data visualization

Veri Görselleştirme Araçları – En İyiye Genel Bakış

Hem büyük hem de küçük işletmeler ve kuruluşlar veri güvenilirliklerini hızla artırıyor. Kararların çoğunu vermek için verileri kullanırlar. Ancak ham verilerin anlamlı hale gelmesinden önce, güvenilir analitik araçlar kullanılarak analiz edilmeli ve ardından uygun araçlar kullanılarak net bir görsel sunumla sunulmalıdır. Veri görselleştirme araçları, büyük veri kümelerini okuması, anlaması ve entegre etmesi kolay, anlaşılır yollarla sunar. Neyse ki, bu araçların çoğunun otomatikleştirilmiş işlevleri vardır, bu da hem tasarımcının hem de işletme sahiplerinin işini çok basit hale getirir. Bir işletme sahibi olarak kuruluşunuz için en iyi veri görselleştirme araçlarını arıyorsanız veya veri uzmanı olarak bir müşteriye önermek istiyorsanız, en iyisine bir genel bakışa sahip olmanız gerekir. Aydınlanmak için bu makaleyi okuyun.

veri goruntuleme

 

En İyi Veri Görselleştirme Araçlarının Özellikleri

  • Kullanım kolaylığı – Bu araçlarda en iyi kullanıcı deneyimine sahip olmak harika bir şeydir. İlk olarak, veri görselleştirme araçlarının diğerlerinin yanı sıra özetler, tablolar, grafikler ve çizelgeler aracılığıyla verilerin yorumlanmasını basitleştirmesi beklenir. Dolayısıyla teknik bilgisi olmayan kişiler bile sonuçları çok kolay bir şekilde anlayabilir.
  • Kusursuz entegrasyon – İster satış ve pazarlama departmanında olun ister başka herhangi bir yerde olun, büyük veri görselleştirme aracı , işletmenin operasyonlarını sorunsuz bir şekilde tek bir operasyonda entegre etmelidir . İşin iyi yanı, popüler olanların organizasyonun herhangi bir departmanına sığabilmesi ve kullandıkları mevcut araçlarla uyum içinde çalışmasıdır.
  • Doğru kararları vermede yardım – Bir veri görselleştirme aracına sahip olmanın amacı, farklı departmanlardan gelen veri yorumlamasını anlamak ve kararlar vermektir. Aylık satışların bir özeti, belirli bir pazar segmentindeki yıllık satın alımların bir grafiği veya yıllık satışların bir grafiği olabilir. Bundan dolayı kişi karar verme pozisyonundadır.
  • Gerçek zamanlı işleme – Daha önce de belirtildiği gibi, çoğu modern veri görselleştirme aracı otomatikleştirilmiştir. Bu nedenle, sonuçların herhangi bir zamanda görüntülenebilmesi için verileri gerçek zamanlı olarak işlemelidirler. Tüm departmanlar ve sistemler entegre edildiğinde bu daha da etkili hale gelir. Tüm kararlar gerçek zamanlı gerçeklerle desteklenecektir.

 

Veri Görselleştirme Araçlarının Faydaları

Bu araçları kullanmanın amacı şirkete fayda sağlamaktır. Şimdiye kadar, asıl amacın gerçek verilerle desteklenen kararlar almak olduğunu zaten biliyorsunuz. Veriye dayalı tüm şirketler ve kuruluşlar, tahmin yürütme zamanı olmadığından karar verme konusunda zorluk yaşamazlar. Bir kontrol panelinde tüm gerçekler var.
Daha sıklıkla, görselleştirme, yönetime verileri anlamanın kolay ve teknik olmayan bir yolunu sunar. Bu, sonuç çıkarmayı kolaylaştıran geçmişteki eğilimleri içerir. Aynı notta, bu araçlar gelecekteki tahminlerde bulunmak için kullanılabilecek bir genel bakış sağlar.

Sonuç

En iyi veri görselleştirme araçlarına ilişkin yukarıdaki genel bakıştan, herkes bunların ne kadar önemli olduğunu görebilir. İşin sırrı, en iyi sonuçları garantilemek için işletmenizde veya kuruluşunuzda en iyi araçları kurmaktır.

veri goruntuleme

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz