Hosting İpuçlarını Kullanarak Web Sitenizi Nasıl Öne Çıkarırsınız?

Tüm dünya dijital ekrana dönmeye başladığından beri, web siteleri her zamankinden daha önemli hale geldi. Bu bolluk, ziyaretçileri çok seçici hale getiriyor ve web sitelerini eleştiriyor ve sizi öne çıkarmanız için daha az seçenek bırakıyor. Bu süreci daha basit hale getirmek için, web sitenizi daha fazla öne çıkarmanıza yardımcı olacak bir kılavuz oluşturduk.

 

Doğru Alan Adını Bulmak

Ziyaretçilerinizin çok tuhaf ve alakasız bir alan adına sahip bir web sitesini ziyaret ederken kendilerini rahat hissetmelerine imkan yoktur. Yana URL web sitenizin web bağlantısına en görünür şeylerden biridir, bu şey tanımlayan ve anlaşılır olmalıdır. Markanın kimliğini temsil edecek. Bu, şirketinizin URL’sinin, web sitenizin ne olduğunu bir şekilde açıklayan tutarsız cümleler olması gerektiği anlamına gelmez, bunun yerine ziyaretçilerin web sitenizi ziyaret etmek isterlerse kolayca hatırlayacakları kısa ve benzersiz bir ad olmalıdır. Uzantılar da önemlidir, ancak markanız yalnızca yerel nüfusu hedefliyorsa her şey olması gerekmez.

 

Görsel İçeriği Kullanma

Bu, dijital toplulukta dev dalgalar yaratan en popüler trendlerden biridir. İnsanlar, ortaya çıkan birçok dikkat çekici gelişme sayesinde, tatsız metinlerden bıktı. Resimler ve videolar dijital alana hâkim. Ziyaretçiler, sunduklarınızı hızlı ve sorunsuz bir şekilde açıklayabilecek görseller görmeyi bekler. Görsel dijital içerik, bir markanın çevrimiçi varlığını desteklemek ve SEO sıralamasını iyileştirmek için kullanılır. Etkileyici görsel içerik, izleyicileri meşgul etme gücüne sahiptir ve bu da web sitenizde geçirilen zamanı artırır. Bunu yapmak için bir barındırma alanına ihtiyacınız olduğunu unutmayın. https://www.sunucuyeri.com adresinde belirtildiği gibi, ürün resimlerini barındırmak için yeterli kapasiteye sahipken çevrimiçi mağazanızın olabildiğince hızlı olmasını sağlamak için sağlam SSD bulut tabanlı barındırma kullanabilirsiniz. Barındırma sağlayıcınızın, boyutunun normal metinden çok daha büyük olduğunu göz önünde bulundurarak, size görsel içeriği barındırmak için gereken hız ve kapasiteyi sağlayabildiğinden emin olmanız gerekir.

 

Doğru Hosting Şirketini Seçmek

Pek çok kişi, ani bir sorun ortaya çıkana kadar kullandıkları barındırma hizmeti sağlayıcısına dikkat etmeyebilir. Önce onları araştırmadan önce bir barındırma sağlayıcısına gitmemelisiniz. Yalnızca çevrimiçi bir işletme yürütüyorsanız, web sitenizin güvenilirliği, sağlayıcınızın güvenilirliğine eşit olacaktır. Barındırma şirketinin kalitesi, web sitesinin hızını, çalışma süresini ve siber güvenliğini de belirleyebilir. Yalnızca peşin fiyatı temel alan bir şirket seçmekten kaçınmalısınız. En düşük fiyat mutlaka saygın bir hizmet anlamına gelmez ve bazen başlangıç ​​fiyatı insanları cezbetmek ve pek çok temel “ekstra” için para ödemelerini sağlamak için kullanılır.

 

Kolay Arayüz Kullanmak

Dünyanın en sofistike ve göz alıcı arayüzünü oluşturmak için istediğiniz her zaman harcayabilirsiniz, ancak ziyaretçilerin web sitesinde nasıl gezinildiği konusunda hiçbir fikri yoksa bunların hiçbiri olmaz. Sadece bir arayüz yerine kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmak için önemli miktarda zaman harcamanız gerekiyor. Ziyaretçilerin web sitenizdeki öğeleri görüntülemeye ve ihtiyaç duydukları şeylere kolaylıkla gitmeye teşvik edilmesi için, görseller ve yumuşak harekete geçirici mesaj düğmeleri uygulamanız gerekir. Kullanıcı deneyimi denilince akla gelen ilk şey, cihazların erişilebilirliğidir. Web sitenizi tek bir cihaz için optimize etmek yerine, başkaları tarafından kolayca erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmeye çalışın.

 

Web Sitesi Hızını İyileştirme

Rekabetin oldukça hararetli olduğundan bahsetmiştik, ancak ziyaretçilerin ihtiyaç duyduklarını elde etmeyi önemsedikleri kadar rekabeti de önemsemediklerini anlayabilmelisiniz. Web sitesinin hızı, web sitenizdeki trafiğin çoğunu kontrol eden bir değişkendir. Trafiği gerçekten artırmaktan sorumlu değil, daha ziyade trafiğin geri dönmesini sağlamak yerine trafiği içeride tutmak. Potansiyel müşterileriniz, web sitenizin tamamen yüklenmesi için yarım dakika beklemek istemiyor. Saygın yetenekli barındırma hizmetlerine ek olarak modern SEO’nun sunduklarından tam olarak yararlanmak isteyeceksiniz.

Hiç şüphe yok ki, fiziksel perakende mağazaları hala insanların kalbinde yumuşak bir noktayı koruyor, ancak çevrimiçi mağazalar iş sektörüne hakim. Hemen hemen her sektörde web sitesi sıkıntısı yoktur, bu da insanlar tarafından görülmesini istiyorsanız daha fazla özen göstermeniz gerektiği anlamına gelir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz