Etkili ve Çekici Reklamlar Bulmanıza Yardımcı Olacak Kolay İpuçları

İşletmeniz için reklam yapmak kolaydır. Gerçekten etkili reklamlar mı yapıyorsunuz? Tamamen farklı bir hikaye. Reklam verenlerin bir ürün veya hizmet satma sanatında ustalaşmanın yıllar almasının bir nedeni var ve bunun nedeni insanların kararsız ve seçici olmasıdır. Onları ikna eden bir reklam oluşturmak, söylemek yapmaktan kesinlikle daha kolaydır.

Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok pazarlama stratejisi ve tekniğiyle, çevrimiçi reklamlar oluşturmak birçokları için göz korkutucu bir görev haline geldi. Çevrimiçi reklamlar, etkileşimde başarılı oldukları için etkilidir . Onları zorlaştıran şey, ulaşmanız gereken çok sayıda insan olduğu için, ona nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda oldukça kafa karıştırıcı olabilmesidir.

İşte kontrol etmeniz gereken birkaç denenmiş ve test edilmiş ipucu.

 

Başkalarından İlham Alın

Başlamadan önce, hayır – rakiplerden ve diğer işletmelerden reklam materyallerinin kopyalanmasını teşvik etmiyoruz. Öne çıkmanıza yardımcı olacak benzersiz ve ilgi çekici reklamlar oluşturmak her zaman daha iyidir. Ancak bu, diğer reklam kampanyalarından ilham almaktan kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez.

Aslında, reklam kampanyalarınızı oluşturmadan önce, rakiplerinizin ne yaptığını kontrol etmelisiniz. Hangi tür reklamların ilgi çekici ve etkili olduğunu bulun. Neyi doğru ve neyi yanlış yaptıklarını görün. Öğrendiklerinizi kullanarak diğerlerinden daha etkili bir reklam kampanyası oluşturun.

 

Kitlenizi Erken Hedefleyin

Kendinizi hedef kitlenizin yerine koyun. Çevrimiçi olarak bir sonraki satın alma deneyiminize genellikle nasıl başlarsınız? Neden Google veya başka bir arama motoru aracılığıyla tabii ki. İster bir tesisatçı, ister güçlü bir kanalizasyon temizleyicisi arıyor olun, genellikle önce arayarak satın alma deneyimine başlayacaksınız.

Cazip reklamlar yapmanın en etkili yollarından biri, onları internette aramaya başladıktan sonra müşterilerinizin kullanımına hazır hale getirmektir. Bunu yapmanın bir yolu , Google’da veya herhangi bir arama motorunda bir alışveriş reklamı kampanyası oluşturmaktır. Bu, temel olarak, bir müşterinin araması üzerine ürününüzü SERP’nin en üstünde görünmesini sağlar.

Bu tür reklamların ana bileşeni kullanılabilirliktir. Ürünlerinizi daha erişilebilir hale getirdiğinizde, bunların tüketiciler tarafından tıklanma şansı daha yüksek olacaktır.

 

Doğru Markalaşmayı Sürdürün

Markalaşma, özellikle çevrimiçi topluluk söz konusu olduğunda hala çok popüler. Oluşturduğunuz reklamlarda belirli bir tema olduğundan emin olarak kendi temanızın bakımını yapın. Marka bilinci oluşturmak , insanlara işinizi desteklemeleri için bir neden verir .

Doğru markalamayı sürdürmek bir zorunluluk olsa da, çeşitli reklam materyalleri de oluşturmanız gerektiğini aklınızda bulundurmalısınız. Bir marka değişikliği yapıyorsanız, o zaman etkinlikten önceki günlerde veya haftalarda işletmenizin imajını nasıl değiştireceğinizle ilgili alaylar vererek işleri renklendirebilirsiniz.

 

İzleyicilerinizin Katılmasına İzin Verin

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, temelde takipçilerinizin veya tüketicilerinizin sizin için oluşturduğu içeriktir. Bunlar genellikle sosyal medya platformlarınızda veya web sitenizde gerçekleştirebileceğiniz yarışma ve eşantiyon ürünleridir. Başkalarının doğrudan katılımını gerektiren reklamlar her zaman etkilidir.

Potansiyel müşteriler oluşturmak için bunlardan yararlanmanın iyi bir yolu, takipçilerinizden ürününüzle ilgili fotoğrafları neden beğendiklerine dair eşleşen bir başlıkla göndermelerini isteyen yarışmalar düzenlemektir.

Takipçilerinizi aktif olarak katılmaya teşvik etmek için bunu bir yarışma haline getirmelisiniz. Onları katılmaya ikna edecek ödüller verin. Daha fazla kişi katıldıkça, yarışmanın menzili sizin tarafınızda olacaktır. Ödülleriniz ne kadar büyük olursa, izleyicileriniz o kadar mutlu olur.

 

Zamanla İrtibatta Kalın

Birçok işletme sahibi, sezonluk reklamcılıktan gelen avantajları kullanmaz. Basitçe ifade etmek gerekirse, bu reklamcılık biçimi, içeriğinizi mevcut sezon veya tatil için uygun hale getirmenizle ilgilidir. Cadılar Bayramı ise, ürkütücü içerikler yayınlayın. Noel ise, şenlikli bir şeye gidin.

Sezonla ilgili reklam materyallerinin yanı sıra, özel fırsat ve fırsatlara da sahip olmalısınız. Örneğin, Babalar Günü ise, babaların takdir edeceği ürünler için indirim yapın. İnsanlar bu özel günlerde belirli eşyaları arayacaklar, bu yüzden sıcak olandan yararlanmak en iyisidir.

Etkili reklamlar oluşturmak çok fazla pratik gerektirir. Ancak, bunu bir kez öğrendiğinizde, solda ve sağda etkili reklamlar üretebileceksiniz. Her zaman yaratıcılıkla ilgili değil. Aynı zamanda, tüketicilerinizin istek ve ihtiyaçlarını hedeflemede ne kadar verimli olduğunuzla da ilgilidir.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz