office-yazmani

Her yıl metin editörlerine daha sıkı gereksinimler getirilmektedir. İnsanların sadece metin yazması yeterli değildir. Belgeler her zaman el altında olmalı, menü bir öğrenci için bile sezgisel olmalı ve programın kendisi bir dizüstü bilgisayarda, tablette ve telefonda çalışmalı ve tüm bunlar tercihen ücretsiz olmalıdır. Öğrenciler, bir metin düzenleyiciden de birçok işleve ihtiyaç duyarlar: kolay bir navigasyon sistemi, tablo oluşturma, üstbilgi ve altbilgi ayarlama ve çok daha fazlası. Bu tür zorluklar nedeniyle, bazılarının akademik makaleler yazma arzusu yoktur, onlar için Anonim Deneme hizmeti, profesyonellerin herhangi bir konuda makale yazdığı bir çözüm olabilir. Ancak, en iyi metin düzenleyiciyi seçmeye karar verirseniz, makalemizde Microsoft Word, LibreOffice Writer ve Google Dokümanlar hakkında kapsamlı bir genel bakış bulacaksınız.

LibreOffice Yazar

MS Word ve Google Dokümanlar’dan memnun olmayan herkese ne yapmalı? LibreOffice’i yükleyin! 2011’de oluşturulan OpenOffice tabanlı bir editör, performans açısından daha kararlı. Program selefi gibi ücretsiz ve farklı işletim sistemlerinde de mevcut. LibreOffice’de çalışmak için internete gerek yoktur. LibreOffice Writer belge stillerini destekler. Bu özellikler gelecekteki editörler ve gazeteciler için çok uygun olacaktır. Hemen seviye 1 ve 2 başlıklarını, çerçevelerini ve tırnak işaretlerini kullanmaya alışacaksınız. Oldukça sıradan bir avantaj değil, ancak LibreOffice bir flash sürücüye yüklenebilir ve programı yanınıza alabilir: editör doğrudan flash sürücüden başlayacaktır. Örneğin, başarılarınızı bir öğretmene göstermek istiyorsanız, ancak editörünün belgenizi açmayacağından korkuyorsanız, bu kullanışlıdır.

Microsoft Word

MS Word , çoğu bilgisayarda yüklü en ünlü metin editörüdür. Bu ana avantajı: Word’ü hemen hemen her yerde bulacaksınız. Program tanıdık bir arayüze, birçok kullanışlı fonksiyona ve araca sahiptir. İçinde tablo çizebilir, görüntü ekleyebilir, diyagramlar oluşturabilirsiniz.
Ancak, Word’ün popülerliğine rağmen, bazı dezavantajları vardır. Editörün ana eksi, ödenmiş olmasıdır. Yayıncılık ve gazetecilik bölümlerindeki öğrenciler Word’de profesyonel bir kusur fark edecekler: titiz bir dilbilgisi ve yazım denetimine rağmen, editör metnin tam stilistik bir kontrolünü yapamayacak. Bu amaçlar için, üçüncü taraf kaynaklarını kullanmanız gerekecektir. Bazı insanların bir artı olduğunu düşündüğü başka bir Word eksi, çeşitli işlevlerin bolluğudur. Sadece metin yazmanız gerektiğinde ve metni biçimlendirmek için zamanınız olmadığında, birçok araç odağınızı rahatsız eder ve müdahale eder.

Google Dokümanlar

In fact, Google Docs is a free analog of MS Word. You always have access to your documents, for this, you only need the Internet. Another indisputable plus of Google Docs is that all edits are saved in real-time. A sudden shutdown of the laptop will no longer disrupt the writing of a diploma. This is an incredibly convenient program when you need to work on a document together with someone. If your teacher still doesn’t send you real-time comments, it’s time to convince him/her to switch to Google Docs.
Word’den sonra Google’ın editörü biraz yavaş görünebilir. Google Dokümanlar eksi, İnternet olmadan bu aracın çalışmadığıdır. Ayrıca, hesabınıza bağlısınız: en azından bir tane oluşturmanız gerekir. Ayrıca, parolayı unutursanız ve erişimi geri yükleyemezseniz, tüm belgelerinizi kaybedersiniz.

Hangisi daha iyi?

Hangi düzenleyiciyi seçeceğiniz, hedefinize ve finansınıza bağlıdır. Tavsiyemiz: Çok fazla formülü olan bir diploma yazıyorsanız, para harcamak ve Microsoft Word satın almak mantıklıdır. Ancak, 10-15 sayfalık birkaç makale yazdırmanız gerekiyorsa ve Word’ü karşılayamıyorsanız, Google Dokümanlar’da bir profil oluşturun veya LibreOffice’i indirin.

Kaynak: https://www.noobslab.com/2020/02/which-service-is-better-for-essay.html

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz