Bu Temel İpuçları ile Yeni Bilgisayarınızdan En İyi Şekilde Yararlanın

Yeni bir PC almak, özellikle bir süredir biriktiriyor veya planlıyorsanız çok heyecan verici. Yeni bir bilgisayarı tanımak ve yeteneklerinin ve sınırlamalarının neler olduğunu anlamak biraz zaman alır. Her bilgisayar farklıdır ve bu nedenle, kurulumundan sonraki ilk birkaç gün heyecan verici bir zamandır. En üst düzey kullanıcı deneyimine sahip olmak için, bilgisayarınızın potansiyelini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak birkaç basit adım vardır.
Bu makale, yeni bilgisayarınızdan en iyi şekilde yararlanmanız için 4 temel ipucuna yönelik bir kılavuzdur.

1. PC Temizleyici Yazılımına Yatırım Yapmak

Bilgisayarınızın performansındaki en büyük faktörlerden biri kullanılabilir RAM miktarıdır ve bu, bilgisayarınızın sabit sürücüsünde kaç dosya ve uygulama olduğuna bağlıdır. https://sunucuyeri.com adresindeki uzmanlar, sadece yer kaplayan dosyalardan kurtulmak için, bunları otomatik olarak tanımlayıp kaldıracak bir PC temizleyicisi kullanmanız gerektiğini açıklıyor.

Yazılımlar ve dosyalar talep üzerine kolayca kaldırılabilir, ancak birçok kişinin gözden kaçırdığı bir şey, indirmelerden ve internette gezinmeden biriken geçici dosyalardır. Bunların birikimi, bilgisayarınızın performansı üzerinde fazla medya dosyaları ve yazılımlarla aynı etkiye sahip olabilir. Bilgisayar temizleyiciniz de bunları kaldırabilir ve ek RAM’i boşaltabilir. Bu, bilgisayarınızı hızlandıracak ve diğer performans sorunlarını çözecektir. Yeni bir bilgisayarda buna ihtiyacınız olduğunu düşünmeseniz de, daha sonra bir düzeltme yapmak yerine önleyici bir önlem olarak bir PC temizleyici yüklemek daha iyidir.

2. Başlangıçta Programları Sınırlandırın

İlk kez açtıktan sonra yüklenmesi sonsuza kadar süren bir bilgisayarla karşılaştıysanız , genellikle çözmesi çok kolay bir sorundur. Bilgisayarınızı başlattığınızda, aynı anda birçok uygulama da etkin hale gelir; ve aynı anda çalışan çok fazla program genellikle yavaş bir önyüklemenin nedenidir.
Bununla birlikte, başlangıçta hangi uygulamaların açılacağı, bilgisayarınızın kolayca özelleştirebileceğiniz bir yönüdür ve bir görev yönetimi programıyla arka planda hangi uygulamaların çalışacağını önceden belirleyerek gecikmeye neden olanları ortadan kaldırabilirsiniz. Yepyeni bir bilgisayarda bile, başlangıçta yüklenen bazı gereksiz uygulamalar olabilir, bu nedenle kontrol edin ve ardından gerekli değişiklikleri yapın.

 

3. Doğru Web Tarayıcısını Seçin

PC performansı söz konusu olduğunda, küçük ayarlamalar büyük farklar yaratabilir ve eğer normal bir web sörfçüsü veya profesyonel bir oyuncuysanız, doğru web tarayıcısını kullanmak gerçekten önemlidir. Her biri kendi özelliklerine sahip çeşitli tarayıcılar vardır, ancak en iyi kullanıcı deneyimi söz konusu olduğunda en önemli yönler, web sayfası yükleme hızları ve videoların ve görüntülerin görsel kalitesidir.
İnternet bağlantınız da internet hızınızda bir faktör oynayacaktır, ancak doğru web tarayıcısını seçmek önemli bir fark yaratabilir. İnternette gezinirken, ayarlarınızı düzenli olarak kontrol etmeyi ve birikmiş olabilecek ve bilgisayarınızı ciddi şekilde yavaşlatabilecek tüm fazla önbellekleri, çerezleri ve geçmişleri temizlemeyi unutmayın.

4. Gereksiz Yazılımları Kaldırın

Yeni bir PC, üreticinin sizin için yararlı olacağını düşündüğü birden çok uygulama önceden yüklenmiş olarak gelir, ancak çoğu zaman bunların yarısı kullanılmaz hale gelir. Sizden bir güncellemeyi onaylamanızı isteyen veya uygulamayla ilgili bazı sorunları size bildiren can sıkıcı bildirimler açılıncaya kadar kaç tane kullanılmamış uygulamanız olduğunu bile fark etmeyebilirsiniz. Ve yine de, onları hiç kullanmasak da, çoğumuz onları bilgisayarda bırakıyoruz çünkü önemli olmaları gerektiğini ya da belki bir gün kullanacağımızı düşünüyoruz.

Bu gereksiz uygulamaların kaldırılması, PC’nizin hızında ve performansında önemli bir iyileşmenin yanı sıra, gerçekten istediğiniz dosyalar ve uygulamalar için daha fazla yer açmanıza neden olabilir. İhtiyaç duymadığınızı düşündüğünüz, ancak aslında bilgisayarınızın işletim sistemleri için hayati önem taşıyan birkaç program vardır, bu yüzden kaldırmadan önce her şeyi iki kez kontrol edin.
En iyi bilgisayar deneyimini elde etmek için kapsamlı araştırma yapmak ve harika bir bilgisayar satın almak çok önemlidir, ancak bundan en iyi şekilde yararlanmak için bazı ekstra adımlar atmanız gerekecektir. Bu basit, uygun maliyetli ipuçları ile bilgisayarınızın bakımını yapmak ve performansını artırmak çok kolaydır ve yeni bilgisayarınızın keyfini yıllarca çıkarmanızı sağlar.

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz