card payment

E-ticaret Sitenizi Hedef Pazarınız İçin Daha Çekici Hale Getirme

E-ticaret sitenize müşteri çekmeye çalışıyorsanız, yapmanız gereken birkaç önemli şey var. En bariz olanlardan bazıları, yüksek kaliteli resimler ve ayrıntılı açıklamalar kullanmaktır. Ancak yapılacak çok şey var. Bunlardan bazıları şunları içerir:

kartla ödeme

1. SEO Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu pek çok şeyi kapsar ve sitenize müşteri çekmek için harika olabilir. Kendinizi kullanıcının zihnine koyun ve sitenizi ziyaret ederken ne görmek ve bilmek istediklerini düşünün. Resimleri, açıklamaları ve başlıkları içeren sayfa içi içeriğiniz, hedef pazarınızın ihtiyaçlarına göre uyarlanmalıdır. Mega etiketler de harikadır. Başlık etiketleri, arama motorunuz için başlıklar gibi çalışır. Arama motorunun her sayfanın neyle ilgili olduğunu belirlemesini kolaylaştırırlar.

 

2. İlginç ve Yararlı İçerik Kullanın

Kullanıcıların ürünlerinizle ilgilenmesini sağlayacak ve onlara değer katacak içerik oluşturun. Yararlı içerik sağlamak, sitenize gelen trafiği artırmanın en basit yollarından biridir. Sizi sektörde yetkili bir ses olarak konumlandırır.

 

3. Tema

E-ticaret sitenizin teması, hedef müşterilerinize hitap etmelidir. Dışarıda binlerce tema olduğundan, en iyisini bulmak zor olabilir. Araştırmaya çok zaman ayırmalısınız.

Sayfalarınızın daha hızlı yüklenmesine yardımcı olabilecek birçok eklenti vardır. Kullanmadan önce aşağıdaki soruları sorun ‘ Bu ürün yeterli ayarlara sahip mi?’ Kullanımı kolay mı? ve “Müşteri hizmetleri nasıl?” Bu sorular, en iyi eklentiyi edinmenizi sağlamak için uzun bir yol kat edecektir.

En iyi tema, içeriğinize hız kazandırmalı ve çeşitli cihazlarda duyarlılığı korumalıdır. Bir tema seçmeden önce, sizin için önemli olan özelliklerin bir listesini oluşturun. Ayrıntılı bir liste olmadan ihtiyacınız olanı unutmak kolaydır. Logonuzla eşleşen renkleri seçin ve marka bilinirliğinizi artırın. İstatistikler, müşterilerin açık renkleri daha koyu olanlara tercih ettiğini göstermektedir.

 

4. Sosyal Varlığınızı Geliştirin

Sosyal medyadaki organik varlığınızı güçlendirmek, e-ticaret sitenizi hedef müşteriler için daha çekici hale getirebilir. Çevrimiçi bir işletme yürütürken, dijital katılımı teşvik eden tüm fırsatlardan yararlanmalısınız. Sosyal medya sitelerinize biraz sevgi vermek iyi bir fikir olabilir.

Potansiyel müşterilerinize ilgi çekici videolar, ayrıntılı gönderiler ve canlı resimler sağlayın. Instagram , ürününüzün çekici görüntülerini paylaşmak için en iyi sosyal medya platformlarından biridir. Sosyal medyadan yararlanmanın diğer yolları arasında doğru hashtag’leri kullanmak, blog yazarlarıyla ortaklık kurmak ve eşantiyonları kaldırmak yer alır. İyi bir sosyal medya varlığınız varsa, üzerine inşa edin. Sık sık gönderi paylaşın ve müşterilerle olan etkileşiminizi artırın. Etkileşim, marka bilinirliğinizi artırır ve kullanıcıları içeriğinizi paylaşmaya teşvik eder.

 

5. Sosyal Medyada Reklam Verin

Sosyal medya, odaklanmış reklamlar için harikadır çünkü çoğu insan sitelerde çok zaman geçirir. Farklı sitelerin farklı reklam türleri için uygun olabileceğini unutmayın. Küçük başlayın ve reklamlarınıza davetkar fotoğraflar ve videolar ekleyin. Fotoğraf reklamlar, yeni ürünleri insanlara tanıtmak için harikadır.

 

6. E-posta Listenizi Oluşturun ve Kullanın

E-posta pazarlaması, gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalarda olduğu gibi e-ticaret sitelerinde de önemlidir. Mümkün olduğunca çok e-posta adresi alın ve kullanın. Müşterilerinizin, potansiyel müşterilerin ve etkinliklerinizle ilgilenebilecek diğerlerinin e-posta adreslerini alabilirsiniz. E-posta, en etkili pazarlama araçlarından biridir. Müşterilerle kişisel düzeyde etkileşim kurmanıza olanak tanır ve onları sitenize çeker. Sürekli bir iletişim akışı sağlayın ve bunu ürün lansmanları, promosyonlar ve diğer ilgili haberler için kullanın.

 

7. Pazarlamayı Etkileyin

E-ticaret sitenizi potansiyel müşteriler için daha çekici hale getirmek için etkileyicileri kullanmayı düşünün. Etkileyenlerin geniş çevrimiçi kitleleri vardır ve insanların genel satın alma davranışını değiştirebilirler. Markanız için doğru etkileyiciyi bulun ve avantajınıza kullanın. Doğru etkileyicinin sizinkiyle uyumlu değerlere sahip olması gerekir. Hedef pazarınıza hitap etmeleri gerekir. En yaygın etkileyici pazarlama taktiklerinden bazıları, ürünlerinizi gözden geçirmek, gösteriler ve blog yazıları yazmaktır.

e-ticaret

8. Tamamlayıcı Markalarla Çalışın

Çapraz tanıtım yapmak için tamamlayıcı markalarla çalışmayı düşünün. Benzer bir hedef kitleye sahip ancak farklı bir ürüne sahip bir marka belirleyin ve onlarla çalışın. Her iki marka da yeni ama alakalı bir kitleye erişiyor. Örneğin, yürüyüş ayakkabıları satan bir e-ticaret siteniz varsa, dış mekan malzemeleri satan biriyle ortak olmak akıllıca olabilir.

Sonuç olarak, çevrimiçi satış göründüğünden daha karmaşık olabilir. Ancak imkansız değil. Sabır, tutarlılık ve iyi bir siteyle, hiç vakit kaybetmeden kar etmeye başlayabilirsiniz. Bir seferde birkaç pazarlama taktiği uygulamaya başlayın ve zamanla artırın.

kartla ödeme

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz