Dijital Pazarlamacı Olmayı Düşünmeniz İçin Üç Neden

Çocukken astronot, aktör, dansçı, futbolcu ve her türden olmayı hayal ediyoruz ve bazıları bu hedeflere ulaşırken çoğumuz farklı bir yoldan gidiyoruz. Mevcut toplumumuzda, dijital pazarlama hızla bir kişinin sahip olabileceği en heyecan verici ve çeşitli kariyerlerden biri haline geliyor. Öyleyse, dijital pazarlama dünyasına girme fikriyle oynuyorsanız, işte bu adımı atmanız için 3 neden var!

1. Dijital Pazarlama Gelecek

Dünya, mobil cihazlar, masaüstü cihazlar, tabletler ve genel olarak internet gibi dijital platformlara giderek daha fazla bağımlı hale geliyor. Bunu akılda tutarak, dijital pazarlamaya yönelik talebin son birkaç yılda bile katlanarak artması şaşırtıcı değil. Bir akıllı telefon cihazına sahip olan insan sayısı üç milyarı aştı, bu rakamın sadece giderek daha hızlı bir şekilde büyümesi ve büyümesi bekleniyor. Teknolojinin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiği ve pazarlamacıların bunu kaçınılmaz olarak kendi avantajları için kullandığı açık.

Dijital pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, artık yalnızca çevrimiçi bir varlığa sahip olmak yeterli olmadığından, farklı biçimler alır. Örneğin, SEO (arama motoru optimizasyonu) artık web sitelerinin ve işletmelerin arama motoru sıralamalarının en üstünde görünmesine yardımcı olan özel bir alandır. Bununla birlikte, dijital pazarlama yalnızca SEO sanatı değildir ve diğer önemli alanlar arasında sosyal medya pazarlaması, metin yazarlığı, içerik yazımı, reklamcılık ve arama motoru pazarlamacılığı yer alır. Bu alanların her biri giderek daha önemli hale geliyor ve zamanla, dijital pazarlama muhtemelen geleneksel pazarlamaya olan ihtiyacı ortadan kaldıracak. Öyleyse şimdi kendinizi eğitin ve pazarlamanın geleceğine hazırlanmak için yeteneklerinizi geliştirin.

 

2. Dijital Pazarlama Daima Gelişiyor

Dijital pazarlama alanında bir kariyer, size heyecan, çeşitlilik ve beceri geliştirme ve geliştirme fırsatı sunacaktır. Bunların her biri, dijital pazarlamanın sürekli değişen doğası, yeni platformların tanıtılması, sosyal medya platformlarındaki yeni özellikler, cep telefonu uygulamalarının büyümesi ve daha fazlasıyla mümkün.

Bu işte uzun süredir devam eden bir profesyonel veya yeni başlayan biri olsanız da, her zaman öğrenecek daha çok şey olacaktır. Ekstra kurslar almak, dijital pazarlama oyununu takip etmenize yardımcı olabilir. Orada görüldüğü gibi mevcut seçenekler çok sayıda vardır burada seçenekleriniz whittle böylece, ve biz onlar alakalı ve sizin için yararlı olup olmadığını görmek için çevrimiçi derslerin değerlendirmeleri göz atmanızı öneririz. Deneyim ve eğitim oluşturmak zaman alıcı olabilir, ancak kurslar genellikle esnektir, böylece kendi zamanınızda çalışabilir ve onunla birlikte çalışmaya devam edebilirsiniz. Dolayısıyla, en yoğun programınız olsa bile, bu kursları bitene kadar uzun bir süre boyunca yavaş yavaş tamamlayabilirsiniz.

Dijital pazarlamanın gelişen doğası çeşitlidir ve her zaman oyunu değiştirmek ve keşfedilebilirliği artırmak için yeni yollar bulmaya çalışacaksınız. Hızlı ilerleyen bir sektör ve bu nedenle heyecan arıyorsanız, o zaman dijital pazarlama olması gereken yerdir.

3. Dijital Pazarlamacılara Talep Çok Yüksek

Covid-19’un gelişiyle dünya çok istikrarsız ve güvensiz bir yıl geçirdi. İnsanlar gelir kaynaklarını kaybetti ve işleri unutuldu. Dijital pazarlamacılara olan talep o kadar yüksek ki sektörde bir kıtlık yaşandığından, dijital pazarlama alanı size finansal güvenlik sunabilir. ABD’de bir LinkedIn anketi, metropol alanlarında yaklaşık 230.000 dijital pazarlama profesyoneli eksikliği olduğunu gösterdi. Aynı düşünce zincirinde LinkedIn de ‘Dijital Pazarlama Uzmanı’ ilan etti.işler, 860.000 dijital pazarlama uzmanına büyük bir ihtiyaç ile en çok talep gören 10 rol arasındaydı. Bu istatistikler, dijital pazarlamacılara yönelik acil talep öğrenmeye ve becerilerini geliştirmeye istekli profesyonelleri memnuniyetle karşıladığından, artık dijital pazarlama dünyasına başlama zamanının geldiğini kanıtlıyor.

Yukarıda listelenenler, dijital pazarlamacı olmayı düşünmeniz için sadece üç neden, ancak bu kariyer yoluna girmek için daha birçok neden var. Geniş bir iş yelpazesi, kişisel gelişim fırsatları, çeşitli profesyoneller ve gelecek vaat eden maaşlarla, insanların dijital pazarlamada çalışma fikrine neden daha çok ilgi duyduklarını anlamak kolaydır. Gelecek dijital pazarlama için parlak, bu yüzden bu sektörde bir kariyer düşünüyorsanız, şimdi harekete geçme zamanı!

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz