Yaygın Güvenlik Tehdit Türleri ve Bunların Ele Alınması

Bu dijital çağda teknoloji her geçen gün daha da gelişiyor. Aynı zamanda, dolandırıcılık uygulamaları da gelişiyor çünkü siber suçlular sürekli olarak iş ağlarını hacklemek ve bireylerin hassas bilgilerini çalmak için yeni yollar buluyorlar. Ne yazık ki, teknolojiye ne kadar çok güvenirseniz, güvenlik tehditlerine ve saldırılara karşı o kadar savunmasız hale gelirsiniz. Bu güvenlik ihlallerinin, genellikle telafi edilmesi çok zor olan muazzam etkileri olabilir. İşte aramanız gereken yaygın güvenlik tehdidi türleri ve bunları nasıl ele alacağınız.

E-dolandırıcılık

Kimlik avı, bilgisayar korsanlarının kişisel ve özel bilgileri toplamak için e-postaları gizledikleri yöntemdir. Ne yazık ki, siber suçlular alıcıları aldatma konusunda daha akıllı hale geldikçe , kimlik avı e-postaları gittikçe daha karmaşık görünüyor ve bu da e-postanın güvenilirliğini ölçmenizi çok zorlaştırıyor. Bu tür e-postaları nasıl tespit edeceğinizi ve bu tür dolandırıcılıklardan nasıl kaçınacağınızı öğrenmek önemlidir.

İçerik genellikle, Netflix veya Apple gibi bazılarını tanıyabileceğiniz ve ödeme yapmak için bir bağlantıya tıklamanızı isteyebilecek saygın görünümlü bir web sitesini gösterir. Başka bir yaygın kimlik avı e-postası, kişisel bilgilerinizi onaylamanızı veya hesaplarınızdan birinde olağandışı veya şüpheli etkinlikler fark ettiklerine dair iddiaları vb. Sorar. Bu tür e-postalara dikkat edin ve asla yanıt vermeyin veya kredi kartınızı vermeyin. ayrıntılar – e-posta ne kadar yasal görünürse görünsün, değiller. E-postanızı bu dolandırıcılıklardan korumanın en iyi yolu, hesabınızda spam filtrelerini etkinleştirmek, güvenlik yazılımı kullanmak, verilerinizi yedeklemek ve 2 faktörlü kimlik doğrulaması kullanmaktır.

 

Kötü amaçlı yazılım

Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar sinsi küçük şeylerdir çünkü bir güvenlik duvarınız olsa bile sisteminize girmeyi başarırlar. Dahası, güvenlik yazılımı zaten yüklenmiş olabilir, ancak kullanıcılar bazen güvenlik duvarını kapatır veya sürekli izinsiz girmesi nedeniyle ayarlarını değiştirir.

Kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı yükleyerek kötü amaçlı yazılımların ve virüslerin bulaşmasını önleyin. Bu yazılım, herhangi bir kötü amaçlı tehdidi derhal tespit edecektir. Bununla birlikte, kötü amaçlı yazılımdan koruma yalnızca güncelse verimli bir şekilde çalışabilir, bu nedenle bildirimlerini görmezden gelmeyin.

 

İnsan hatası

Güvenlik önlemlerinin olmaması veya yetersiz çalışan eğitimi, sizi en büyük güvenlik tehditlerine ve veri ihlallerine karşı savunmasız bırakabilir. Çalışanlarınız uymaları gereken güvenlik uygulamalarının farkında değillerse, büyük olasılıkla dolandırıcılık uygulamalarına açık olacaklar ve bu da organizasyonunuzu tehlikeye atacaktır. Neyse ki, bu sorun, tüm personelinize güvenlik prosedürleri ile ilgili verimli eğitimler sağlayarak ve protokolü takip etmelerini sağlamak için onları düzenli olarak takip ederek kolayca çözülebilir.

Güvenlik tehditlerinden nasıl kaçınılacağını öğrenmek için zaman ayırarak bu güvenlik prosedürlerinin önemini göstermelisiniz. Bir işletme sahibi olarak, size farklı siber saldırı türlerini nasıl belirleyeceğinizi ve bunlardan nasıl kaçınacağınızı öğreten çevrimiçi bir kursa katılarak iş yeri güvenlik standartlarınızı iyileştirmek için çalışabilirsiniz . Siz ve çalışanlarınız güvenilir bir uyum eğitim kursuna kaydolursanız, işiniz bunun için daha iyi olacaktır.

Yazılım Güncellemelerini Yoksaymak

Yukarıda belirtildiği gibi, tüm yazılımlar sık ​​güncelleme aldıklarında daha iyi çalışır. Bu güncellemeler, bilgisayarınız veya cihazınız için daha iyi güvenlik ve verimlilik sağlamak üzere tasarlanmıştır. Önceki güncelleme sırasında meydana gelen sorunları düzeltmek için iyileştirilmiş sistemler içerirler, bu nedenle her zaman güncellemeleri kontrol edin ve yazılımınıza gerekli yükseltmeleri vermekten çekinmeyin. Zamanlama uygun olmasa bile, herhangi bir güvenlik açığının devam etmesini engelliyorsunuz.

 

Zayıf Parolalar

Zayıf parolaların hacklenmeye meyilli olduğu apaçık ortada olmalı, ancak bu hala BT güvenliğindeki en yaygın sorunlardan biridir. Veri hırsızlığı ve güvenlik ihlalleri genellikle zayıf parolaların bir sonucudur. Fazladan bir güvenlik katmanı eklemek için 2 faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Ancak yine de güçlü ve nadir parolalar seçmeli ve oturum açma bilgilerinizi varsayılan ayarda bırakmamalısınız.

 

Verilere Mobil ve Kişisel Erişim

Verilere erişim izni verildiğinde çalışanlara temkinli davranmazsa, verimli güvenlik prosedürleri bile bir kuruluşu koruyamaz. Personelinizin özel dizüstü bilgisayarlarında ve cihazlarında kurumsal verilere erişimi varsa, cihazlarından birinin ele geçirilmesi siber suçluların tüm şirket verilerine erişmesine izin verirse bu daha büyük bir tehdide neden olabilir. Benzer şekilde, güvenli olmayan ağlar üzerinden kurumsal ağlara giren çalışanlar, tüm şirket verilerini bir ihlal riski altına sokmaktadır.

Tüm çalışanlarınıza, kendi dizüstü bilgisayarlarını ve bilinmeyen ağları kullanmaktan kaçınmak için verilere erişmeleri için iş cihazları sağlamayı veya çalışanların şirket ağına erişmeden önce kendi cihazlarında güvenliği güçlendirmelerini sağlamayı düşünün.

Başınıza gelebilecek güvenlik ihlalleri hakkında elinizden gelen her şeyi öğrenmek en iyisidir, böylece zararlı sonuçlarıyla uğraşmak yerine onlardan kaçınmak için önleyici tedbirler alabilirsiniz. Uygun yazılım ve güvenlik önlemlerini kullanmanın yanı sıra, belirli eylemlerle ilişkili riskleri anlamadığımız için sıklıkla meydana gelen insan hatalarından kaçınmak da önemlidir.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz