Güvenilir Bir Bulut Sağlayıcısına Sahip Olmak İşletmeniz İçin Ne İfade Ediyor?

Bulut hizmetleri, veriler ve dosyalar için uzaktan çalışma fikri etrafında tasarlanmış farklı bir yaklaşım önerir. Ve daha fazla insan bu şekilde yaşama ve çalışma tarzına ilgi duydukça, bulut sunucuları yavaş yavaş her işletmenin kullanması gereken teknolojiye dönüşüyor.

Ancak bu, kusurları olmadığı anlamına gelmez. Aslında, ana endişelerden biri veri güvenliğidir. Sonuçta, bir işletme olarak, gizli bilgi ve dosyalarınızı başka bir işletmeye emanet ediyorsunuz. Aslında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin% 63’ü , bilginin depolandığı alanın kontrolünde olmadığı için bulutu benimseme konusunda isteksiz.

Bu gerçek bir sorundur çünkü veri sızıntıları itibar ve güven kaybına ve hatta veri güvenliği düzenlemelerinden sorumlu kuruluşlardan para cezalarına neden olabilir (ve genellikle yapar).

 

Daha İyi Veri Güvenliği

Veri güvenliği endişeleri sizi buluta geçiş yapmaktan alıkoymamalıdır, ancak bu hafife alınması gereken bir konu değildir.

Bazı insanlar güvenilir bir bulut hizmetinin faydalarının risklerden daha ağır bastığını düşünse de, durumu değerlendirmek ve işinizin özelliklerine göre karar vermek en iyisidir. Bu nedenle, hassas verilerinizi üçüncü bir tarafa emanet etmek istemiyorsanız, dikkate almanız gereken başka çözümler vardır.

Örneğin, CentreStack güvenli erişimi gibi bir hizmet, site içi sunucuları şirket dışından endişe duymadan erişilebilen özel, yerel olarak depolanan bir buluta dönüştürmenize yardımcı olur. Bu, verilerinizin güvenliğini sağlar ve çalışanların çok fazla çaba harcamadan uzaktan çalışmasına olanak tanır.

Ek olarak, bulut hizmetleri (tam veya karma), depolanan verilerin güvenli olmasını sağlamak için karmaşık algoritmalara dayalı yüksek düzeyde şifreleme kullanır. Bu nedenle, şifreleme anahtarını meraklı gözlerden uzak tutmayı başardığınız sürece, herhangi bir ihlal için endişelenmenize gerek yoktur.

 

Yedekleme ve Kurtarma Seçenekleri

En kötüsü olursa, bir kurtarma planına ihtiyacınız var. Aslında, bu planın iyi tasarlanmış ve en başından eyleme geçmeye hazır olması gerekir (gerçek bir tehdit olsun veya olmasın). Bununla birlikte, böyle bir sistemin uygulanması ve bakımı zaman alıcı ve maliyetlidir ( veri kurtarma teknolojisinin kullanımı o kadar kolay değildir). Bahsetmiyorum bile, uygulama rutin nedeniyle zamanla yavaşlayabilir.

Güvenilir bir bulut sağlayıcısının günü kurtarabileceği yer burasıdır.

Çoğu sağlayıcı, aboneliğinizin özelliklerine göre otomatik olarak yapılan düzenli bakım ve veri yedeklemesi sunar. Dahası, bu sağlayıcılar sürekli olarak risk değerlendirmeleri yürütür ve sistemin% 100 çalışmaya devam ettiğinden emin olmak için sunucularında araştırma yapar.

Son olarak, hata veya sorun tespit edilir edilmez bilgilendirileceksiniz, böylece en iyi eylem planına karar verebilirsiniz. Bu nedenle, bazı durumlarda, güvenilir bir bulut sağlayıcısı, kendi yerel BT yöneticinize sahip olmaktan daha verimli ve daha hızlı yanıt verebilir.

 

Sarmak

Başarılı siber saldırı riski, tüm bulut hizmeti sağlayıcıları için aynı değildir. Bu nedenle, uygun güvenlik kuralları ve politikaları ile işletmeler, güvenilir bir bulut sağlayıcısı kullanmanın sağladığı tüm avantajlardan yararlanabilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz