EPP Kodu Nedir? ve Domain Transferi

EPP Kodu Domain trasferi yapmadan önce ilk olarak bilinmesi gereken Güvenlik anahtarı anlamına gelen, Epp kodu ve web siteniz’e ait domainin bir hosting firmasından başka bir hosting firmasına nasıl trasfer edileceği olmalıdır.

EPP Kodu Ne Anlama Gelmektedir.

Güvenlik anahtarı anlamına gelen EPP kodu site, sahip olduğunuz web sitesi ile ilgili olarak, barındığı hosting firması tarafından kullanılan koddur. Host firmaları tarafından bazen açık bırakılan EPP kodu, genellikle kapatılmıştır olarak titizlikle korunur. Sahip olduğunuz web sitenizi bulunduğunuz hosting firmasından başka bir hosting firmasına aktarırken, transfer için yeni hosting firmanıza EPP kodunu vermeniz gerekmektedir.

EPP Kodu ve Alan Adı Trasferi.
EPP Kodu ve Domain Trasferi

Domain Transferleri Ne Kadar Zaman Alır?

Domain transferi genel olarak iki üç gün zaman alır, fakat bazı hosting fırmaları bu işlemi on beş güne  kadar uzata bilmektedir. Bu süre web sitenizi barındırdığınız host firmasının tecrübesine bağlı olarak değişmektedir.

Domain transferleri konusunda önerilen, web sitenizin transferini sıklıkla yapmamanızdır.

Web sitenizi transfer ettiğiniz andan itibaren, bir önceki host firması ile ilişkiniz tamamen kesilmiş bulunur.

Sunucu Hizmet Akdi Nedir?

Web siteniz ile alakalı olarak host firması ile aranızda olan, sitenizi barındırma konusundaki anlaşmaya sunucu hizmet akdi anlaşması denilmektedir.

Web sitenizin internet üzerinden yayın yapması için barındırdığınız host firması ile aranızda olan anlaşma bittiği takdirde; ya yeni bir host firması ile sunucu hizmet anlaşması yaparsınız ya da aynı host firması ile olan anlaşmayı yenilersiniz. Bu tamamen sizin o hosting firmasından memnuniyet ve isteğinize kalmıştır.

Web Siteniz ile ilgili olan hizmet bakım sözleşmesinin süresi çok önemlidir. Sözleşme süresi kontrolunuzdan kaçarsa, süre bitiminde yenilenmediği takdirde web siteniz boşa çıkıp internet üzerindeki yayından kaldırılabilir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz