E-posta İş Akışınız Google Takvim’den Nasıl Yararlanır?

Evden çalıştığınızda veya birçok müşteriyle iş yaptığınızda, iş yükünüzü yönetmek, son teslim tarihlerine uymanız gerekiyorsa zor olabilir. Google Takvim gibi doğru araçlarla, uygulamanın toplantıları ve diğer etkinlikleri planlama gibi yönlere başlamanıza yardımcı olması göz önüne alındığında, görünüşte göz korkutucu olan bu görevin üstesinden gelebilirsiniz.

Takvimler ayrıca size hatırlatıcılar verir ve ekipler için tasarlanmıştır, böylece bunları iş arkadaşlarınızla kolayca paylaşabilirsiniz. E-posta iş akışınızın Google Takvim’den nasıl yararlandığını öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Son Tarihleri ​​Yönetin

Teslim tarihlerini yönetmek, yoğun programları sürdüren birçok kişi için büyük bir zorluktur. Bununla birlikte, Google takvim , zamanında tamamladığınızdan emin olmak için yaptığınız her etkinlikteki zamanı izlemenize yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir. Bir araştırma ve yazma görevi üzerinde çalışırken, son teslim tarihlerini ayarlamak için takvim uygulamasını kullanabilir ve ayrıca işin ilerleyişi ile ilgili farklı bölgelerdeki müşterilerle kolayca iletişim kurabilirsiniz.

 

E-postanızdan Etkinlikler Oluşturun

Google Takvim ile, gelen kutunuzdan kolayca görevler oluşturabilir ve takvime etkinlik ekleyebilirsiniz. Google Takvim ve Gmail’in entegrasyonu, takvimdeki etkinliğin açıklamasına uyan e-postaları otomatik olarak kopyaladığından yaklaşan etkinlikleri kolayca yönetmenize yardımcı olur. Bu uygulama benzersizdir çünkü bilgisayarınızda yüklü değildir, ancak buluttan çalışır. Uygulamaya herhangi bir cihazdan erişebilir ve telefonunuzla senkronize edebilirsiniz.

Araç aynı zamanda kullanışlıdır çünkü internete erişiminiz olduğu sürece herhangi bir yerden kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, senkronize edilmiş takvim etkinlikleri silinebilir ancak bu sorun nadirdir. Cirrus Insight’ın geliştiricileri , sorunun nedenini belirlemek için tüm Calendar Sync günlüklerini alarak hatanın düzeltilebileceğini belirtiyor. Google, etkinliklerin birincil kaynaktan silinip silinmediğini görmek için tüm günlükleri izlemenize yardımcı olabilecek sorun giderme seçenekleri sunar.

 

Toplantı Planlama

Yoğun programları olan insanlarla uğraşırken toplantı düzenlemek, uygun araçlara sahip olmadığınızda büyük bir zorluk olabilir. Google Takvim ile toplantılarınızı kolayca planlayabilir ve hiçbir randevuyu kaçırmazsınız. Bu araç, etkinliğe katılması gereken herkesi eklediğiniz sürece iş akışınızı düzenlemenize yardımcı olmak açısından çok etkilidir. Google, toplantınız için en iyi programı belirlemenize yardımcı olabilecek “Önerilen zamanlar” veya “Zaman bul” seçeneklerini sunar. Aynı platform üzerinden beklenen tüm katılımcılarla toplantı programlarını iletebilir ve programınızdaki yaklaşan etkinlikler için hatırlatıcılar sunar.

 

Google Takvimde Dünya Saatinizi Etkinleştirin

Dünyanın çeşitli yerlerinden farklı saat dilimlerine sahip ekip üyeleriyle çalışırken , onlarla toplantı planlamanın zor olduğunu fark edebilirsiniz. Ancak, iyi haber şu ki, Google Takvim’in birden çok bölgede toplantı planlayabilmeniz için etkinleştirebileceğiniz bir “Dünya Saati” özelliği var. Sadece toplantılar için doğru zamanı seçersiniz ve hiçbir şeyi kaçırmazsınız.

 

Etkinlik Konuklarına E-posta Gönderin

Tüm süreci manuel olarak gerçekleştirirseniz, bir olay hakkında birkaç kişiye e-posta göndermek çok zor olabilir. Ancak, gruptaki davetlilere, takvimdeki etkinliği tıklayıp alıcılara göndererek e-posta göndermek daha kolaydır. Onlara kolayca e-posta gönderebilmek için önce beklenen misafirlerin adlarını eklemelisiniz.

 

Farklı Takvimler Oluşturun

Google Takvim’i kullanmaya başladığınızda, birden çok amaç için kullanabileceğiniz bir araç sunulur. Ancak, hatırlatıcıların zamanlanması, gerçek programların yönetilmesi ve işin planlanması gibi farklı görevler eşit olarak ele alınır, bu da gün içinde tekrar etmeyen görevlere kolayca erişemeyebileceğiniz anlamına gelir.

Bunu ele almak için, Google Takviminizi kullanarak takip etmek istediğiniz hayatınızın her bölümü için farklı bir takvim oluşturabilirsiniz. Bunun da ötesinde, takviminizi diğer insanlarla paylaşarak programınızı öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. Bu, üretkenliği artırmak için çalışmanızdaki işbirliğini geliştirmenize yardımcı olur.

 

E-posta Yoluyla Etkinliklere Yanıt Verin

Aracı, başkaları tarafından e-posta yoluyla iletilen etkinliklere veya toplantı bağlantılarına yanıt vermek için de kullanabilirsiniz. Davete yanıt vermek için e-postayı açmanız ve LCV bağlantısını tıklamanız gerekir. Takvim aynı zamanda etkinliği düzenleyenlerin katılımcıları tanımasına yardımcı olur, böylece etkinliği düzgün bir şekilde planlayabilirler.

Çeşitli paydaşlarla çok fazla iletişim gerektiren serbest meslek sahibi veya pazarlamayla ilgili bir meslek olarak çalışıyorsanız, e-posta iş akışınızı iyileştirmek için Google Takvim’i düşünebilirsiniz. Google Takvim, yoğun programları yönetmenize ve operasyonlarınızda üretkenliği artırmanıza yardımcı olan harika bir araçtır. Her şeyden önce, uygulama düzenli kalmanızı sağlaması ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullanabileceğiniz çeşitli yollar olması açısından faydalıdır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz