Blogunuzun Trafiğini% 110 Artırmak için 7 Kanıtlanmış Strateji

Çalışmanızı tanıtmak için yapabileceğiniz en iyi şeyin arkadaşlarınıza blogunuzdan bahsetmek olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün!

Ağızdan ağza iletişim, trafiği artırmanın en iyi organik yollarından biri olmaya devam ederken, teknoloji aynı şeyi başarmak için birçok başka yol yarattı. İşte blogunuzun trafiğini% 110 artıracak kanıtlanmış yedi strateji.

 

1. Blogunuzu sosyal medyada tanıtın

Markanızı tanıtmanın bir yolu olarak asla sosyal medyayı göz ardı etmeyin. Bu, blogunuzu içerir ve sosyal medya platformlarınız trafiği büyük ölçüde artırabilir. Her yeni blog gönderisinin kendi sosyal medya tanıtımına sahip olduğundan emin olun. Farklı platformlarda yayınlayın ve asla tek bir platformda kalmayın. Blogunuzu sosyal medyada ne kadar çok tanıtırsanız, trafiğiniz o kadar yüksek olur. Sosyal medya gönderileri yüz binlerce görüntüleme alabilir ve bu, site trafiğinizde büyük artışlar anlamına gelebilir.

 

2. Daha iyi başlıklar yazın

Başlıklar blogunuzu yapabilir veya bozabilir. Blog yazarları çoğu zaman başlığa gereken önemi vermeme hatasına düşerler. İyi bir başlık, potansiyel okuyucuların dikkatini çekecektir. İyi bir başlık, blogunuza gelen ziyaretçileri okuyuculara dönüştürmenize yardımcı olabilir. Kötü bir başlık, düşük kaliteli içerikten daha zararlı olabilir çünkü bu, bir okuyucunun blog yayınınızı kontrol ederken gördüğü ilk şeydir. İyi bir ilk izlenim bırakmaya yardımcı olur. Bu, yolculuğa başlarken ilk birkaç gönderinizin kalitesinde bir düşüşün affedilmesine bile yardımcı olabilir. Sıkıcı bir başlığı geçmek zor.

 

3. Fotoğrafları dahil edin

Blog yazılarınızdaki resimlerin önemi oldukça azdır. Bunun bir blogun trafiği üzerindeki etkisi çok büyük. İnsanlar olarak kısa bir dikkat süresine sahip olma eğilimindeyiz ve tamamen metinden oluşan bir gönderi tamamen kapanıyor. Okuyucunuzun dikkatini çekmek için yayınınıza birkaç alakalı, göz alıcı resim serpin. Bu, blogunuzu daha sonra tekrar kontrol etmelerini sağlayacak olumlu bir his bırakır. Bir blog yazarı olarak, okuyucularınız üzerinde bırakmak istediğiniz izlenim budur. Daha fazlası için geri gelmelerini sağlayın.

 

4. Videolara altyazı ekleyin

Fotoğraflara benzer şekilde, videoların da dikkat tutma üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Görüntülerin aksine, videolar kendi başına bir karmaşıklıkla gelir. Videolar ses içerir ve sesiniz belirli bir dildeyse, altyazı sağlamak mantıklıdır. Blogunuzla küreselleşmeyi planlıyorsanız, en popüler dillere uygun altyazıları eklediğinizden emin olun. Başka bir dil için altyazı alamıyorsanız, evrensel olduğu göz önüne alındığında, en azından İngilizce altyazı aldığınızdan emin olun.

Popüler, güvenilir bir yazılım Audext’tir. Sesi metne dönüştürmek için verimli algoritmalar kullanır ve size minimum sürede yüksek kaliteli altyazılar sağlar. Audext ses transkripsiyon servisi, dahili bir metin editörü, konuşmacı tanımlamalı akıllı transkripsiyon ve transkripsiyonu yapılan her kelimeye tıklama yeteneği de dahil olmak üzere, sizi seste tam o ana götürecek tonlarca özellikle birlikte gelir. Bu yazılım herhangi bir ses üretemese ve videoyu metne dönüştüremese de, bunun basit bir çözümü vardır. Video dosyalarınızdan sesi çıkarın ve bu dosyayı Audext aracılığıyla çalıştırın. Voila! Emrinizde yüksek kaliteli altyazılarınız var.

 

5. Incoporate anahtar kelimeler

SEO’ya aşina değilseniz, en kısa zamanda araştırmaya başlayın. Blogunuzun arama sonuçlarında görünmesini sağlamak için başlıklar, meta veriler vb. Popüler anahtar kelimeleri içermelidir. Alakalı, popüler anahtar kelimeleri dahil etmek, blogunuzun aramalarda daha üst sıralarda yer almasını sağlar. Blogunuzu yapma veya bozma üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Blog yazmak nadir bir etkinlik değildir ve her köşede bir blogcu bulabilirsiniz. Sizi rekabetten ayıran şey içeriğinizin kalitesi, tanıtım düzeyi ve alakalı alanlarda anahtar kelimeleri dahil etmenizdir.

 

6. Sosyal paylaşım düğmeleri ekleyin

Okuyucular olarak, doğuştan gelen tembelliğimiz belirli tanıtım türlerini engeller. Bu özel durumu düşünün. Okuyucunun bir blogdan geçtikten sonra bağlantıyı kopyalayıp bir sosyal medya platformu açıp arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaştığını düşünüyorsunuz? Sık değil. Blog gönderilerinizin kalitesi ve içeriği çok alakalı olsa bile, daha yüksek bir şans var, ancak bu yine de bir paylaşımı garanti etmek için yeterli değil. Doğrudan blogunuzun içinden sosyal medya paylaşım düğmeleri sağlayarak okuyucularınızın materyalinizi paylaşmasını kolaylaştırın. Site trafiğini büyük bir farkla artırdığı kanıtlanmıştır.

 

7. Promosyona yatırım yapın

Hayatta hiçbir şey bedava değildir. Evet, Audext inanılmaz, özgür bir yazılımdır, ancak bu hemen hemen hepsi bu kadar. Blogunuzu bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, belirli bir miktar yatırım yapmanız gerekecektir. Ücretli tanıtım , blogunuzun hak ettiği site trafiğini almasını sağlamada uzun bir yol kat edebilir. Birçok blogcu, herhangi bir para harcama konusundaki isteksizliği nedeniyle okuyucular üzerinde durdu. Promosyona yatırım yapmanın bir israf olmadığını anlamak çok önemlidir. Uzun vadede size ödül kazandıracak bir yatırımdır. Bunu ne kadar hızlı anlar ve buna göre hareket ederseniz, site trafiğini% 110 oranında o kadar hızlı artırabilirsiniz.

Bir blog yazarı olarak göreviniz, okuyucunun hayatına değer katan yüksek kaliteli, alakalı blogları tutarlı bir şekilde yüklemek olmalıdır. Bu yönden taviz vermek ve tanıtıma odaklanmak boşuna olacaktır. Kötü bir blog için promosyonun yapabileceği çok şey var.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz