BT Desteği Her İşletme İçin Neden Önemlidir?

Bugünlerde tüm işletmeler belirli düzeyde BT ile çalışıyor. İster ofis dışında kurulu küçük bir şirket, ister binlerce çalışanı olan çok uluslu bir şirket yönetiyor olun, işinizde belirli bir düzeyde bilgi işlem kullanacaksınız. BT destek şirketleri, BT sistemlerinizin sorunsuz çalışmasını sağlamanın yanı sıra, işler ters gittiğinde yardımcı olmaya hazır olmak için çok önemlidir. Her işletme için BT desteğinin gerekli olmasının bazı temel nedenlerine bir göz atalım.

Uzman Tavsiyesi 24/7

Bir BT destek şirketi kullanmanın en belirgin yararı, ihtiyacınız olan her şeye yardımcı olmak için her zaman hazır olmalarıdır. İster Pazartesi sabahı Londra’da küçük işletme BT desteğine, ister Cuma gecesi bir yazılım sorunuyla ilgili tavsiyeye ihtiyacınız olsun , BT destek işiniz yardıma hazır olacaktır.

Çoğu durumda, birkaç tıklama veya bir telefon görüşmesinden daha uzak değildir. Sorununuzu çözmede size yardımcı olacak veya sorunuzu diğer teknisyenlere iletecek teknik olarak deneyimli bir yardım masası temsilcisiyle hızlı bir şekilde bağlantı kurabilirsiniz. BT desteğinizin her zaman yanınızda olduğunu bilmenin verdiği güvenlik hissi, işletme sahipleri için büyük bir ikramiye niteliğindedir.

 

Paradan Tasarruf Edebilir

Şirket içinde kendi BT destek ekibinizi oluşturmak yerine, ayrı bir BT destek şirketi kullanmanın size büyük miktarda tasarruf sağlayabileceğini unutmamak da önemlidir. 50 çalışanı olan orta ölçekli bir işletmeyi düşünün. 50 çalışanın bağlantıda kalmasını ve tam potansiyelde çalışmasını sağlayan çok sayıda yazılım ve donanım var. Bu sistemleri her zaman bakımlı ve çalışır durumda tutmak için kendi BT departmanınızın olması gerekir. Bu, iki veya üç tam zamanlı teknik personelin yanı sıra bir çağrı işleyici ve potansiyel olarak bir ekip yöneticisi alabilir. Bu, emeklilik katkıları, ekipman ihtiyaçları ve eğitim masraflarının yanı sıra üç ila beş tam zamanlı maaşlı personelin ödenmesi anlamına gelir.

Bir BT destek şirketi işe almak size yılda bundan çok daha ucuza mal olacak ve yine de aynı düzeyde destek alacaksınız. Aslında, özel bir BT destek şirketi, yararlanabilecekleri daha büyük bir personel havuzuna sahip oldukları için muhtemelen daha fazla uzmanlığa sahip olacaktır. Dolayısıyla, bir BT destek işini işe almak hem paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir hem de BT hizmetlerinin kalitesini artırabilir.

 

Kriz Yardımı

Ne yazık ki bazen işler ters gider. En iyi tasarlanmış bilgi işlem sistemleri bile başarısız olur ve yaptıklarında uzman ilgisine ihtiyaç duyarlar. Bir BT destek şirketi, büyük veya küçük bilgi işlem krizi zamanlarında size yardımcı olabilir. Çoğu durumda, özel BT destek ekibiniz sorunlarınızı telefonla veya birkaç dakika içinde uzaktan çözebilir.

Daha ciddi durumlarda, sitenize gelmek ve sorunları manuel olarak değerlendirmek için teknisyenlere ihtiyacınız olabilir. Çoğunlukla bir teknisyen, kırık parçaları onarmak veya değiştirmek veya basitçe sorunları düzeltmek için gereken tüm araçlar ve bilgi ile bir saat içinde yerinde olabilir.

Bina Sistemleri

BT destek şirketleri, yolculuğunuzun en başında size yardımcı olabilir . Bir iş kurarken veya genişletirken, BT altyapınızı tasarlamak veya inşa etmek zor olabilir. Ancak, bir BT destek şirketi size burada da yardımcı olabilir. Uzman bilgileri ve yüksek vasıflı personeli ile, hangi sistemleri uygulayacakları konusunda size dürüst tavsiyeler verebileceklerdir.

Sadece bu değil, aynı zamanda inşa edildikten sonra, söz konusu sistemlerin sürekli bakımını ve desteğini size sağlayabilecekler. En başından itibaren bir BT destek ekibinin kullanılması, tüm BT altyapınız hakkında sürekli ve güncel çalışma bilgisine sahip olacakları ve bu nedenle sürekli destek ve yardım sunmak için harika bir yerde olacakları anlamına gelir.

 

Yükseltme Desteği

Son olarak, yükseltmelerden bahsedelim. BT içinde işler sürekli değişiyor ve hareket ediyor. Telefonlardan dizüstü bilgisayarlara, yazılımlardan sunuculara kadar her şey her geçen gün gelişiyor. Teknolojideki tüm bu gelişmelerden haberdar olmak veya işletmenizin BT sistemlerini yükseltmenin doğru zamanının ne zaman geldiğini anlamak zor olabilir. Düzenli bir BT destek hizmetiyle çalışırken, yükseltme söz konusu olduğunda tavsiye ve uzman bilgisi isteyebileceksiniz. Deneyimli personeli, BT bilgisinin en başında yer alacak ve sistemlerinizi genişletmek veya yükseltmek için en iyi seçenekleri açıklayabilecektir.

Bir BT destek şirketi olmadan işinizi risklere açık bırakırsınız. Siber saldırılar, yazılım arızaları ve arızalı makinelerin tümü BT desteği yardımıyla önlenebilir veya hızla düzeltilebilir. İşletmenizin boyutu ne olursa olsun, bugün bir BT destek ekibiyle iletişime geçin.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz