İşletmenizi Dijital Tehditlerden Nasıl Korursunuz?

Dijital tehditler, teknolojideki değişiklikler ve mevcut bilgisayar korsanlığı araçları ve yazılımları nedeniyle artık yaygın bir şeydir. Çoğu işletme, veri çalmak, fonları yönlendirmek ve diğer siber saldırıları gerçekleştirmek için her şeyi yapan kötü amaçlı yazılımlar, hackler ve siber suçlulardan sürekli tehdit altındadır. Çoğu saldırgan genellikle büyük şirketleri ve çevrimiçi işlemlerle ilgilenenleri hedef alır. Bununla birlikte, küçük işletmeler de bazen hedefe düştüğü için güvende değildir. Eğer bir iş insanıysanız, işletmenizin bu saldırılardan korunduğunu görmek için önlem almanız gerekir. İşletmenizi nasıl koruyorsunuz? İşte bazı yollar.

 

1. Veri Şifreleme

Veri şifreleme, verilerinizin güvenliğini sağlamayı içerir, böylece şifresi olmadıkça hiç kimse onu açmaz. Bu yöntem, hırsızlar ve bilgisayar korsanları dahil olmak üzere verilerin yanlış ellere geçmesini azaltır. Şifreleme ve diğer ilgili önlemlerle, sabit diskinizi veya diğer depolama cihazlarınızı kaybetseniz bile verileriniz güvende kalır. D Solutions Group’un güvenlik uzmanlarına göre , şifreleme, birileri erişse bile verileri okunamaz hale getirir ve şifreleyen kişi olmadığı sürece kırılamaz. Veri şifreleme nerede etkilidir? Flash disklerde, sabit disklerde, bulut depolamada ve e-postalar veya diğer herhangi bir internet medyası aracılığıyla gönderilen verileri etkin bir şekilde korur.

 

2. Güncel Kalın

İşletmenizde eski yazılım ve ekipmanlara sahip olmak, bilgisayar korsanlarının ve siber saldırıların işletmenizi vurmasına kolayca yol açabilir. İşletmenize yönelik her türlü saldırıyı en aza indirmek için tüm işletim sistemlerinizi ve yazılımlarınızı güncel tutmanız önerilir. Bunu nasıl yapıyorsun? Göz korkutucu bir görev olsa da, yetkin bir BT departmanına yatırım yapmak veya güncellemelerinizi dijital bir şirkete yaptırmak bu adımda çok önemli olacaktır. Bunun dışında yazılım veya işletim sistemleri kurduktan sonra, otomatik olarak her yükseltme olduğunda sistemlerinizin güvenlik ayrıntılarını güncellemesine izin verebilirsiniz. Çoğu yazılım ve işletim sistemi, yetkinliği ve kararlılığı artırmak için düzenli olarak güncelleme yapar. Sisteminizi, isteğe bağlı güncellemeleri kontrol ederken kritik güncellemeleri kabul edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca modern yazılım ve işletim sistemlerine de yatırım yapmanız gerekiyor.

 

3. Çalışanlarınızı Eğitin

Çalışanınızın dijital ekipmanınızı bozarak çevrimiçi güvenliğinizi tehlikeye atabileceğini biliyor musunuz? Evet, özellikle herkesin bu ekipmana erişebildiği büyük bir şirkette. Bazıları, veri güvenliğinizi sürdürmek için ayarları değiştirebilir ve yazılımı kaldırabilir, bu da işletmenizi korsanlığa karşı savunmasız bırakabilir . Çalışanlarınızı her zaman veri koruma prosedürlerinden geçirmeli ve süreçlerini nasıl güvenli bir şekilde gözden geçirip yürütecekleri konusunda eğitmelisiniz. Ayrıca, güvenlik sistemlerinin sağlam olduğundan ve herhangi bir tehdit olmadığından emin olmak için her bilgisayarı veya cihazı arada bir kontrol edecek özel bir BT departmanına sahip olmanız gerekir. Bu adım, işletmenizin web tabanlı hizmetlere dayandığı ve çevrimiçi işlemleri gerçekleştirdiğiniz durumlarda önemlidir.

 

4. Kötü Amaçlı Yazılım Korumasını Kullanın

Bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi çoğu dijital cihaz, cihazları çevrimiçi saldırılardan ve bilgisayar korsanlarından korumak için fabrikada oluşturulmuş korumayla birlikte gelir. Bu kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı koruma sağlarken, iş kullanımı için yeterli olamaz. Ayrıca, bazen modern bilgisayar korsanlarına ve dolandırıcılara karşı saldırı yapmak için modası geçmiş olabilirler. Web tabanlı prosedürlere güveniyorsanız ve çevrimiçi işlemler sunuyorsanız, iş gereksinimlerine uygun kötü amaçlı yazılımdan koruma için dış kaynak kullanmak ve kurmak daha iyidir. İşletmeler için modern yazılım, gerçek zamanlı yetkisiz işlemleri veya bilgisayarınızın kullanımını tespit edip durdurabilir. Bu güvenlik sistemleri ayrıca verilerinizi, uygulamalarınızı, web sitelerinizi ve iş prosedürlerini gerçekleştirmek için kullanılan diğer uzantıları da korur.

5. Kablosuz Ağı Kilitleyin

İşletmenizde çalışanlar ve ziyaret eden müşteriler tarafından kullanılmak üzere Wi-Fi var mı? Şifresi var mı? Aksi takdirde, iş cihazlarınız saldırıya uğramanın eşiğindedir. Wi-Fi iş için iyidir, ancak kontrol edilmesi gerekir. Wi-Fi ağına bağlanan herkes, verilerinizi internet üzerinden yakalamak ve kullanmak için gelişmiş araçlar kullanabilir. Eski bağlantı yöntemlerine kıyasla güvenli bir bağlantı sağladıkları için WPA2 koruması ve bir yönlendirici kullanmak da çok önemlidir. Uzmanlar ayrıca Wi-Fi’nizi gizli tutmanızı ve işletmenizi ziyaret eden konuklar ve müşteriler için ayrı bir bağlantıya sahip olmanızı önerir.

İşletmenizi çevrimiçi tehditlerden korumanın birçok yolu vardır. Bu makale, işletmenizi korsanlardan ve siber saldırılardan korumanın ve kullanmanın bazı önemli yollarını sağladı. Ekstra bir bütçe ve birisinin sistemleri kontrol etmesi gerekebilir, ancak her şeyi çevrimiçi hırsızlara kaptırmak yerine buna değer. Bu ipuçlarını kullanmak, işlem yaparken iş verilerinizin, çalışanlarınızın ve müşterilerinizin her zaman korunmasını sağlayacaktır.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz