnızca işleri verimli bir şekilde sürdürmeye adanmış bir uzman ekibine sahip olmak muhtemelen iyi bir fikirdir. Bazı BT yüklenicileri, verimli ve uygun fiyatlı BT çözümlerinde uzmanlaşmış ekiplere sahip olmaktan gurur duyar. Bu bazen bir proje geliştirirken veya devam eden bir sorunu düzeltirken size haftalar hatta aylar kazandırabilir.

 

Sunucu bakımı

Esas olarak çevrimiçi çalışan ve iş modelinizi kolaylaştırmak için bir tür sunucu kullanan veya çalıştıran bir şirket misiniz? Çevrimiçi erişilebilirlik ve perakende birçok sektörde daha önemli hale geldiğinden, bu senaryo birçok şirket için giderek daha yaygın hale geliyor. Tam zamanlı bir BT departmanına sahip olmak bazen sunucuları çalıştırırken yardımcı olabilir, ancak diğer BT işlerinin yapılmasını zorlaştırabilir. Şirketinizin BT departmanının sunucu bakımı gibi belirli yönlerini dış kaynak olarak kullanarak, şirketinizin geri kalanının çevrimiçi sektörde daha sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaksınız.

Web Tasarım

Hizmetlerinizi veya ürünlerinizi tanıtmak, satmak veya tanıtmak için iyi bir web sitesine sahip olmak, modern iş dünyasının son derece önemli bir parçasıdır. Bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için harici bir BT ekibiyle çalışmak, web sitenizin hızlı bir şekilde oluşturulmasını ve yüksek kalitede olmasını sağlamanın harika bir yoludur. Tüm içerik oluşturma ve kurulum sürecini dış kaynak olarak kullanabilir ve yalnızca bir süpervizör olarak dahil olabilirsiniz.

Bu makaleyi okuduktan sonra, kurum içinde bir BT ekibine sahip olmaya veya işi dış kaynaklara yaptırmaya karar vermenize yardımcı olacak birkaç yararlı bilgi bulmuş olacağınızı umuyoruz. Bazı durumlarda, yerinde bir BT ekibine sahip olmak iyi bir fikir gibi görünebilir, ancak diğer zamanlarda tesis içi ekibinizin, dış kaynaklı bir uzman ekibi kadar verimli veya çok yönlü olmadığını fark edebilirsiniz. Bir karar vermeden önce işletmeniz için hangi seçeneklerin mevcut olduğunu görmek için bolca araştırma yaptığınızdan emin olun. Sektörünüzde gerekli olan benzersiz becerilere sahip bir ekibe sahip olmak, işinizi yapabilir veya bozabilir. İşletmeniz için en iyi kararı vermenize yardımcı olması için bu ipuçlarını ve püf noktalarını kullanın.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz