Ekibinizi Daha İyi Yönetmenize Yardımcı Olacak Etkili Uzaktan Çözümler

Birçok işletme ve şirket uzaktan çalışmaya uyum sağladığından, bu tür şirketlerin uzaktan çalışma zorluklarına yardımcı olmak için farklı çözümler keşfetmesi gerekiyor. Bir şirketi yönetmenin ve çalıştırmanın zorluğunu düşünün ve ardından evden veya ofis dışında çalışmanın zorluklarını belirleyin. Engellere ve zorluklara rağmen, aşağıdaki çözümlerden bazılarıyla çalışma yeteneklerinizi yönetmenin ve hatta geliştirmenin yolları vardır.

İletişim Yazılımı

Bir işletme için uzak ihtiyaçlara ilişkin en büyük zorluklardan biri, çalışanlarınız ve ekip üyelerinizle etkili bir şekilde iletişim kuramamaktır. İletişim , bir şirketin günlük işlevlerinde başarısında çok önemli bir rol oynar . Verimlilik, belirli iş veya sipariş ayrıntıları ve anında ayarlamalar yapma ile ilgili bilgileri aktarabilmeniz gerekir. Sektörünüze bağlı olarak, hızlı tempolu bir ortamda ani kararlar verme yeteneğine sahip olmanız gerekir. Görüntülü görüşme ve konferans toplantı programları şeklinde iletişim yazılımına sahip olmak, hızlı bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar. E-postalara ve mesajlara hızlı bir şekilde dolduğundan ve acil talepleri ele almanın verimsiz bir yolu olduğundan, yalnızca onlara güvenemezsiniz.

 

Şirket Programları ve Toplantılar

Uzaktan çalışırken verimliliği ve işi yönetmek zordur. Organizasyon ve hesap verebilirliği vurgulamak için planlanmış toplantılar aracılığıyla iş operasyonlarınızın ve gereksinimlerinizin güçlü komuta ve yapısını koruyabilirsiniz. Bu farklı şekillerde uygulanabilir. Kesin teslim tarihlerine uymanız ve volatilite veya ani değişiklikleri hesaba katmanız gerekiyorsa, günlük toplantılar ve iş ilerlemesiyle ilgili güncellemeler size ekibinizle bu sürekli bağlantıyı sağlar. Buna karşılık, haftalık toplantılar, uzun vadeli hedefler için güçlü bir bakış açısı sağlarken ekibinize bağımsızlık ve esneklik sağlama konusunda güçlü bir denge sağlar.

 

Yönetim araçları

Ekibinize bağımsızlıklarını sağlamak ve kendilerini yönetmelerine izin vermek isteseniz de, bu her işletme, şirket veya sektör için geçerli değildir. Bazı işletmeler için, verimliliklerini en üst düzeye çıkarmak için çalışanlarınızın üstünde kalmanız ve ilerlemelerini izlemeniz gerekir. Bu ihtiyaçlar için çalışanlarınızı yapılandırılmış bir programda tutmak ve iş gereksinimlerinizi karşılamak için zaman izleme yazılımını düşünmelisiniz . Bu tür yazılımlar, boşa harcanan zamanı azaltacak ve çalışanlarınızın çabalarını en üst düzeye çıkaracaktır. Ancak beklentileri ve ihtiyaçları dengeli bir şekilde doğru bir şekilde belirlemek, personelinizi ve ekibinizi gereğinden fazla çalıştırmamak esastır.

 

Bulut Teknolojisi

Projelerinizi depolamak ve üzerinde çalışmak için bir araç olarak bulut teknolojisi ve hizmetleri aracılığıyla ekibinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olabilirsiniz. Bulut teknolojisi, çeşitli programlara ve yazılımlara sunucu erişimi sağlar. Bu, ekip üyelerinin işlerini tamamlamak için en iyi ve en verimli gördükleri yerde evden veya hareket halindeyken çalışmalarına uzaktan erişmelerini sağlar . Çalışmanızı bir bulut sunucusunda kullanıp kaydederek, başkalarının aynı çalışmaya erişmesine de izin verirsiniz, bu da ilerlemenin gözetimini sağlayabileceğiniz ve anında gerekli değişiklikleri belirleyebileceğiniz ve hatta yapabileceğiniz anlamına gelir. Bu, birbirinizle iletişim kurma ve birbirini anlama sorununu ortadan kaldırır ve uygun gördüğünüz gibi ayarlamaları yapar.

Güvenlik önlemleri

Uzaktan çalışıyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bir konu güvenlik ve emniyet ve değerli bilgilerinizin veya verilerinizin korunması söz konusu olduğunda işletmenizin sahip olabileceği potansiyel risktir. Güvenlik önlemlerinizi ele almanın birkaç yolu vardır. İletişim ve uzak bağlantılarınız söz konusu olduğunda, ekibinizle birlikte güvenli uygulamalara öncelik verilmeli ve vurgulanmalıdır. İşinizi ve kişisel bilgisayarınızı ayırmak, şirket bilgilerini potansiyel tehditlere maruz bırakma riskinizi en aza indirmenize yardımcı olur. Ancak, ne kadar dikkatli olursanız olun, kötü niyetli kullanıcıların saldırılarına karşı savunmasız kalacaksınız. Bu nedenle, çalışanlarınızın bilgi kullanması ve bilgi alışverişi yapması için anti-virüs biçimindeki güvenlik yazılımlarını ve özel, güvenli bir ağ biçimindeki güvenliği de göz önünde bulundurmalısınız.

Uzaktan çalışma, özellikle bu kuruluma alışkın olmayan birçok işletme için her zaman kolay değildir. Ancak, bu yeni seçeneği ve ayarlamayı daha sorunsuz hale getirmek için çözümlerin mevcut olduğunu anlamaya yardımcı olur. Bazı durumlarda bu, üretkenliği ve verimliliği artırarak işletmenizin eskisinden daha iyi çalışmasına olanak tanır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz