Mükemmel Blogunuzu Tasarlamak için 6 Adım

1 Bununla birlikte, bir bloga sahip olmanın bir dezavantajı, blogunuzun blog dünyasında kalabalığın içinde kaybolmasının kolay olmasıdır – şu anda çalıştırılan milyonlarca blog olduğunu görmek için İnternette yalnızca bir dakikanızı ayırmanız yeterlidir. Bu yüzden, görünüşte çok fazla sayıda blogda fark edilmek istiyorsanız, kalabalığın arasından sıyrılmanız gerekir.

İnsanların dikkatini çekmenin en iyi yollarından biri blogunuz için benzersiz bir tasarıma sahip olmaktır; bu, fark edilmek ve herkes gibi görünmemek için mükemmel bir yoldur. Aşağıdaki rehberimiz, blogunuz için benzersiz bir tasarım oluşturmak için yapabileceğiniz birkaç şeyden bahsedecek.

 

1. Benzersiz Logo Oluşturun

Hepimiz benzersiz logo yaratmanın gücünü biliyoruz – bir şirket veya marka, logosuyla anında tanımlanabilir ve en iyileri her zaman öne çıkarak daha geniş bir kitleye ulaşabilir. Kendi başınıza büyüleyici ve benzersiz bir logo yaratamayacağınızı düşünüyorsanız , bunu sizin için yapması için profesyonel bir grafik tasarımcı tutmanız iyi bir fikirdir; fark edilmenize yardımcı olma potansiyeline sahip olduğunda para ödemeye değer.

 

2. Renk Şemasını Seçin

Renk düzeninizin ne kadar önemli olduğunu asla küçümsemeyin, renklerin kullanıcılar üzerinde büyük bir duygusal etkiye sahip olduğu defalarca kanıtlanmıştır ve doğru rengin, örneğin, bir müşteri bir ürün satın alıp almaması arasındaki farkı bile ifade edebilir. ciddi. Renkler ve tesadüfen kullandığınız yazı tipleriyle, her birini üçten fazla tip kullanmayın – okunması kolay ve çok abartılı olmayan yazı tiplerini kullanın ve sıcak ve davetkar renkler kullanın.

Harika bir fikir, Figma adlı bir aracı kullanmaktır , Figma’da gelecekteki tasarımın bir modelini oluşturabilirsiniz ve bu, neye benzeyeceğini görmenin veya gerekli değişiklikleri yapmanın en ideal yolu olacaktır.

 

3. Grafik Ekleme

Blogunuzda pek çok infografik, resim ve diğer grafik türleri olacak, fark edilmeniz için profesyonel ve benzersiz görünmelerini istiyorsunuz. Binlerce farklı ve orijinal tasarım oluşturabileceğiniz ve blogunuzda istediğiniz grafik türlerini deneyebileceğiniz Canva gibi bir araç kullanın .

 

4. Eylemlere Çağrı Ekle

Tıpkı bir satış işletmesinin, sitelerinde müşterileri ürün satın almaya yönlendiren eylem çağrıları olmadan başarılı olamayacağı gibi, blogunuz da benzer şekilde kendi eylem çağrılarınız olmadan başarılı olamaz. Bunları blogunuza eklediğinizden emin olun, belki de insanları bağlı kuruluş bağlantılarına, kendi sosyal medyanıza yönlendirin ve hatta blogunuzu arkadaşlarıyla paylaşmalarını söyleyin.

 

5. Rekabeti Araştırın

Rakiplerinize karşı büyük bir avantaj elde etmenin bir yolu, onlara bakabilmek, tasarımlarını, pazarlama stratejilerini ve ilişkili sosyal medya hesaplarını görebilmektir – pekala, Spokeo ile yapabilirsiniz.

Spokeo bir ters telefon arama aracıdır ve sadece telefon numarası aramasına rakiplerinizin telefon numarasını veya e-posta aramasına e-posta girerek, yukarıda belirtilen tüm verilere anında sahip olabilirsiniz. Spokeo, piyasadaki en iyi ters telefon arama aracıdır ve kendi blogunuzda size yardımcı olmak için uzun bir yol kat edecektir.

 

6. Video İçeriğinden Yararlanın

İnsanlar çok görseldir ve doğru türden videolarla kolayca kazanılır. Blogunuza hem alakalı hem de heyecan verici video içeriği eklediğinizden, müzik eklediğinizden, ekran değişiklikleri eklediğinizden, ihtiyacınız olan her ne olursa olsun, insanların tüm videoyu izlemesini ve hatta arkadaşlarıyla paylaşmak istediğinden emin olun.

Blog dünyası biraz bunaltıcı olabilir ama günü kaçırmamak ve yeni maceranıza kendi blogunuzla başlamak için hiçbir neden yok. Halihazırda çok sayıda çevrimiçi olması sizin için de yer olmadığı anlamına gelmez ve Figma, Canva ve Spokeo gibi araçları kullanarak herkesten önde olursunuz.

Yazan: Maguire Haigh, Spokeo’nun pazarlama müdürüdür. En son teknoloji trendleri, pazarlama stratejileri ve iş geliştirme ile ilgileniyor. Ayrıca seyahat etmeyi, dünyayı keşfetmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı tercih ediyor. Maguire, farklı konularda makaleler oluşturma ve düzenleme konusunda büyük deneyime sahiptir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz