Haberlerinizin İnternette Yayılmasını Sağlama

Dijital çağ, hayatın çeşitli yönlerinde hepimize fayda sağlıyor. Alışveriş yapmaktan, öğrenmekten, okumaktan ve içerik yaymaktan bir tık uzaktasınız. Ancak farklı insanlara ulaşmak o kadar kolay değil. Bunun nedeni, internetin nasıl çalıştığını ve sözcüğü yaymak için kullanabileceğiniz birden fazla çıkışı anlamanız gerekmesidir. Haberlerinizi arama sonuçlarının en üstüne koymak için nasıl yüzüleceğini öğrenmeniz gereken uçsuz bucaksız bir deniz. Hedefinize ulaşmanıza yardımcı olmak için bu kılavuz, haberlerinizin internette yayılmasını sağlamanın en verimli yollarını sunar.

 

Sosyal Medyanızı Düzenli Olarak Güncelleyin

Kabul edelim, hemen hemen herkesin günlük olarak kullandığı en az bir sosyal medya hesabı var. İster bir işletme hesabınız ister kişisel bir hesabınız olsun, düzenli olarak gönderi paylaştığınızdan ve içeriğinizi güncellediğinizden emin olun. Ne kadar çok gönderi paylaşırsanız, hizmetlerinizi veya markanızı o kadar çok kişi keşfedecektir. Bununla birlikte, en çok kullanılan hashtag’leri kullanarak akıllı olmanız ve mevcut trendlere atlamanız gerekir. Haberlerinize uymasalar bile, onları içeriğe uydurmaya çalışın.

İçeriğiniz, insanların beğenerek, yorum yaparak veya paylaşarak etkileşim kurması için yeterince ilginç olmalıdır. Biri bir yanıt bıraktığında, olumlu ya da olumsuz yanıt verdiğinizden emin olun. Bu şekilde, izleyicileriniz aktif olduğunuzu ve sorularına yanıt verdiğinizi bilecek. Ayrıca, haberinizi yaymanıza yardımcı olmak için arkadaşlarınızdan ve ailenizden haberlerinizi kişisel hesaplarında paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

 

Viral Olmaya Çalışın

Bazen gönderileriniz her gün paylaşsanız bile önemli sayıda insana ulaşamıyor. Aileniz, arkadaşlarınız, arkadaşlarınızın arkadaşları ve diğerleri tarafından okunabilirler ancak yine de internetin her yerinde olmayacaklar. Viral olmak için, farklı demografilerden binlerce takipçisi olan blog yazarlarına veya etkileyicilere ulaşmanız gerekir . Gönderilerinizden birini paylaştıklarında, nişan tavan yapacak.

Etkileyen kişileri işe almak, haberleri yaymanın en son yöntemlerinden biridir çünkü doğrudan takipçilerine hitap ederler, özellikle içeriğiniz ilgi alanlarına hitap ediyorsa. İçeriğiniz onların dikkatini çekmedikçe ve kendi başlarına paylaşmaya karar vermedikçe onlara ödeme yapmanız gerekecek. Bir yan not olarak, markanızın hizmetinizi kontrol edecek geniş bir kitleye pazarlandığından emin olmak için organik takipçileri olan bir blog yazarı seçin.

 

Çevrimiçi Gruplara ve Forumlara Katılın

İnternetteki insanlarla sosyal olmanın getirisi, bağlantılar kurmaktır. Sosyal medyada aynı ilgi alanlarına sahip insanları bir araya getiren bir gruba katılmayı düşünün. Haberin yayılmasına yardımcı olmak için içeriğinizi paylaşabileceğiniz platformlara katılın. Bazı kullanıcılar gönderilerinizi kişisel hesaplarında bile paylaşabilir ve böylece daha geniş bir çevreye ulaşabilir.

Gruba gönderiler ve içeriklerle spam göndermekten kaçınmak çok önemlidir çünkü bu tür içerik kullanıcıları aşağı kaydırmaya ve farklı içerik aramaya zorladığından kimse bir spam göndericiyi sevmez. Kurnaz olmalısın ve sağlamak istediğin bilgileri isteyenleri aramak daha iyi.

Çevrimiçi forumlar da günümüzde popülerdir. İnsanlar çeşitli konular hakkında sorular sormak için forumları kullanır ve web sitesine kaydolan herkes bunları yanıtlayabilir. Bir soru yaymak istediğiniz haberlerle ilgiliyse, bir cevap bırakabilir ve bilgilerinizde kaydırabilirsiniz. Oturup birinin yeni bir soru göndermesini beklemek zorunda değilsiniz, ancak forumda içeriğinizle ilgili anahtar kelimeleri aramayı düşünün. Cevap bıraktığınızda, kullanıcı bir bildirim alacak ve içeriğinizi okuyacaktır. İnsanlar forumları reklamsız bir alan olarak gördükleri için kendi kendini tanıtmaktan kaçınmak önemli bir ipucu.

 

Bir Web Sitesi veya Blog Oluşturun

Bir web sitesi oluşturmak ve içerik yazmak kolay bir başarı değildir, çünkü bu çok fazla çalışma gerektirecektir. Örneğin, sayfaları gözü yormayacak renklerde tasarlamanız ve web sitesinin kullanıcı dostu olmasını sağlamanız gerekir. Arama çubuğunun görünür ve kullanımı kolay olması gerekir çünkü ziyaretçiler aradıklarını bulana kadar kaydırmaya devam etmezler. En önemlisi, gezinmesi kolay olmalı çünkü karmaşık tasarımlar insanları uzaklaştırabilir.

İnsanları blogunuzdan uzaklaştırabilecek bir diğer husus, blogunuzun çok yavaş olması veya sık sık gecikmesidir. Kullanıcılar, sayfaların açılmasını beklemekten hoşlanmazlar ve yüklenmesi çok uzun sürerse, muhtemelen sekmeyi kapatır ve bir alternatif ararlar. Buna göre, hemen yüklemek ve silmek veya değiştirmek için çok fazla zaman alan ölü bağlantıları ve işe yaramaz fotoğrafları düzenli olarak kontrol etmeniz gerekecektir.

Paylaştığınız haberler söz konusu olduğunda, hedef kitlenizin ilgi alanlarına hitap etmelidir. Çok fazla ayrıntı olsa bile, yaratıcı olmaya çalışın ve bilgileri uzun bir gönderi yerine pasajlar halinde paylaşın. Bunu kendi başınıza yapmaktan acizseniz, işi sizin için yapması için bir metin yazarı tutmayı düşünün.

 

Basın Bültenlerinden Yararlanın

Sosyal medya ve diğer çevrimiçi kaynaklar, haberlerinizi yaymak için gidilecek yerler olsa da, eski hala altın. Günümüzde pazarlamacıların nadiren kullandığı basın bültenleri, çeşitli yönlerden etkili olduğunu kanıtladı. Bunun nedeni, yanlış bilgilerden kaçınan en güvenilir kaynaklardan biri olmalarıdır. E- Yayınlar’daki editörler , gazetecilerin aldıkları haberlerin yanlış olmadığından emin olduklarını belirtiyorlar. İçeriği editörlere teslim etmeden önce kapsamlı araştırma yaparlar ve ayrıca içerdiği bilgilerin güvenilirliğini iki kez kontrol ederler. Gazeteciler ayrıca diğer platformlarda viral olmanıza ve çevrimiçi olarak belirli bir gazete veya dergiyi takip eden yerleşik bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Basın bültenleri, web sitenizin SEO’sunun arama algoritmaları tarafından tanınmasına yardımcı olur. İnsanların bir konuyu ararken kullandıkları anahtar kelimeleri dahil etmelisiniz. Ayrıca, doğal bir dil ve orijinal düşünceler kullanmayı düşünün ve web sitenizin benzersiz ve dikkat çekici olması gereken adresini ekleyin.

Diğer Web Sitelerine Ulaşın

Meşru bir işletme olduğunuzu kanıtlamak için kendi web sitenizi kurmanız gerekir; ancak, haberlerinizi paylaştığınız tek yer burası olmamalıdır. Bunun nedeni, insanlar hakkınızda yalnızca sizden bir şeyler okuduğunda, olmak istediğiniz kadar güvenilir görünmeyebilirsiniz. Sizi diğer güvenilir kaynaklardan okuduktan sonra zihinleri sizi gerçek bir kaynak olarak kabul etmeye başlar. Arama sonuçlarında görünecek kadar popüler bir web sitesi oluşturmak da çok çaba gerektirir.

Diğer web sitelerine ulaşmak, blogunuzu oluşturmaya çalışırken haberlerinizi yaymanıza yardımcı olabilir. Ancak, güvenilirlikleriyle bilinen kaynakları kullandığınızdan emin olun, çünkü kiraladığınız haber platformunun sahte haberler yaydığı biliniyorsa veya başka herhangi bir nedenle tartışmalıysa itibarınızı zedeleyebilirsiniz. Ayrıca, doğru kişilere ulaşabilmek için benzer demografik özelliklere sahip web sitelerini seçin.

 

İçeriğinize Sponsor Olun

Yaygınlaşmanın popüler bir yolu, farklı sosyal medya platformlarında ücretli reklamları kullanmaktır. Tek yapmanız gereken moderatörlere bir istek göndermek ve reklamın sıklığını ve süresini belirtmektir. Ayrıca, hedef kitlenin bulunduğu alanı sınırlayabilir veya küreselleşebilirsiniz.

Haberlerinize sponsor olmanın başka bir yolu, farklı web sitelerinden reklamınızı ön sayfalarına yerleştirmelerini istemektir. Ancak, yüksek etki alanı otoritesine sahip ve SERP’lerde yüksek görünen birini seçmeniz gerekir. Bu şekilde, web sitesi ne kadar çok trafik alırsa, muhtemelen reklamınızı o kadar çok kişi tıklar.

 

E-posta Bültenlerini Kullanın

Bazı insanlar e-posta haber bültenlerinin eski olduğunu düşünür; ancak, oldukça verimlidirler. Bunun nedeni, özellikle işleri buna bağlıysa, neredeyse her gün gelen kutularını kontrol etmeleridir. En önemli yazışma yöntemlerinden biridir ve resmi olarak kullanılabilir. Öte yandan, kayıt olmalarını sağlamak için izleyicilerinizi bağlı tutmanız gerekir. Bu, benzersiz içerik oluşturarak, ziyaretçilerinizle etkileşim kurarak ve abone olmaya karar verirlerse herhangi bir hediye sunarak yapılabilir.

E-postaları topladıktan sonra, paylaşacak bir haberiniz olduğunda listedeki herkese e-posta gönderdiğinizden emin olun. Bununla birlikte, web sitenize göz atmaları ve web sitenize gelen trafiği artırmaları için ilgilerini çekecek parçalar göndermek daha iyidir. Ayrıca, paylaşılan bilgilerle ilgileniyorlarsa e-postayı arkadaşlarına ve ailelerine iletmeleri için onları teşvik etmelisiniz.

 

Botlardan Yararlanın

Birisi bot kelimesini duyduğunda, yayılan haberin yanlış olduğunu düşünür. Bununla birlikte, botlar sizin yararınıza kullanılabilir ve istediğiniz bilgileri göndermelerini sağlayabilirsiniz. Bazı insanlar bunları yanlış bilgi veya yasa dışı faaliyetler için kullanıyor, ancak bu, daha geniş bir kitleye ulaşmak için bir araç olarak ne kadar yararlı olduğunu inkar etmiyor.

Örneğin botlar, algoritmalar ve otomatik yanıtlar sağlayarak insanlara soru sorduklarında yanıt verebilir. Botları bizim adımıza gönderecek şekilde otomatikleştirebilirsiniz, böylece web sitenize göz atan her ziyaretçiye yanıt vermek zorunda kalmazsınız. Bu, tasarruf etmenizi ve çabadan tasarruf etmenizi sağlayacak ve diğer görevlere odaklanmanız için size zaman verecektir. Elbette, botların yalnızca kendinizi beklenen sorulara verdiğiniz yanıtlarla yanıtlayabileceğini söylemeye gerek yok. Bot belirli bir soruyu yanıtlayamazsa, kullanıcı doğrudan yönetici ekibine e-posta gönderebilir.

 

Etkinliklere Katılın

İster gerçek mekanda faaliyet gösteren mekanlarda ağ oluşturma etkinliklerine katılın ister bir web semineri düzenlemeye karar verin, muhabirleri, gazetecileri ve konuşmacıları tanıyacaksınız. Daha sonra, çevrimiçi bir gazetede bir köşede yer almak, röportaj yapmak veya kendiniz konuşmacı olmak için bir iyilik istediğinizde size fayda sağlayabilir. Bu şekilde, insanlar güvenilir bir kaynak olduğunuzu bilecek ve sizi internette takip etmeye başlayacaklar. Hatta başkalarına sizden bahsedebilir ve bu haberi yayabilirler.

Röportajlarda Öne Çıkın

Neredeyse yayınladığınızdan ve var olduğunuzdan emin olsanız bile, her zaman iyileştirme için daha fazla alan vardır. Konuşmalı, görünmeli ve kişiliğinizi izleyicilerinize açıklamalısınız. Bu, ünlü muhabirlerle yapılan röportajlarda yer alarak yapılabilir. İlk başta, popüler görüşmecilerin kapınızı çalması için yeterince şanslı olmayabilirsiniz, ancak yine de onlara ulaşarak öne çıkabilirsiniz. Birçok popüler dergi, bir ücret karşılığında öne çıkarılacak.

Çevrimiçi kanallarda röportaj yapmak için harika bir adım atmalısınız. Muhabiri, haberlerinizin ve bilgilerinizin dinlenmeye değer olduğuna ikna etmeniz gerekir. Öte yandan, gerekli ücreti ödemeye hazırlıklı olmalısınız. Markanızı, adınızı veya imajınızı belirlediğinizde, muhabirlere size ulaşmalarını sağlayacak şekilde öne çıkmaları için muhtemelen ödeme yapmanız gerekmeyecek. Televizyona çıkmayı başarırsanız, röportajı kaydettiğinizden ve takipçilerinizin izlemesi için sosyal medya hesaplarınıza gönderdiğinizden emin olun.

 

Çevrimiçi Kanal Oluşturun

İmajınızı korumak ve hedef kitlenizle daha fazla etkileşim kurmak için çevrimiçi bir kanal oluşturmayı düşünün. Haberler çeşitli şekillerde sunulabilir ve bazen video biçiminde olduğunda daha ilgi çekici olur. İzleyicilerinizin ilgisini çekmek ve daha fazlası için geri gelmek için haftalık veya aylık bir bölüm yapın. İyi bir senaryo yazmanız, arka plan sesi oluşturmanız ve insanları izlemeye devam eden bir tonda konuşmanız gerekecek. Işık ve ses efektlerinde aşırılıklardan kaçınmak daha iyidir çünkü bunlar izleyiciler için bunaltıcı olabilir. Basit tutun ve sağladığınız içeriğe ve nasıl söylediğinize daha fazla odaklanın.

İnternet, herkesin insanlara ulaşmasını ve her türlü haberi yaymasını kolaylaştırdı. Bununla birlikte, internetin ne kadar genişlediği için, bazı haberler yolda kayboluyor. Haberlerinizi çevrimiçi olarak doğru şekilde nasıl yayacağınızı bulmak için yardıma ihtiyacınız varsa, kılavuzumuzu takip edin.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz