Pandemi Sırasında BT Operasyonlarınızın Devam Etmesini Sağlama

İşinizi Nasıl Canlı Tutuyorsunuz?

Pandemik, dünya çapındaki işletmelere önemli bir zarar verdi ve evden çalışma çözümü yardımcı olsa da, daha önce hiç kimsenin uğraşmadığı bir dizi komplikasyonu da beraberinde getirdi.

Hepsi bir arada ideal durum değil – ama dedikleri gibi , gösteri devam etmeli . Artık her zamankinden daha önemli olan, BT operasyonlarınızın çalışır durumda kalmasını sağlamaktır.

 

BT Operasyonları Nelerdir?

İlk olarak, BT Operasyonları ile ne demek istediğimizi anlamak önemlidir . BT departmanları, müşterileriniz için teknik ve uygulama yönetimi ile ilgilenir. Web sitenizin ve çevrimiçi olarak sahip olabileceğiniz diğer her şeyin müşterileriniz için 7/24 yüzde 100 çalıştığından emin olmanın üstündedirler .

Şirketinizin büyüklüğüne bağlı olarak BT operasyonlarınız olarak dahili bir ekibiniz olabilir, ancak birçok insan için bu pandemi, yönetilen BT hizmetlerine ihtiyaç duyma olasılığını ortaya çıkarmıştır . Bunun kendi işiniz için de bir çözüm olabileceğini görebilirsiniz.

 

BT Operasyonları Ne Yapar?

Bu günlük operasyonların neler içerdiğini soruyor olabilirsiniz. Her BT departmanı, hizmet verdikleri şirketin ihtiyaçlarına bağlı olarak birbirinden küçük farklılıklar ile çalışır. Ancak, aşağıdakiler gibi bazı yaygın hizmetler olabilir:

Uygulama İzleme

Uygulama İzleme, çevrimiçi platformunuzun her yönünün sorunsuz bir şekilde kurulmasını ve çalışmasını sürekli olarak sağlamayı içerir .

Koşu Çözümleri

Çalışan çözümler, veri yedeklemelerini zorunlu kılmaktan bir kilitlenme veya güncellemeden sonra bir web sitesini kurup çalıştırmaya kadar her şey anlamına gelebilir . Bu aynı zamanda sunucularınızın optimizasyon için ince ayarını da içerir .

Konfigürasyonlar ve Altyapı

Bu, profesyonellerin onları güvende ve güncel tutmak için ağ güvenliğiniz, bulut uygulamalarınız ve belgelerinizle ilgileneceği yerdir .

Geliştirmek

Bazen BT operatörleri, yazılımı güncelleyerek ve yeni donanımlar sunarak sunucunuzu bir sonraki seviyeye taşımayı içeren projeler üzerinde çalışır.

Pandemi Sırasında Yapılması Gerekenler

Dışarıdaki dünya yavaşlarken, içerideki dünya hızlanıyor. Genel olarak, bir sunucu için iyi haber olması gereken çevrimiçi etkinlik artışı var – bu sunucuları ‘ayakta tutan BT operatörlerinin de evden çalışıyor olması dışında. Neyse ki, BT departmanlarının güçlü bir sunucu oluşturmak ve korumak için yapabilecekleri bazı şeyler vardır .

Açık iletişim

Herkes evde olsa da, eğitimi güncel tutmak ve topluluk duygusunu sürdürmek önemlidir – bu şekilde insan hatası için daha az yer olacaktır.

Örgütlü kalmak

BT operasyonlarının her zaman organizasyonlarının zirvesinde olması önemlidir – şimdi her zamankinden daha fazla. Sundukları hizmetler söz konusu olduğunda yerleşik bir plana ve müşterileriyle günlerinin, haftalarının ve hatta aylarının nasıl görünebileceğine dair genel bir çerçeveye sahip olduklarından emin olmalıdırlar.

Güncel kal

Her şeyin üstünde kalın. BT operasyonları en iyi teknolojiyi mi kullanıyor ? Herhangi bir şeyin güncellenmesi veya değiştirilmesi gerekiyor mu? Bu, genel iş akışınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olmadan önce sorunları ve sorunları keşfetmenize olanak tanır .

Teklifler

Talep edilen hizmetleri sunduğunuzdan emin olun:

  • Bulut Barındırma
  • Uzaktan erişim
  • Yardım Masası Hizmetleri
  • Ağ güvenliği

 

Yardımı Kabul Et

BT operasyonlarının salgından büyük ölçüde etkilenmesini beklemiyor olabilirsiniz, ancak gerçek şu ki dünyanın her köşesi şu anda mücadeleyi hissediyor. Bu ipuçları işinize yaramazsa, ihtiyacınız olan sonuçları size getirebilecek yönetilen bir BT hizmetine her zaman ulaşabilirsiniz .

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz