Dijital Pazarlamada SEO’nun Rolünü Anlamak Önemlidir

Daha önce ‘SEO’ terimini duymuş olmalısınız. Web sitelerini modernize etmeyi, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi ve web trafiği oluşturmayı amaçlayan oldukça popüler bir dijital pazarlama aracıdır. Aracı kullanan herhangi bir işletmenin büyümesine büyük katkıda bulunur, ancak ona yatırım yapmaya başlamadan önce, SEO’nun ne olduğunu ve pazarlama sürecindeki rolünü anlamak daha iyi değil mi? İşte bilmeniz gereken her şey.

 

SEO nedir?

Genellikle SEO olarak kısaltılan arama motoru optimizasyonu, bir web sitesini arama motorları için daha çekici hale getirme sürecidir . Bir arama sorgusunda enter tuşuna bastığınızda, bir arama motoru web sitelerini toplar ve belirli bir sırada listeler. Bu sıra, motor geliştiricileri tarafından kontrol edilen ve sürekli değişen bir dizi kritere bağlıdır. Bu kriterler, ilk olarak en alakalı web sitelerinden en alakalı sonuçları listelemeyi amaçlamaktadır, ancak sadece bu değil. Diğer birkaç faktöre ek olarak, web siteleri ayrıca kullanımlarının ne kadar kolay olduğuna, ne kadar popüler olduklarına ve web trafiğini ne kadar idare edebileceklerine göre sıralanır.

SEO, içeriği optimize ederek ve gereksiz metinleri ve medyayı ortadan kaldırarak web sitenizi olabildiğince alakalı ve kullanışlı hale getirir. Süreç ayrıca web sitesinin kullanımını kolaylaştırmayı, kaliteli geri bağlantılar yoluyla web sitesinde vızıltı oluşturmayı ve web sitesinin hızını artırmayı da içerir.

 

SEO’nun Rolü

● Web Trafiğini Artırır

İnternette bir cevap veya ürün ararken, ilk iki veya üç web sitesini mi açıyorsunuz yoksa arama sonucu sayfasının sonuna mı iniyorsunuz? Bir arama listesindeki en iyi web siteleri, bir arama motoru tarafından en doğru olarak kabul edildiğinden, web trafiğinin çoğunu alma olasılığı daha yüksektir. Dijital pazarlama, insanların kim olduğunuzu bilmelerini sağlamakla ilgilidir ve bunun büyük bir kısmı, web sitenizi daha fazla insanın ziyaret etmesini sağlamaya bağlıdır. Arama motorlarının tercihlerini karşılayarak, web siteniz için listenin en üstünde yer alacağınız garanti edilir, bu da giderek daha fazla ziyaretçinin yolunuza çıkacağı anlamına gelir.

 

● Markanıza katkıda bulunur

SEO’nun bir başka yararı da web sitenizi bir bütün olarak daha iyi hale getirmesidir. Kullanıcı deneyimi, marka imajına ve kimliğine katkıda bulunan en önemli faktörlerden biridir. Artı, markanızı nasıl pazarladığınızdır. Çoğu potansiyel müşteri için, web siteniz sizi ilk gördükleri şeydir. Web deneyimleri berbatsa, çevrimiçi veya sahada saniyeler içinde geri gelmeleri olası değildir. İşletmenizin Meksika, Kanada veya Florida’da faaliyet göstermesinin farklı olduğunu unutmayın. İkincisini kullanıyorsanız, yerel pazarınız hakkında hiçbir farkındalığı olmayan başka bir firmanın aksine, bir SEO firmasını seçmek daha akıllıca olacaktır . Markanız pazarınıza, müşterilerinize ve demografinize bağlı olduğundan, kullanıcı deneyimini daha çekici hale getirmeye yardımcı olması için pazarı anlayan birine ihtiyacınız var.

 

● Potansiyel Müşteri Dönüşümü Şansını Artırır

Satış hunisine bir göz atalım. Müşteri adayları aracılığıyla farkındalık kazanmak, ardından müşterinin ilgisini çekmek, bir karar vermelerini sağlamak için onları takip etmek ve sonunda potansiyel müşteriyi gerçek bir müşteriye dönüştürmekle başlar. SEO, web trafiğini artırarak ihtiyacınız olan farkındalığı elde etmenize yardımcı olur, ancak aynı zamanda dönüşüm hunisinin diğer aşamalarında potansiyel müşterileri kandırarak dönüşüme yardımcı olur. Müşteriniz ilgilendiğinde, iyi görünen bir web sitesi bu ilgiyi ve işinize olan iyimserliğini devam ettirecektir. Kullanışlı, akış dizili içeriğiniz, onları kolayca ödeme yapan müşterilere dönüştürebilir. Yani, müşterileri takip etmiyor olsanız bile, arama motoru optimize edilmiş bir web sitesi kendi başına bir kurşun mıknatıs ve dönüştürücü olarak işlev görür.

 

Ne Kadar Etkili?

SEO’nun etkinliği hakkında hiçbir soru yok. İstatistikler ve araştırma çalışmaları kendileri için konuşuyor. İnternet kullanıcılarının% 75’i ilk arama sonuçları sayfasının dışında herhangi bir şeyi kontrol etme zahmetine girmiyorsa ve kullanıcıların % 81’i satın almadan önce internette bir ürün arıyorsa, arama listelerinde daha üst sıralarda yer almanın minimum etkiye sahip olduğuna inanmak gülünçtür. . Bununla birlikte, iyi web sitelerini kötüden ayıklamak etrafında dönerken, SEO kriterlerinin düzenli olarak değiştiğini anlamanız önemlidir. Web sitenizi bir kez optimize etmek yeterli değildir, ancak değişiklikleri takip etmek için düzenli olarak.

İşletme sahipleri genellikle SEO’nun artılarını ve eksilerini, etkilerini görmeden önce para kazanmaya çalışma hatasını yapar. SEO’nun en etkili dijital pazarlama araçlarından biri olduğunu zaten belirledik, ancak diğerlerinde olduğu gibi, şirketinize neler yapabileceğini görmeden onu yargılayamazsınız. Pazarınızda bir numara olsanız bile, SEO yine de daha fazla potansiyel müşteri oluşturmanıza, satışlarınızı artırmanıza ve kendinizi rakiplerinizden daha da ayırmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, SEO hakkında gitmenin en iyi yolu, bunun için katı bir bütçe oluşturmadan önce onu denemektir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz