Sıfırdan İleri Teknoloji Bir Bilgisayar Oluştururken Hatırlanması Gereken 6 İpucu

Bilgisayarınızı kurmak istemenizin pek çok nedeni var. Birincisi ve en önemlisi, bu, yüksek kaliteli bir bilgisayara sahip olmanın en uygun maliyetli yoludur. İkinci olarak, bilgisayarınızı özel ihtiyaçlarınıza göre özelleştirecek ve yükselteceksiniz. Bu yeterli değilmiş gibi, modern bilgisayar trendlerine ayak uydurmak için kullanabileceğiniz yollar arasında.

Bu, zamanla düzeltemeyeceğiniz PC sorunları olmadığı anlamına gelir. Bilgisayar onarımları maliyetli hale geldi, PC oluşturma kısmını yalnız bırakın. Günün sonunda, aynı zamanda gelişmiş bir bilgisayar yaratmış olmanın verdiği memnuniyetle de ilgilidir. Sıfırdan yüksek kaliteli bir bilgisayar oluştururken hatırlamanız gereken altı ipucuna bir göz atalım.

 

1. Bilgisayarınızın Soğumasını Düşünün

Şimdi, bilgisayarınızın soğutma sisteminin tamamen iç sıcaklıkları korumakla ilgili olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bilgisayarınızdaki fanlar, bilgisayarınızı toz ve kir oluşumundan kurtarmanıza da yardımcı olur. Buna ve daha fazlasına yardımcı olmak için, giriş bölümlerinde tozu filtrelemeye yardımcı olacak bir ön kasa hava filtresi bulunmalı ve aynı zamanda PC’nizde yeterince soğuk hava dolaşımı sağlanmalıdır.

Ancak yine de, bilgisayarınızın sahip olmasını istediğiniz özelliklere bağlı olarak yalnızca doğru hayranlara yatırım yapmanız gerekir. Unutulmaması gereken bir nokta, herhangi bir PC fanının herhangi bir bilgisayarla çalışmayacağıdır. Watt ile ilgili hususlar, boyut ve sahip olmak isteyeceğiniz fan özellikleri vardır. Ryzen 3700x için en iyi CPU soğutucusu hakkındaki bu kılavuz , doğru PC fanlarına yatırım yapmak söz konusu olduğunda nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda size fikir vermenize yardımcı olacaktır. Son satın alma kararını vermeden önce, bir PC hayranına yatırım yaparken göz önünde bulundurmanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

  • Fan muhafazası – Daha büyük fan kasası çapları, daha verimli bir fana indiğiniz anlamına gelebilir. Ancak durum olduğu gibi, daha büyük her zaman daha iyi değildir. Bazı fan kasaları daha küçüktür, ancak tümü büyük olanlardan daha verimlidir. Bu, bilgisayarınızın kolajlama ihtiyaçlarına karar vermeniz gerektiği anlamına gelir.
  • Özellikler – Üst düzey bir PC oluşturuyorsanız, LED veya RGB ışıklar gibi modern özellikler, şık bir tasarım ve kolay bağlantı pimleri içeren fanları tercih edin – bir Molex pim, 3 pimli veya bir 4 pimli.
  • Verimlilik – Bir PC fanı seçmeye gelince, yalnızca en verimli fanları seçmeniz gerekir. İstediğiniz son şey, fanı başarıyla kurduktan sonra bile bilgisayarınızın aşırı ısınmasıdır.
  • Gürültü seviyeleri – Yalnızca düşük gürültü seviyelerine sahip fanları dikkate alın. İşiniz sessiz bir ortam gerektirdiğinde gürültülü bir fana sahip olmak mantıklı olmayacaktır.

 

2. Yalnızca Kaliteli Ürünleri Kullanın

Bilgisayarınızı sıfırdan oluşturmaya gelince, yalnızca en iyi ürünleri kullanmayı düşünün. Bu, bilgisayarınızın daha uzun süre dayanmasını ve çeşitli bilgisayar onarım maliyetlerinden kurtulmanızı sağlamaya yardımcı olacaktır; en azından PC’nizin son kullanma tarihine kadar. Ürünlerinizi yalnızca size garanti sağlamak için bir adım daha ileri gidecek olan kayıtlı bayilerden satın alın. Bilgisayarınızın anakartı her şeyden önce gelir ve bu sayede en iyi kalitede ve güvenilir tedarikçilerden olmalıdır.

 

3. Termal Macunu Kolaylaştırın

Herkes sabit ellere sahip olmaktan gurur duymaz. Dağınık olmak, bazı bilgisayar becerileriyle bunu telafi edebileceğiniz için bir sorun değildir. Ancak, bilgisayarınızı oluştururken, termal macunla uğraşmak istemezsiniz; çok fazla ve bazı bileşenlerde kısa devre olabilir ve çok az ve bazı gevşek bilgisayar bileşenleriniz olabilir. Ancak bu aynı zamanda termal macunun viskozitesine de bağlıdır. İçeri girmeden önce daima üreticinin talimatlarını takip ettiğinizden emin olun.

 

4. Yazılımınız ve Sürücü İhtiyaçlarınız Hakkında Düşündünüz mü?

Çoğu insan, PC oluşturma projesinin tamamlanması için aylar veya yıllar alacak. Bu zamana kadar, bazı sürücüler ve yazılım güncellemeleri güncelliğini yitirmiş olacak. Bu yazılımları ve sürücü disklerini atlamayı ve bunun yerine veya işiniz bittiğinde programlarınızı, yazılımlarınızı ve sürücülerinizi çevrimiçi olarak indirmeyi düşünebilirsiniz. Bu daha kolay, uygun maliyetli ve size değerli zaman kazandıracak.

 

5. PC Kasası

Kaliteli bir PC kasası, dahili bileşenlerin hasarlardan korunmasına yardımcı olacaktır. En iyi bölüm, bilgisayarınızın dış kasasını ihtiyaçlarınıza göre her zaman değiştirebilmeniz veya özelleştirebilmenizdir . PC kasaları çeşitli şekil ve boyutlarda gelir. Dış kasanın boyutuna bağlı olarak bilgisayarınızın performansını özelleştirebilirsiniz. Yine de, üretici tarafından sağlanan teknik özelliklere dikkat etmelisiniz.

 

6. Güç Kaynağı

Sonuncu ama bir o kadar önemli; PC’nizin güç kaynağı, uzun süreli bilgisayar kullanımı ile kısa ömürlü kullanım arasındaki farkı yaratabilir. Üst düzey PC bileşenleri kullanıyorsanız, doğru watt değerine sahip kaliteli bir PSU’ya yatırım yapmayı düşünebilirsiniz. Ek olarak, bir güç kaynağı sistemine yatırım yaparken, sisteminizin karmaşık mı yoksa basit mi olduğunu belirlemelisiniz. Daha basit bir sistem veya daha karmaşık bir sistem için iyi bir uyum da bütçenize bağlı olacaktır.

Yukarıdakiler, yüksek kaliteli bir PC oluştururken kullanışlı olacak ipuçlarıdır. İster küçük, ister devasa bir kule inşa ediyor olun, bilgisayar kullanımınızı destekleyen bileşenlere sahip olmanız gerekir. Bir oyuncusunuz veya evdeki bir iş olabilir baba. Her iki durumda da, doğru kararı vermenize yardımcı olacak yukarıdaki ipuçlarına ihtiyacınız var.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz