Profesyonellerden Web Tasarımı İpuçları ve Püf Noktaları

Web tasarımı her zamankinden daha önemli hale geldi. Bir web tasarımcısı olarak yaptığınız iş, işletmelere çevrimiçi bir kimlik verir – insanların markalarına nasıl tepki vereceğini tanımlayabilen bir yüz.

Söylemeye gerek yok, markanın hedef kitlesine hitap eden çekici, işlevsel bir web sitesine sahip olmak bir zorunluluktur. İşte profesyonellerden bu tür sayfalar oluşturmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu ve püf noktası.

İçerik Minimalizmi

Estetik web tasarımında önemli bir rol oynasa da, web sitenizin içeriği de önemlidir. İyi içeriğin nasıl görünmesi gerektiğini yöneten birçok kural vardır. Her şeyden önce okunabilir olması gerekiyor . Basit bir dil kullanın ve asla büyük metin blokları kullanmayın.

Ön sayfa içeriği genellikle basit, özlü ve akılda kalıcıdır. Müşterinizin işinin misyonunu takip eden basit ifadeler kullanın. Bu mesajı öne ve merkeze itmek ve güçlü bir açıklama yapmasını istiyorsunuz.

 

Basit Tutun

Yeni web tasarımcıları genellikle dağınıklığın kurbanı olur. Becerilerini kanıtlama ihtiyaçları, tasarımlarını her türlü gereksiz unsurla doldurmaya yöneltir. Doğal olarak, sonuç, dağınık, şişkin ve nadiren işlevsel bir web sayfasıdır.

İyi bir web tasarımının anahtarı basitlikte ustalaşmaktır. CH Web Ajansından uzmanlar , negatif alandan korkmamanız gerektiğini savunuyor. Aslında, vizyonunuza ulaşmak için kullanmalısınız. Web tasarımında daha az genellikle daha fazladır .

 

Her Şeyden Önce Mobil

Google, en son algoritma güncellemeleriyle fazlasıyla basitti. Mesaj açıktır – her şeyden önce mobil . Web sitelerinizin mobil uyumlu olması ve mobil cihazlarda açıldığında iyi istatistikler elde etmesi gerekir.

Aslında, web siteniz mobil kullanıcılar için tam olarak optimize edilmemişse, önemli cezalarla karşılaşma olasılığınız yüksektir.

 

Kaliteli Fotoğrafçılık Arkadaşınızdır

Web tasarımında fotoğraf ve görsel kullanmak yanıltıcı olabilir. Basit renklerin aksine, fotoğraflar o kadar esnek değildir. Bununla birlikte, belirli bir web sitesi için özel olarak sipariş edilen kaliteli fotoğraflar onu gerçekten öne çıkarabilir . Anahtar, bir fotoğrafçı ile çalışmak ve önceden belirlenmiş bir temayı takip etmektir.

Başka bir deyişle, web sitenizin tüm yönlerinde bulunacak renkleri tanımlamanız gerekecek, hangi görselleri kullanırsanız kullanın. Estetiğiniz konusunda yaratıcı olun ve bunları okuyucuyu sayfanın temel öğelerine yönlendirmek için kullanın.

 

Üç Yazı Tipine Kadar Kullanın

Yazı tipleri, birçok web tasarımcısı için büyük bir çatışma noktasıdır. Bazıları yalnızca bir yazı tipi kullanmanız gerektiğini savunurken, diğerleri üç taneye kadar yazı tipi kullanmayı sever.

İyi bir orta yol, tüm ana metniniz için bir yazı tipi kullanmak ve ardından web sitesinin belirli öğeleri vurgulamak istediğiniz bölümleri için iki destekleyici yazı tipine sahip olmaktır . Bu şekilde sayfanız tek tip bir görünüme sahip olacak, ancak kilit alanlarda çeşitliliği koruyacaktır.

 

Sağlam Temellere Sahip Olun

Yukarıda bahsettiğimiz her şey önemlidir, ancak çoğu hala temel bilgi olarak kabul edilmektedir . Temelleri korumak, herhangi bir beceri veya meslek için anahtardır. Web tasarımının temellerine hakim olarak, yeni kavramları kabul etmek ve bunları iş akışınıza uygulamak için çok daha kolay bir zamana sahip olacaksınız.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz