İş Süreçlerinin Netleştirilmesi, Zaman Takibi ve Yönetimi

Herhangi bir iş yürütüyorsanız, her süreçte zamanın ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Her süreçte kullanılan zamanı yönetmek ve ölçmek, yöntemin ne kadar etkili olduğunu ve nihai ürünün nasıl faturalandırılacağını bilmenizde size yol göstermesi açısından çok önemlidir.

Belirli bir görevi yerine getirmenin ne kadar zaman aldığını öğrenmek, müşterilere uygun ölümcüllük ve çalışanlarınıza ödeme yapılmasına yardımcı olacaktır. Bu makale, zaman izlemenin işinizi yönetmeye ve işinize değer katmaya nasıl yardımcı olduğunu tartışacaktır. İşte bazı yollar.

 

1. Tahmini yapar ve projeleri doğru şekilde faturalandırır

Zaman takibi, bir projenin ne kadar sürdüğünü bilmenizi ve müşterilerinizin doğru faturasını geliştirmenizi sağlar. Bir müşteri sizden bir proje istediğinde, ne kadar sürdüğünü bilemeyebilirsiniz, özellikle de hiç yapmadığınız bir şeyse. Zaman izleme sayesinde, yatırılan zamanı ve toplam faturasını geliştirebileceksiniz. Bu iş entegrasyonu sayesinde , tahminler ve nihai faturalar yaparken daha az veya sıfır tutarsızlık ile karşılaşacaksınız. Bir istemciyi asla aşırı yüklememenizi veya gereğinden az şarj etmemenizi sağlar ve müşteri değerlendirme istediğinde size yedek sağlar. İzleyicinin olmaması, ödeme talep ederken zorluklar yaratabilir.

 

2. Kapasiteyi verimli bir şekilde yönetmenize yardımcı olur

İşletmeniz her seferinde bir projeyle ilgileniyorsa, mevcut projeyi ne zaman tamamlayacağınızı ve müşterileri rahatsız etmeden başka bir projeyi alacağınızı bilmek önemlidir. Zaman izleyici, mevcut kapasitenizi ve bu tür projeleri ne zaman seçmeniz gerektiğini anlamanızı sağlar. Ayrıca , belirli bir zamandaki çıktılarına bağlı olarak her proje için kaç çalışana ihtiyacınız olabileceğini bilmenize yardımcı olur . Örneğin, vardiyadaki bir çalışanın bir projeyi tamamlaması sekiz saat sürüyorsa ve on projeniz varsa, aciliyet durumuna bağlı olarak, bir çalışanı on günlüğüne mi kullanacağınıza veya on çalışanı bir günde tamamlamaya karar vermelisiniz. . Bu, işinizi planlamanıza ve müşterilerinize projelerini ne zaman bekleyeceklerini bildirmenize yardımcı olur.

 

3. İş performansınız hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur

Zaman takibi, projelere değer vermenizi ve alınan zamana ve maliyetlerine bağlı olarak projelerin karlı olup olmadığını belirlemenize olanak tanır. Projeyi seçip seçmeyeceğinizi veya bırakıp bırakmayacağınızı kontrol etmenizi ve değerlendirmenizi sağlar. Az zaman alan ve çoğu zaman alan ve gelire bağlı olarak görevleri değerlendiren alanlara işaret ediyor . Bununla, projelerin kârınızı sağlayıp sağlamadığını ve kâr amacı gütmeyen girişimlere çok zaman harcayıp harcamadığınızı bileceksiniz. Örneğin, tam gün süren ve aynı ücretle tamamlanması daha az saat alan bir görevi seçmenizde size rehberlik edecektir. Bu sayede şirkete kazandıracakları gelire bağlı olarak projeleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.

 

4. İyileştirme alanlarını belirlemenizi sağlar

Zaman takibi ile hangi alanların iyi gittiğini ve hangilerinin yavaş olduğunu ve iyileştirme gerektirdiğini bileceksiniz. Zaman ayıran alanları ve bunları faydalı hale getirmek için atılması gereken adımları öğreneceksiniz. Yeni makinelere yatırım yapma, daha iyi çalışanlara sahip olma veya başka çözümler dahil olmak üzere zorlukları çözmenize yardımcı olur. Aynı zamanda, yavaş süreçlerin kar elde etmesi için, harcanan zamanı göz önünde bulundurarak doğru maliyeti bulmanızı sağlar. İyi bir örnek, iki farklı ürün imal etmektir. Birinin üretilmesi bir saat ve diğer iki saat sürerse, diğer tüm faktörler sabit tutulursa iki saatlik ürün daha pahalıya mal olacaktır.

 

5. Üretkenliği artırır

Zaman konusunda bilinçli olduğunuzda, herkes son teslim tarihlerini karşılamak için çalışanlarınızı izlemeden ayrıldığınız zamandan daha hızlı çalışacaktır. Zamana dayalı ödeme yapmanızı sağlar ve şirket görevlerini yerine getirmek için kullanılmayan israfı ortadan kaldırır. İzleyici sayesinde, hangi süreçlerin veya çalışanların zaman kaybı olduğunu bilecek ve sorunsuz ve hızlı bir işlem akışı sağlamak için bunları ortadan kaldırmanın yollarını bulacaksınız. Başkaları sadece bir gün alırken, bir çalışanın bir görevi tamamlaması için iki gün almasına değmez.

İşletmenizde bir zaman izleyiciye sahip olmak zor olabilir. Tüm çalışanların panoları üzerinde değil, ancak verimliliği aşılamak istiyorsanız çok önemlidir. Sanki işlerini yaparken onları izleyen biri gibi, bu da zaman israfını azaltıyor ve özellikle sosyal medya siteleri de dahil olmak üzere her yerde aksaklıkların olduğu bu çağda onları işe adamalarını sağlıyor . Onlara bunun nedenini, hedeflerinizi ve onlar için neyin doğru olduğunu açıklamak çok önemlidir. Bunun kendilerine karşı olmadığını, şirketin büyümesine yardımcı olduğunu göstermek onlara yardımcı olacaktır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz