programming
programlama

Dünyada Mevcut Gelişmiş Veri Kurtarma Teknolojisinden Nasıl Yararlanılır

Günümüzün dijital dünyasında, veri depolama cihazları profesyonel yaşamlarımızda olduğu kadar kişisel yaşamlarımızda da çok önemli bir rol oynamaktadır, çünkü her bir yararlı bilgiyi bir veya başka bir veri depolama cihazında saklıyoruz. Arızalı bir bilgisayardan, USB’den veya sabit sürücüden bir dosyayı kurtarmaya çalışmak kadar hiçbir şey sizi daha çaresiz hissettiremez. Belki de klasöründe beklenmedik bir şekilde bulunamayan aile resimleri setidir veya bir USB flash sürücüdeki tıbbi kayıtlar veya bir sabit disk sürücüsüne kaydedilmiş profesyonel belgelerdir. Durum ne olursa olsun, bu dosyaları geri almak için her şeyi yapacaksınız. Veri kurtarma, veri kurtarma uzmanları tarafından farklı depolama cihazlarından kullanılamayan, eksik, bozuk veya biçimlendirilmiş verileri geri yüklemek için gerçekleştirilebilecek temel bir işlevdir. Bu yazı size veri kurtarma teknolojilerini çeşitli şekillerde nasıl kullanacağınızı öğretecektir.

 

Dijital Kurtarma

Kameralar, taşınabilir depolama aygıtları ve diğer flash ortamlar dijital ortam aygıtlarına dahildir. Aşağıdaki koşullardan herhangi birinin meydana gelmesinden sonra, dijital kurtarma çok önemlidir: görüntülerin, videoların ve diğer dosyaların kasıtsız olarak silinmesi, hafıza kartının kamerayı kapatmadan çıkarılması, dizüstü bilgisayarın sabit sürücüsünün veya hafıza kartının formatlanması, bozulma / depolama sisteminin hasar görmesi veya yazma aşamasında dijital kameranın kapatılması. Bu gelişmiş veri kurtarma sistemi, fotoğrafları, videoları ve diğer medya dosyalarını tamamen arayabilir ve geri yükleyebilir ve hatta karmaşık durumları geri alabilir. Bunlar daha uygun fiyatlı hale geldikçe, bu ürünler için geri kazanım için artan bir talep var. Veri kurtarma firmaları tarafından uygun dijital veri kaybı çözümleri geliştirilmiştir.

 

Sabit Disk Kurtarma

Veri kurtarma hizmetlerinin önemli bir yüzdesi, sabit sürücü arızalarından kaynaklanmaktadır ve bu nedenle artmaktadır. Teknolojinin günlük gelişimi sayesinde sabit diskler büyüyor ve daha fazla veri taşıyor, bu da veri kurtarma işleminin eskisinden daha gerekli olduğu anlamına geliyor çünkü insanlar tüm değerli bilgilerini kaybetmekten endişe duyuyorlar. Bugün, neredeyse yapılan her şey şu ya da bu şekilde bir sabit sürücüye yerleştiriliyor ve insanlar o sabit sürücüyü yedekleyemiyor ve her şeyi kaybetme riski altında.

Sabit sürücünüz veri kurtarma yazılımının yeteneklerinin ötesinde hasar gördüyse, bir veri kurtarma hizmeti yardımıyla bilgilerinizi yine de geri alabilirsiniz. Recovered QLD uzmanları , sabit sürücüyü kaldırmalarını veya arızalı sabit sürücüyü hemen kapatmalarını veya daha da iyisi, daha fazla hasarı önlemek için hiç kullanmamalarını tavsiye etti. Kurtarma Uzmanından her zaman çevrimiçi olarak bir değerlendirme alabilirsiniz, ancak fiziksel olarak da bir uzman görüşü alabilirsiniz. Kurtarılan QLD, hasarlı sabit diskler, katı hal sürücüler, telefonlar ve tabletler dahil olmak üzere çoğu depolama ortamından kaybolan veya silinen verileri alabilen ve Perth’deki bir ofisi olan bir veri kurtarma hizmetidir. Teknolojik becerileriyle ciddi şekilde hasar görmüş disklerdeki verileri geri yükleyebilir ve ortadan kaybolduğunu düşündüğünüz dosyaları geri getirebilirler.

hard disk

Çıkarılabilir Kurtarma

Disketler, zip sürücüler, USB ve diğer benzer depolama ortamları gibi depolama ortamları çıkarılabilir kurtarma sağlar. Bu depolama aygıtları çok daha küçüktür, bu nedenle diğer ortam türlerinden daha az taşırlar. Bu depolama cihazlarından kaynaklanabilecek bir dizi sorun vardır. Buna fiziksel zararlar ve insan hataları dahildir. Üzerine yazılan dosyalar, disk yeniden biçimlendirme ve virüs hasarı bu sorunlardan kaynaklanabilir. Veri kaybı durumunda, çıkarılabilir sürücüyü kullanmayın ve hemen bir kurtarma işlemi gerçekleştirin . Çıkarılabilir sürücünüzde virüs bulaşmaması için arama yapmak ve önemli dosyaları yedeklemek için iyi bir virüsten koruma yazılımı kullanın. Çıkarılabilir bir sürücüyü bir PC veya dizüstü bilgisayardan çıkarmadan önce, güvenli kaldırma seçeneğini kullanın.

Çıkarılabilir bir sürücüden dosyalar silinene kadar verilerin gelecekte kullanılamayacağından emin olun. Her kurtarma durumu özeldir ve bu gerçekleştiğinde bir kurtarma durumundan destek aramanızı sağlar. Her iyileşme durumu özeldir ve bu gerçekleştiğinde derhal bir uzmandan destek almanızı sağlar.

 

Optik Kurtarma

Müzik, video, görüntü ve veri dosyalarını depolamak için yaygın optik formatlar olan CD’ler ve DVD’ler gibi optik ortamlar bir lazerle yazılır ve okunur. Pek çok sorun, optik ortamın arızalanmasına neden olabilir. Teyp gibi alternatif depolama biçimleriyle karşılaştırıldığında, hızlı veri yedeklemesi için uygun bir seçenektir. Üreticiler, CD ve DVD ortamının, düzenlenmiş bir ortamda düzgün bir şekilde saklandığında verileri 100 yıl veya daha uzun süre saklayabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, parmak izi, leke ve çizik hasarı gibi çevre ve kullanım sorunlarına karşı oldukça hassastırlar.

Gelişmiş teknolojinin büyümesi nedeniyle çeşitli yöntemler çizik veya hasar görmüş optik sürücülerdeki verileri kurtarmanıza olanak sağlayabilir. Bu yöntemler, disk temizleme, mum veya ampul işlemi, maskeleme ve cilalama tekniğini içerir. Son bir çağrı olarak, hasarlı optik ortamdan veri almak için, bir Veri Kurtarma Hizmeti Uzmanına başvurun, çünkü fiziksel arıza meydana gelebilir. Zarar görmüş veya çizilmiş bir CD / DVD’den dosyaları kurtarmak imkansız olmasa da kesinlikle sıkıcı bir iştir.

 

RAID Kurtarma

RAID sistemleri oldukça karmaşıktır ve oluşturma, çalıştırma ve yönetme için gereken aşırı beceriler nedeniyle hasar ve yapılandırma sorunları için çok daha fazla potansiyel vardır. Bir RAID sistemi düzgün şekilde yedeklenmezse, bu tamamen iş başarısızlığına veya aşırı mali kayba yol açabilir. Artık her şey dijital olduğundan, RAID sistemleri bir şirketin en kritik parçasıdır. RAID veri kurtarma, bir veya daha fazla RAID sürücüsü ve depolama modülünden veri almak ve geri yüklemek için otomatik ve manuel veri kurtarma prosedürlerinin bir karışımını kullanır.

Hem donanım hem de yazılım tabanlı RAID veri kurtarma uygulanabilir. RAID sisteminiz arızalanırsa ona dokunmayın veya kendiniz düzeltmeye çalışmayın. Bir Kurtarma Uzmanı ile iletişime geçmek en iyisidir, yoksa işler sonsuza dek kaybolabilir.

Sabit sürücünüze veya başka bir depolama aygıtına erişilemediğinde veya herhangi bir fiziksel zarar gördüğünde paniğe kapılmamalısınız. Bu durumda yapmanız gerekeni yapmak yerine ne yapmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Arızalı bir veri depolama cihazındaki verileri kurtarmak için cihazı hemen kullanmaktan kaçınmanız ve mümkün olan en kısa sürede bir kurtarma servis sağlayıcısından yardım almanız önerilir.

programlama

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz