En İyi Kulaklıkları Bulmak İçin Uzman İpuçları

Film ve program izlemek, oyun oynamak, başkalarıyla iletişim kurmak ve müzik çalmak için taşınabilir elektroniğe güvenen bir toplumda yaşıyoruz. Genellikle onlarda gördüklerimizi dinlememiz gerekir; gürültülü bir ortamdaysak ve kulaklıklarımız zayıfsa, bu bozulabilir. Kötü kulaklıklar, işitmemiz engellenirse deneyimimizin kalitesini bozabilir. Şu anda piyasada bulunan kablosuz, gürültü azaltıcı ve Bluetooth kulaklıklarla seçim yapmakta zorlandık. Kaliteli ses üreten birinci sınıf kulaklıklar bulmak için bazı uzman ipuçları.

Hangisini satın alacağınızı düşünürken, sizin için en önemli olanı düşünmeniz gerekir. Tipik kategoriler şunları içerir:

Konfor

Bir şeyi dinlerken, özellikle işe gidip gelirken olduğu gibi her gün kulaklığınızı kullanacaksanız, kulaklarınızda veya kulaklarınızda ağrı veya baskı hissetmek istemezsiniz. Kulaklarınız için rahat olan kulaklıklar aldığınızdan emin olmak önemli bir husustur.

 

Kalite

Budge kulaklıklar acil bir satın alma için iyi olabilir, ancak uzun sürmeyeceklerdir. Ancak, daha maliyetli olmak her zaman daha iyi kalite anlamına gelmez. Bu nedenle, bağımsız incelemeleri iyi olan bilinen bir marka veya kulaklık seçin.

Ses

En iyi kulaklıklar, doğru bas frekansı dengesi ile eşit bir ses dağılımına sahiptir. Kulak içi modeller bununla mücadele edebilirken, kulak üstü modeller bunun için en iyi tasarlanmış kulaklıklar olabilir.

 

Fiyat

Belirtildiği gibi fiyat kalite anlamına gelmez. Yorumları kontrol edin ve bütçenizi aşmayın. Kulaklığınız günlük olarak kullanılan bir ürünse, sizin için doğru seti almak için para biriktirmeye değer olabilir.

Elbette, ne tür kulaklıklar, kablosuz veya belirli bir renkte olmasını isteyip istemediğiniz gibi seçebileceğiniz başka kategoriler de var. Yukarıdaki kategoriler, Philips Shp9500 kulaklık incelemesinde belirtilmiştir . Başlangıçta satın almak istediklerinize kıyasla nelerin mevcut olabileceği konusunda açık fikirli olmanız, beklenmedik şekilde daha iyi bir şey bulmanızı sağlayabilir.

 

Üç tür kulaklık vardır:

Kulakta

Kulak içi kulaklıklar, dinlediğiniz şeye müdahale edebilecek harici gürültüye izin verebilir. Bu tür kulaklıkları kullananların seslerini yükseltmelerini sağlayan şey budur ve başkalarının ne dinlediklerini duyabilmelerinin nedeni budur. Bazı kulak içi kulaklıklar, sıkı bir sızdırmazlık sağladıkları için bunun olmasını engelleyen esnek yumuşak kulak uçlarına sahiptir.

Kulak içi kulaklıkların önemli bir dezavantajı, kulak zarınıza daha yakın olmaları ve diğer kulaklık türlerine göre onu işitme hasarına daha yatkın hale getirmesidir. Ayrıca, kulaklarınıza sığacak doğru boyutu bulmak sorunlu olabilir.

Kulakta

Bu tür kulaklıklarda genellikle başınızın üzerinden geçen bir bant bulunur. Her iki tarafta da kulaklarınıza takılan kulaklıklar vardır. Kulak tipi kulaklık modellerinden daha küçük ve daha hafif olma eğilimindedirler. Sesin kulağınıza kolayca girmesine izin vermedikleri için, bu tür kulaklıkları kullanırken etrafınızdakiler tarafından daha az gürültü duyulur. Kulak üstü kulaklıklar, kulağınıza yerleştirilmedikleri için kulak zarınızda daha naziktir. Bununla birlikte, uzun bir süre kullanıldıklarında kulaklara uygulanan basınç nedeniyle rahatsızlığa neden olabilirler, bu nedenle bundan kaçınmak için kullanırken ara vermeniz gerekebilir.

 

Kulak üstü

Bunlar en büyük kulaklık tipi ve kulaklık tasarımı açısından en eski tiptir . Tıpkı kulak kulaklıklarında olduğu gibi, bu kulaklıklarda da her iki yanında kulaklık bulunan bir bant vardır. Bununla birlikte, kulak üstü kulaklıklar için kulak kapakları oldukça büyüktür. Diğer iki tasarımdan daha rahat olarak kabul edilirler çünkü kulak kapakları, kulağın aksine tüm kulağa dayanır. Gürültü önleyici kulaklıkların çoğu bu şekilde tasarlanmıştır.

Kulak üstü kulaklıklar, rahatlığa ek olarak en iyi ses kalitesini sağlama eğilimindedir. Bununla birlikte, bunlar aynı zamanda tasarımdaki en hantal ve aynı zamanda en maliyetli olanlardır. Koşuya çıkıyorsanız, bunlar diğer gürültüleri iptal etmek için idealdir, ancak dışarı çıkıyorsanız, bunlar bütün gece tutamayacağınız kadar büyük veya boynunuzun etrafında tutamayacak kadar garip olabilir.

Kulaklık satın almak her zaman neden ilk başta onları satın almanız gerektiğine bağlıdır. İnsanlar genellikle kulaklıkları evde, seyahatte veya aktiviteler için kullanırlar. Biri için iyi bir seçim olabilecek bir şey, diğeri için en iyisi olmayabilir. Örneğin, koşmayı seviyorsanız, kablosuz kulaklıklar en mantıklı seçim olabilir. Ancak bunları evde televizyon izlemek için kullanmak istiyorsanız, kulak üstü kulaklıklar en iyi ses kalitesini sağlayacaktır. Ancak bunlar işe gidip gelirken kullanmak için çok hantal olabilir, bu nedenle daha küçük bir set isteyebilirsiniz.

Günümüzde kulaklıklar bir zorunluluktur. Çoğumuz onlar olmadan nadiren evden ayrılırız. Bu, akıllı telefonun popülaritesinin artmasıyla oldu. Onlar için sahip olduğumuz kullanımların çoğu dinlememizi gerektiriyor. Bu, kulaklıkları akıllı telefonlar kadar popüler hale getirdi ve bu nedenle önemli bir satın alma haline geldi.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz