Profesyonellerden Basit SEO İpuçları ve Püf Noktaları

Hayatımızın çoğu artık çevrimiçi olarak yaşanıyor, neredeyse yaşadığımız ikinci bir dünya haline geliyor. Son yıllarda, bireyler ve işletmeler için en iyi web sitelerinin önemi son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Çekici ve işlevsel bir web sitesi tasarımına sahip olmanın yanı sıra, web sitenize gelen trafiği en üst düzeye çıkarmanızı sağlamak için doğru adımları atmak kesinlikle hayati önem taşır ve bunu yapmanın en etkili yollarından biri arama motoru optimizasyonu (SEO) olarak bilinir. Deneyimli SEO mühendisleri, web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarının en üstünde yer almasını sağlamak için çeşitli yöntemler kullanır. Bu, daha sonra müşterilere, okuyuculara veya web sitenizin yapmayı amaçladığı her şeye dönüştürebileceğiniz çok sayıda ziyaretçi almanızı sağlar.

Web sitelerini bir sonraki seviyeye taşımak isteyen herkese yardımcı olmak için, işte profesyonellerden bazı basit SEO ipuçları ve püf noktaları.

 

1. İnsanların Ziyaret Etmek İstediği Bir Web Sitesi Oluşturun

Etkili SEO için yapmanız gereken ilk şey, insanların gerçekten ziyaret etmek ve vakit geçirmek isteyeceği bir web sitesi oluşturmaktır. AdInfusion uzmanları , sitenize çok sayıda ziyaretçi getirmek için dünyadaki tüm akıllı SEO püf noktalarını yapabileceğinizi açıklıyor, ancak bir kez oraya vardıklarında, web siteniz sıkıcı veya kullanımı zor, sadece ayrılacaklar. yine hemen. Bozuk bağlantılar veya yavaş yükleme süreleri gibi teknik sorunlar, ziyaretçiler için büyük kesintilerdir ve web sitenizin iyi olmadığına karar verdikten sonra, bir daha asla ziyaret etmeyeceklerdir. Sitenize gelen bir ziyaretçiyi etkilemek için yalnızca bir şansınız vardır, bu nedenle web sitenizin çekici, kullanıcı dostu ve ilginç olduğundan emin olun.

 

2. Etkili Anahtar Kelime Araştırması Yapın

Web siteniz tarafından yapılan SEO çalışmaları, Google’ın analiz örümcekleri tarafından belirli bir arama terimi için en alakalı ve yetkili olarak değerlendirilir. Bu nedenle, insanların sizinki gibi bir web sitesini ararken ne tür kelimeleri arayacağını bildiğinizden emin olmak için etkili anahtar kelime araştırması yapmanız çok önemlidir. Örneğin, türlere bağlı olarak bir edebi blogunuz varsa , anahtar kelimeler ve kelime öbekleri “yeni kitapların en iyi incelemeleri” veya “gençler için romantik kitaplar” olabilir. Bu anahtar kelimeleri öğrendikten sonra, hedef kitlenizi çekmek için web sitenize odaklanabileceksiniz.

 

3. Sonuç Odaklı İçerik Oluşturun

SEO’nun belirli arama terimleri için bir web sitesinin sıralamasını yükseltmek için çalışmasının bir yolu, anahtar kelimeler ve kelime öbekleri belirlendikten sonra, bir SEO mühendisi bunları web sitenizin içeriğine stratejik olarak yerleştirmektir. Bu şekilde, birisi bu terimleri aradığında, Google web sitenizde bunlara bolca sahip olduğunu görür, böylece aramanın ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. İçeriğinize herhangi bir içerik olmadan basitçe anahtar kelime listeleri ekleyemezsiniz, ancak Google’ın algoritmaları çok akıllı olduğundan ve içeriğinizi yalnızca SEO için yükleyip yüklemediğinizi bilecektir. Anahtar kelimeler stratejik ama doğal olarak uygulanmalıdır ve bu muhtemelen profesyonel bir içerik yazarı veya SEO uzmanı gerektirecektir.

 

4. Etkili Geri Bağlantılar Oluşturun

Site içi SEO (anahtar kelimeler, içerik ve teknik düzeltmeler) ile ilgilendikten sonra, web sitenizi gerçekten güçlendirmek için ekstra SEO tekniklerine bakabilirsiniz. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, Google tarafından konunuzda yetkiye sahip olduğuna karar verilen diğer sitelerde web sitenize etkili geri bağlantılar oluşturmaktır. Google, geri bağlantıları sayar ve buldukları web sitelerine göre kalitelerini değerlendirir ve bunun web sitenize ne kadar övgü vereceği konusunda bir karar verir.

 

5. Sosyal Medyayı Kullanın

Sosyal medya, insanların web sitenizi ziyaret etmesini sağlamanın harika bir yoludur. Sosyal medya takipçilerinize yalnızca web sitenize doğrudan bağlantılar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda güçlü bir sosyal medya varlığı da Google’ın sitenizin otoritesine ilişkin değerlendirmesinde iyi bir konuma sahiptir. Web sitenizin amacına veya ne tür bir işletmeye sahip olduğunuza bağlı olarak, kullanmanız gereken sosyal medya türü değişecektir. Rakiplerinizin sosyal medyada ne yaptığına bakın ve doğru yolda olmalısınız.

İyi tasarlanmış ve uygulanmış SEO, her web sitesi için büyük faydalar sağlayabilir. Sitenize daha fazla trafik çekebilmek, ister ürün satmak ister bir okuyucu kitlesi oluşturmak olsun, hedeflerinize ulaşma şansınızı önemli ölçüde artırır. SEO çok karmaşıktır ve doğru bilgi ile bile doğru eğitim ve deneyim olmadan uygulanması zor olabilir. Bunların zaman aldığını unutmayın, bu yüzden bir gecede sonuç alamadığınız için pes etmeyin. Web sitenizin sıralamaları yükseltmeye başlaması için bu profesyonel ipuçlarından bazılarını uygulamaya başlamak için profesyonel bir SEO ekibiyle konuşun.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz