Sitenizdeki Spam İle Mücadele için En İyi Yedi Yöntem

Son istatistiklerin gösterdiği gibi, sitelerde veya forumlarda yayınlanan yorumların yarısından fazlası spam. Herhangi bir yararlı bilgi taşımazlar ve genellikle kötü niyetlidirler. Kullanıcılar bilinmeyen ekleri açıp çalıştırarak virüs kapabilir. Bunlar bilgisayarı devre dışı bırakabilir ve hatta kişisel verileri – banka kartlarından şifreler, kimlik verileri vb. – hackleyebilir. Spambot’lar sitenin sunucusundaki yükü artırır ve bu da sayfa yükleme hızını ve genel site sıralamasını önemli ölçüde yavaşlatır. Bunun da ötesinde, botlar site analiz verilerini de bozar. Bu davranışsal metriklerin, trafiğin ve hedef kitlenin analizini etkiler.

 

Sitenizi Spam’den Nasıl Korursunuz?

Bir spam saldırısının ilk işaretini beklemek asla iyi bir fikir değildir. Bunun için önceden hazır olmalısınız. Bu nedenle, bu gönderiyi okumanızı, uygun spam ile mücadele yöntemini seçmenizi ve bunu kendi başınıza uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Olması https://cleantalk.org/ Cleantalk veya başka bir çözüm tarafından antispam, buna da sitenizin ziyaretçi olarak online kaynak koruyacaktır.

1 – Web Sitesi Yazılımınızı Düzenli Olarak Güncelleyin ve Düzeltin

İstenmeyen posta gönderenlerin güvenlik sorunları olan sitelere sızması özellikle kolaydır. Kural olarak, bunlar blogların, mesaj panolarının vb. eski sürümleridir. Bu nedenle, sitenin yazılımını düzenli olarak güncellemek için zaman ayırmanız çok önemlidir.

 

2 – Captcha’yı yükleyin

Elbette, site captcha girmek istediğinde kullanıcı rahatsız olabilir. Ancak öte yandan, güvenlik için tam olarak bir captcha’nın gerekli olduğunu anlamalısınız. Captcha, kullanıcılardan robot olmadıklarını onaylamalarını ister. Doğru girilirse, otomatik bir komut dosyası değil, canlı bir kişinin sitenize yorum gönderdiği anlamına gelir.

 

3 – Kullanıcıların Şüpheli Faaliyetlerini Engelleyin

Birçok içerik yönetim sistemi, site ziyaretçilerinin sitenizde yapabileceği gönderiler arasında bir zaman sınırı belirleme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, bireysel IP adreslerinden veya proxy sunucularından gelen aşırı trafiği ve yaşayan insanlardan çok botların etkinliğine daha çok benzeyen diğer etkinlikleri arayan eklentiler de yükleyebilirsiniz .

 

4 – En Aktif Kullanıcıları Kontrol Edin

Web yöneticileri ve site yöneticileri, düzenli okuyucularını tanır. Ancak, bir kullanıcı sitede oldukça yakın zamanda ortaya çıktıysa ve sitede çok fazla mesaj yayınladıysa, o zaman birinin profilini kontrol etmek ve bunun bir spam botu olmadığından emin olmak için tüm ön koşullar vardır.

5 – Bazı Yorum Türlerini Devre Dışı Bırakın

Birkaç yıl önce yapılmış bazı eski yayınlar veya temalar için yorum göndermeyi kapatabilirsiniz. Kullanıcılar artık bu içerikle etkileşime girmiyorsa, yorumları tamamen devre dışı bırakmak spam gönderenlerin forumu kullanmasını önleyecektir.

 

6 – Bir Spam Kara Listesi Oluşturun

Kara listeye yalnızca spam gönderenler tarafından kullanılabilecek terimlerin eklenmesi önerilir. Mevcut spam yorumlarından alınabilir veya diğer forumlarda veya sitelerde aranabilir. Açıkçası, bu şekilde, özellikle kara listeye alınmış kelimeler içeriyorsa, uygunsuz yorumları hemen engelleyebilirsiniz. Özel olarak yüklenmiş eklentiler veya yerleşik işlevler, bu tür yorumları spam olarak işaretleyebilir.

 

7 – Yorumlardaki Bağlantılar için “Nofollow” Özelliğini Kullanın

Varsayılan olarak, birçok site bu özelliği, ziyaretçilerin eklediği her yoruma otomatik olarak ekler. Böyle bir yaklaşım, spam gönderenlerin sitenizi ziyaret etmesini engelleyecektir .

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz