seo
seo

Web Sitenize Nasıl Daha Fazla Trafik Oluşturulur!

İşletme olarak bir web siteniz varsa veya web sitenizi desteklemek istiyorsanız, trafiği artırmak, hedeflediğiniz dönüşümü, ardından büyümeyi ve başarıyı elde etmenin anahtarıdır. Temel olarak, siteniz için kaç tıklama aldığınızla başlar. Bir site oluşturmak veya bir blog başlatmak sadece bir başlangıçtır, asıl çalışma dijital trafiği nasıl yönlendirdiğinizle başlar ve farklı yöntemler kullanarak haberi etkili bir şekilde ortaya çıkarır. Birçok insan denedi ve başarısız oldu, ancak başarılı olanların hepsinin ortak bir yanı var. Çevrimiçi varlığınızı artırmak için dikkate almanız gereken temel kavramlardan bazıları şunlardır:

 

1. Hedef Kitlenizi Anlayın

İlk adım, hedef kitlenizin ne istediğini öğrenmektir . Trafik davranışını ve anahtar kelime performanslarını incelemek için Google Analytics’i kullanabilirsiniz. Ayrıca trafiğinizin nereden geldiğini ve onu nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı bilmeniz gerekir. Ziyaretçiler, büyük olasılıkla bilgi aradıkları için geliyorlar, bu yüzden oturup bir sonraki içeriğinizi hazırlamadan önce, kitlenizle alakalı olduğunu bildiğinizden emin olun. Bu şekilde, kaynağınızdan en iyi şekilde yararlanabilecek ve onu başka alanlarda da kullanabileceksiniz.

 

2. SEO

Google her gün bir milyardan fazla aramayı işliyor ve her arama, sonuç sayfalarında bir milyondan fazla web sitesini karıştırıyor. Bununla birlikte,% 10’dan daha azı genellikle belirli bir arama için tüm trafiği alır – geri kalanı unutulmaya bırakılır. Hong Kong’daki saygın bir SEO Ajansı, arama motorları sitenizi bulamadığında işinizi kaybettiğinizi söylüyor. Çevrimiçi varlığınızı hızla geliştirmek için kendi başınıza SEO yapabilir veya profesyonellerin yardımını kullanabilirsiniz.

 

3. İçerik

Çoğu kişi sitenize içerik için gelir. Değerli ve ilgili bilgileri paylaşırsanız, o zaman insanlar sizi o konu için güvenilir bir otorite olarak bulacaktır. Burada, insanların yararlı bulduğu ve sitenize trafik çekmeye yardımcı olabilecek bazı yüksek derecelendirilmiş içerik türleri verilmiştir.

  • Eğitim
    Belli bir konuda otorite olmak için uzman olmanıza gerek yok. Çeşitli şeylerin nasıl yapılacağı konusunda yeterli bilgiye sahipseniz, bunları çevrimiçi olarak paylaşabilirsiniz ve insanlar sizi güvenilir bir değerli bilgi kaynağı olarak göreceklerdir. Öğreticinizi ilgi çekici ve sıradan hale getirmek için bir video hazırlayabilir veya infografikler kullanabilirsiniz.
  • En İyiler Listesi
    İnsanlar yararlanmak istedikleri şeylerin listesini daraltmaları gerektiğinde, genellikle kendileri hakkında bilgi sahibi kişilerin fikirlerini almak isterler. Kendilerini neyin harika kıldığını ve neyin karşılaştırılabileceğini bilmeyi beklerler.
  • İncelemeler
    Sık sık kutudan çıkan videoları ve belirli popüler öğelerin diğer inceleme bloglarını görüyoruz. Kapsamlı bir inceleme, aynı ürünü kendileri için satın almayı düşünen insanlar için muazzam bir değer sunar.

 

4. Kullanıcı Deneyimini İyileştirin

Bu, yalnızca SEO’yu etkilemediği için önemlidir, aynı zamanda ziyaretçilerinizin geri gelmeye devam etmesini sağlar. Harika içeriğiniz varsa rahatsız edici olabileceğinden kullanıcı deneyimini dikkate almak önemlidir , ancak web siteniz pop-up’larla dolu ve gezinmesi zor. Mobil cihazlar, internetin birincil portalı olarak başı çekmeye başladığında, web sitenizi bu ortama uygun hale getirmek için ödeme yapar.

En kolay yollardan biri ücretli reklam kullanmaktır, ancak bu çok basittir ve servis sağlayıcılar kaydolduğunuzda bilmek istediklerinizi size söyleyecektir. Sitenizin değerini organik olarak nasıl artıracağınızı anlamak, daha fazla kişinin sitenize tekrar gelmesini nasıl sağlayacağınız sorusunu yanıtlamış olmakla eş anlamlıdır.

seo

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz