VHS Kaset Koleksiyonunuzdan Değerli Video Materyalini Nasıl Kaydedersiniz?

VHS kasetlerinden bahsedilmesi birçok insan için hoş çocukluk anılarını çağrıştırıyor. Siz de benim gibi, ailenizin televizyonunun önünde bağdaş kurup VHS oynatıcınızda televizyon programları ve filmler izleyerek saatler ve saatler geçirdiyseniz, o zaman benim yaptığım gibi VHS kasetlerini oldukça sevgiyle izleyeceksiniz. Daha iyi zamanları hatırlatıyorlar – daha basit zamanlar. Büyük teknoloji, sosyal medya ve akıllı telefonlardan önceki zamanlar. Bununla birlikte, teknoloji eskidiği ve artık yaygın olarak kullanılmadığı için, VHS bantları ve bunların içerdiği malzeme ve anılar hala kurtarılabilir.

Bu yazıda, değerli video materyalini VHS kaset koleksiyonunuzdan nasıl saklayabileceğinizi anlatacağız. Eski VHS kasetlerinizi kaydetmenin pek çok yararı vardır – yalnızca anılarınızı saklamakla kalmaz – aynı zamanda eski filmler, aile videoları veya televizyon kayıtları olsun, içeriği canlı tutabilirsiniz.

 

VHS koleksiyonunuzdan değerli video materyallerini kaydetmenin birkaç yolu.

Zamana karşı yarış

Zamana karşı yarıştığınızı bilmeniz önemlidir. VHS bantları, zaman içinde bozulan ve bozulan analog malzemeler içerir. Ev videolarınızı, en sevdiğiniz filmleri veya sizin için anlamlı olan televizyon kayıtlarınızı korumak istiyorsanız. VHS kasetlerinizin etrafta oturmasına ve toz toplamasına izin verirseniz, bunlar kaçınılmaz olarak bozulur ve bozulur. Bunun olmasına izin vermek yerine etkili bir şekilde hareket edin. Emrinizde bir dizi seçeneğiniz var.

 

Dönüştürmek

VHS kasetlerinizin içeriğini korumanın en kolay yolu video dönüştürmedir. Bunu evde bulabileceğiniz en iyi dijital dönüştürücü ile yapabilirsiniz. Video dönüştürme oldukça basit ve çok basit. Yalnızca uygun dönüştürücüye ihtiyacınız var ve ardından talimatları izleyerek dönüştürme yapabilirsiniz. VHS dönüşümü, değerli aile anılarının ve ev videolarının içeriğini korumanın harika bir yoludur. Videolarınızı dönüştürmek çok faydalı olacak ve size anılarınızı bir ömür boyu yaşama ve tutma fırsatı verecektir.

 

Dönüştürme Hizmetleri

Kendi VHS kasetlerinizi dönüştürmek için zaman, çaba ve para harcamak istemiyorsanız, bunu sizin yerinize yapması için profesyonel bir dönüştürme hizmeti kiralayabilirsiniz. Maliyet, dönüştürmeye çalıştığınız şeyin yanı sıra SD veya HD (veya hatta 4k) olarak aktarılmasını isteyip istemediğinize bağlı olacaktır. Ayrıca VHS kasetlerinizi Blu-ray’e dönüştürebilirsiniz.

Bu hizmetler ile anılarınızdan ve aile malzemelerinizden alabilecekleri en iyi kaliteyi elde etmeye çalışacaklar. Zevkinizi en üst düzeye çıkarabilir ve VHS kasetlerinizin yüksek kaliteli bir kopyasını, bir DVD’ye veya hatta bir USB çubuğuna yazdırarak size iade edebilirler.

 

DVD-VHS

DVD’lerin kendileri hızla modası geçiyor ve birkaç yıl içinde muhtemelen hiç kullanılmayacak. Bununla birlikte, bir DVD-VHS kaydedici, bir videoyu DVD’ye aktarmanıza izin verecektir. Yine de, DVD çıkış formatına bağlı olarak bir PC’ye ihtiyacınız olabilir. Eski VHS kasetlerinizi yakalamak ve onları sonsuza kadar tutmak için kesinlikle en ucuz ve en kolay yöntemdir, ancak bununla birlikte, kalite çöp olabilir ve en iyi hizmet olmayacaktır.

 

Akıllı telefon

Birçok kişinin VHS kasetlerini yakalamasının bir başka yolu da akıllı telefonlardır, ancak kalite kesinlikle saçma olabilir. Bununla birlikte, VHS anılarını saklamanın ve onları bir servet ödemeden saklamanın bir yoludur. Bazı akıllı telefon kameraları günümüzde o kadar kaliteli ki kalite aslında o kadar da kötü olmayabilir. Öyle bile olsa, kalite profesyonel bir dijital yeniden biçimlendirmenin kalitesine dayanmayacaktır. Akıllı telefonlar, anılarınızı filme çekmenin ve onları bir ömür boyu saklamanın harika bir yoludur.

İyi eğlenceler

Ne yaparsan yap, keyfine bak. VHS kasetleri bazen duygusal olabilen bir nostaljiyi çağrıştırır . VHS kasetlerinizle, kaçınılmaz olarak bozulmadan önce, aileyi 90’ların nostaljik son bir film gecesine davet etmeyi düşünün. Birkaç ev filmi izleyin, bazı gerçek filmler izleyin ve bazı eski televizyon kayıtlarını izleyin. 90’ların atıştırmalıklarına yatırım yapın, perdeleri çekin ve harika bir gece geçirin. Bu yazara, salgın sırasında bu sadece siz ve çocuklarınız bile olsa iyi geçirilmiş bir akşam gibi geliyor. Keyfinize bakın, kasetleriniz için sonsuza dek sürmeyecekler, değil mi?

Bu yazıda, eski VHS kasetlerinizi nasıl koruyup saklayabileceğinizi açıklamış olmayı umuyoruz. Umarız bu makaleden keyif almışsınızdır ve kısa süre sonra geri dönüp bize tekrar katılacaksınız. Bu sayfayı ziyaret ettiğiniz ve bu makaleyi okuduğunuz için teşekkür ederiz.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz