Çevrimiçi Güvenliğin Önemi ve Nasıl Elde Edilir

Çevrimiçi güvenlik sürekli gelişiyor ve değişiyor. Kişisel verilerinize yönelik tehdit, özellikle gerçek bir tehdit gibi gelmeyebilir, ancak kesinlikle olabilir. Sırf bunun olduğunu göremiyor olman, olmadığı anlamına gelmez! Siber suçlular artık her zamankinden çok daha gelişmiş durumda, yani verileriniz daha da fazla risk altında.

Eğer durum buysa, bu konuda ne yapılabilir? Kendinizi, verilerinizi ve gizliliğinizi çevrimiçi ortamda güvende tutmanıza yardımcı olacak birkaç önemli adım vardır. Bu makalede, çevrimiçi güvenliğin ne kadar önemli olduğunu tartışacağız ve çevrimiçi güvenliğinizi nasıl güvenli bir şekilde yöneteceğiniz konusunda size harika ipuçları vereceğiz.

 

Verilerim Neden Önemli?

Verileriniz ve çevrimiçi etkinlikleriniz birçok insan için önemlidir, çünkü genellikle bunların bir kısmını ifşa ederek biraz para kazanabilirler. Yakın zamanda bir güvenlik bilgileri web sitesi , verilerimizin ne kadarının diğer şirketler tarafından saklandığını ve kullanıldığını ortaya çıkardı. Görünüşe göre kişisel verilerimiz, herhangi bir şirketin sahip olabileceği en değerli varlık haline geldi. Birbirimize hakkımızda bilgi satmak daha fazla satış getirir. Bizi benzersiz bir şekilde tanımlayan veri miktarı, daha derine indiğinizde oldukça korkutucu.

 

Neden Korumalıyım?

Bu, bazı insanlara özellikle korkutucu gelmeyebilir. Genellikle bu tür bilgiler genel bir “Peki ne olmuş? Verilerimi istedikleri kadar kullanabilirler, bu beni incitmiyor!” Bu genellikle doğru olsa da, depolanan veri miktarı o kadar derin ve o kadar geniştir ki, yanlış ellere geçerse ciddi şekilde başınız belaya girebilir.

Örneğin, biri sizin hakkınızda büyük bir şirket tarafından depolanan her bir veriyi ele geçirmeyi başarırsa, çabucak sizin bir resminizi oluşturabilir. Doğum gününüz, adresiniz, şifreniz, kredi kartınız ve diğer ayrıntılarınız bir veri ihlali veya sızıntısı durumunda ortaya çıkabilir. Bu, dolandırıcılık faaliyetine, kimlik hırsızlığına veya gerçek, kişisel suçların ortaya çıkmasına neden olabilir. Her şey çevrimiçi pazarlama ve size daha fazla reklam göndermek için trafiğinizi takip etmekle ilgili değil, aynı zamanda gerçek suçları önlemekle de ilgili.

 

Çevrimiçi Güvenlik Nasıl Elde Edilir

“Ama her site için bir şifreye ihtiyacım var ve adresimi vermem gerekiyor. Çevrimiçi güvenliğimi nasıl korumalıyım?” Büyük bir şirkette veri sızıntısı hakkında yalnızca güvendiğiniz çevrimiçi işletmeleri ve bunların şifreleme ve güvenlik düzeylerini araştırdığınız işletmeleri kullanmaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. Bunlar bir şirketin sitesinde mevcut ve şeffaf olmalıdır. Sadece siteye güvendiğiniz yerden alışveriş yapın. Bunun dışında, kimliğinizi bir şekilde korumak için evde yapabileceğiniz birkaç şey var, örneğin:

VPN Kullanın

Sanal Özel Ağ (VPN), konumunuzu ve internet geçmişinizi maskeleyen akıllı bir araçtır. Bunu, farklı bir konumda yeni bir ağ bağlantısı oluşturarak web trafiğinizin geçmesine izin vererek yapar. Bu , herhangi birinin göz atmanıza müdahale etmesini veya müdahale etmesini veya kimliğinizi keşfetmesini durdurmak amacıyla konumunuzu , kimliğinizi, tarayıcı etkinliklerinizi ve daha fazlasını maskeler .

 

Parola Yöneticilerini Kullanın

Birçok kişinin yaptığı büyük bir risk, birden fazla cihaz ve hesap için aynı, basit parolayı kullanmaktır. Biri ihlal edilirse, hepsi ihlal edilir. Bu nedenle, birisinin her şey için ‘ana anahtarınızı’ almasını önlemek için güçlü, karmaşık şifreler kullanın ve bunları yalnızca sizin erişebileceğiniz bir şifre yöneticisi uygulamasına kaydedin. Bu uygulamalar, parolalarınızı korumak için büyük ölçüde şifrelenmiştir ve kolay saldırıyı önlemek için e-postaları ve parolaları ayrı ayrı depolayabilir.

 

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Kullan

Bir başka önemli ipucu, mümkün olan her yerde iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmaktır . Bu sistem, yeni bir cihazda bir hesabınıza erişildiğinde sizi uyarır ve bu erişim isteğini onaylamanıza veya reddetmenize olanak tanır. Hesabınıza başka bir yerde erişim izni vermek için ana veya en son kullandığınız cihazınıza talimatlar gönderilecektir. Bu, siz olmayan biri e-postanıza, sosyal medyanıza, alışverişinize veya başka herhangi bir çevrimiçi hesabınıza erişmeye çalıştığında, ilk giriş denemesini bile geçmeden onları durdurabileceğiniz anlamına gelir.

Açıkça görebileceğiniz gibi, çevrimiçi güvenlik, bizi birçok yönden etkileyebilecek geniş ve kapsamlı bir konudur. Bu nedenle, çevrimiçi güvenlik önlemlerine saygı duymak ve kendi çevrimiçi güvenliğimiz ve güvenliğimiz doğrultusunda hareket etmek son derece önemlidir. Herhangi birimizin isteyeceği son şey bir kimlik hırsızlığı davasıyla karşı karşıya kalmak veya banka hesaplarımızın bilgisayar korsanları tarafından boşaltılmasıdır! Bu adımları atın ve çevrimiçi yaşamınızı daha güvenli hale getirmeye başlayın.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz