Sanal Makineleri Harici Diskte Çalıştırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir sanal makineyi harici bir sabit sürücüde çalıştırmak birçok kişiye haber gibi geliyor. Ama bunun yapılabilir olduğunu biliyor muydunuz? Sanal makineler harici bir sabit sürücüyü çalıştırabilir. Taşınabilir uygulamalarla ilgili en iyi şey, bilgisayarlar arasında hareket etmenize, yazılım uygulamalarınızı ve ayarlarını yanınızda harici bir sabit diskte götürmenize izin vermeleridir. Kurulum ve kurulum basittir ve VM dosyanızı harici bir sürücüde depolayarak yapılabilir. Sanal makinenizi bir USB sürücüsünde çalıştırmak yavaştır ve yürütme sırasında gecikmeleri ve gecikmeleri fark edersiniz. Bu nedenle, daha verimli oldukları için harici sürücüleri denemelisiniz. Bunun nasıl yapılacağını merak eden insanlar için bilmeniz gereken birkaç şey var ve bunları rehberimizde ayrıntılı olarak ele alacağız. Sanal makinenin ne olduğunu anlayarak başlayalım.

Buradan Başlayalım: Sanal Makine Nedir?

Bir sanal makine (VM) yazılımı, somut veya fiziksel bir aygıta bağlı olmadan uygulamaları veya programları çalıştırır. Bir veya daha fazla konuk makine, bir sanal makine örneğindeki fiziksel bir bilgisayarda çalışabilir. Sanal makinelerin önemli avantajı, sanal makineyi harici bir sabit sürücüden çalıştırabilmenizdir ; bu, özel bir donanımı standart bir işletim sistemi gibi taklit edebilir. Özel bir yazılım olan hiper yönetici, PC istemcisini veya sunucu CPU’sunu ve diğer donanım kaynaklarını taklit edebilir ve sonuçta sanal makinelerin kaynakları paylaşmasını sağlar. VM’ler, donanım miktarını ve ilgili bakım maliyetlerini düşüren ve aynı zamanda gücü azaltan donanımı verimli bir şekilde kullanabilir.

 

Hiper Yönetici Türü

Teknoloji dünyasında, hiper yönetici aynı zamanda sanal makine yöneticisi (VMM) olarak da bilinir. Aynı anda birden fazla işletim sisteminin çalıştırılmasına izin veren platformdur. Hiper yönetici önemli bir rol oynar, bu nedenle sanal makinenizin çalışmasını yöneten hiper yönetici türünü göz önünde bulundurmanız gerekir. İki tür hipervizör vardır: bare-metal ve barındırılan. Çıplak metal tipi, doğrudan ana bilgisayar üzerinde yöneterek ve çalıştırarak tüm cihazları idare edebilir; bu durumda, harici bir disk sürücüsü kullanıyoruz. İkinci tip hiper yönetici, geleneksel bir işletim sisteminde tutulur, yani tüm VM’ler üçüncü seviyede çalıştırılır. En iyi hipervizör türüne karar verdikten sonra, kullanacağınız en iyi harici diski bulmalısınız.

 

Depolama kapasitesi

Depolama kapasitesi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir harici sürücü seçtiğinizden emin olmanız gerekir. Doğru sürücüyü seçmek bazı insanlar için çok zor olabilir, ancak sizi birkaç ay sonra mağazaya geri götürecek bir şey seçmek istemezsiniz. Piyasada çok sayıda seçenek mevcuttur, bu nedenle ihtiyaçlarınızı azalttığınızdan emin olun, bu da bir sürücü satın alırken kullanışlı olacaktır. Çoğu durumda, VM’ler depolama alanını tüketir, bu nedenle, belirli bir sürücü içinde izole etmeyi planladığınız ortamların sayısını azaltmanız gerekir. Bazen, harici depolama sürücüleri bile, sürücüler, yamalar ve ürün yazılımı gibi öğeler bir faktör olduğunda ekstra bakım karmaşıklıklarına neden olabilir.

Güvenilirlik Önemlidir (Donanım)

Güvenilirliği düşündüğünüzde, çoğu insan belirli bir ürünün satın almaya değer olup olmadığını sorgular; her zaman günün sonunda bir para faktörüdür. Başka bir harici sürücü satın almadan önce adanmış ve size bir süre dayanacak bir şey tercih ettiğinizden emin olun. Güvenilir bir şey istiyorsanız, sürücünüzün üzerine kurulu olduğu donanım çok önemlidir. Çeşitli geleneksel sanal sunucular, çift veya tek CPU ve bol miktarda RAM ile yapılmış özel bir sunucu kullanır. Sanal makinenizle birleştirilmiş en iyi harici sürücü türü, size daha düşük bir giriş maliyetiyle iyi performans ve güvenilirlik sunmalıdır.

 

Esneklik

Müşteriler bir VM satın aldıklarında, ya Web Barındırma hesaplarını büyütmüşlerdir ya da daha esnek olan daha iyi bir çözüm arıyorlar. Seçtiğiniz sanal makinenin gereksinimlerinizle büyüyebildiğinden ve en azından yükseltme ve düşürme, başlatma, durdurma, yeniden başlatma ve işlerin gittiği zaman için kurs konsolu gibi en azından temel işlevleri sağlayan kullanımı kolay bir kontrol paneline sahip olduğunuzdan emin olun. elin.

Bunlar, harici bir sabit sürücüde VM çalıştırırken göz önünde bulundurmanız gereken sorunlardan bazılarıdır. Ancak, muhtemelen bazı performans sorunları yaşayacaksınız. Çok fazla dosya yazma gerektiren işlemlere sahip olmadığınız sürece sanal makine sorunsuz çalışmalıdır. Ayrıca, VM ne kadar küçükse o kadar iyidir. 50-60 GB Windows VM’niz varsa, harici bir sürücüde uzatılacaktır. En iyi seçenek, harici bir SSD veya en az 7200 rpm HDD harici disk sürücüsü kullanmaktır.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz