Uygulama Testi İçin Çapraz Platformda Size Yardımcı Olacak 5 İpucu

Birden fazla platformda desteklenen bir web sitesi veya uygulama oluşturduğunuzda, daha fazla kullanıcıyı çekmek için doğru stratejidir, çünkü insanlar farklı tercihlere sahip olabilir ve yalnızca masaüstü sürümüne odaklanabilir veya yalnızca iOS tarafından desteklenen bir uygulama önemli ölçüde sınırlayabilir kitleniz ve sonuç olarak son kullanıcılar tarafından benimsenmesini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, platformlar arası çözümler günümüzde daha popüler hale geliyor.

Ayrıca, masaüstü çözümleri kullanmak yerine mobil ortama geçme eğilimi gibi desteklenen platformları seçerken ve daha da derinleşerek, web sitenizi duyarlı hale getirmenin ya da ayrı bir uygulama geliştirmenin daha iyi olup olmadığını araştırmanın trendleri hakkında bilgi sahibi olmaya değer.

Resim kaynağı: rubygarage.org

 

Elbette bu çoklu platform desteği, eksiksiz bir yazılım testi yaklaşımı gerektirir, çünkü bazen ekibinizin geliştirdiği çözümün tüm platformlarda düzgün çalıştığından emin olmak karmaşık olabilir.

İşte platformlar arası testi optimize etmek için en iyi 5 ipucu:

 

Test için işletim sistemini ve platformları seçin

Uygulamanızı test etmek için her cihaz, işletim sistemi ve tarayıcı kombinasyonunu özetlemek imkansızdır. Ama gerekli değil. Kapsamlı işletim sistemi ve platformlar listesini seçmek için ziyaretçilerinizin nereden geldiğini analiz etmeniz yeterli olacaktır. Son kararlı işletim sistemi ve tarayıcı sürümlerinin desteklendiğinden emin olmak çok önemlidir (bugün IE 8 ile XP kullanan birini hayal etmek zor). Bazen seçilmesi önerilir.

 

Hangi test senaryolarının otomatikleştirilebileceğini tanımlayın

Her yeni sürümden sonra farklı platformlarda aynı senaryoları manuel olarak simüle etmek, çok fazla kaynak gerektirdiğinden en iyi çözüm olmayabilir ve ayrıca tünel görüş geliştirme bazı temel hataları ve kusurları kaçırmaya yol açtığından insan hatası olasılığını artırır. sistem. Bu nedenle, bu tür rutin vakaları otomatikleştirmek daha iyidir.

Elbette, kullanıcı dostu düzen, gezinme kolaylığı veya yazı tipi boyutunu değerlendirme gibi şeyler yalnızca insanlar tarafından değerlendirilebileceği için her şey otomatikleştirilemez, çünkü otomatikleştirilmiş komut dosyaları maalesef henüz estetik bir vizyona sahip değil.

 

Çapraz platform araçlarına karar verin

Uygun test çözümleri size çok zaman kazandırabilir. Pazardaki en iyi seçeneği seçerken, işlevselliklerini gereksinimlerinize uygun hale getirmek için en popüler araçlar üzerinde araştırma yapın. Ayrıca, çapraz platform testi sunan ücretsiz açık kaynaklı araçlara dikkat edin ve son kararı vermeden önce 2-3 seçeneği deneyin.

 

Benzetilmiş ortamları düşünün

Elbette, yalnızca test amacıyla birkaç cihaza yatırım yapmak makul değildir ve dahası, gerekli değildir. Uygulamanızın farklı cihaz veya İşletim sisteminde nasıl performans göstereceğini görmek için VirtualBox veya Vagrant gibi çözümleri veya çeşitli kullanıma hazır emülatörleri ve simülatörleri kullanarak gerekli sanal ortamı simüle edebilirsiniz .

 

Hata raporlarına öncelik vermeyi takip edin

Genellikle, bir testi çalıştırdığınızda yeni senaryolar keşfedebileceğinizden ve kısa süre sonra birikiminiz düzeltilmesi gereken raporlarla dolacağından ve bunlara daha derinlemesine dalmak sürümünüzü sonsuza kadar geciktirebileceğinden, platformlar arası test yapmak zor olabilir. Bu nedenle, MVP için farklı platformlarda temel işlevlerde bulunan hatalara öncelik vermek ve farklı tarayıcılardaki araç ipucu görüntüleme farklılıkları gibi bazı küçük şeyleri ertelemek ve sürüm sonrası düzeltmelere götürülebilmesi önemlidir.

Bir çapraz platform uygulaması geliştirmek ve yayınlamak, yoldaki olası komplikasyonlar nedeniyle zorlu bir görev olabilir ve piyasaya sürüldükten sonra, ortaya çıkan işletim sistemi ve platformlarla sürekli uyumluluk kaçınılmaz olduğundan iş yapılmaz. Yukarıdaki ipuçlarını kullanarak önceden planlama ve test senaryosu belgelerini derlemek, süreci QA departmanınız için daha basit hale getirecek ve geliştirme döngüsü boyunca daha iyi test kapsamı elde etmenize yardımcı olacaktır.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz