İnternet Hızını Kolayca İyileştirme

İnternet harika bir şey. Geçmişten birine bir gün dünyanın tüm sanatına ve bilgisine kolaylıkla erişmenin bir yolu olacağını söyleseydiniz, size gülerler ve size deli derler. Neyle ilgilenirseniz ilgilenin, internet size sonsuz bilgi, eğlence ve sosyalleşme sunabilir. İnternetin sağladığı mucizeden dolayı, modernitenin en büyük hayal kırıklıklarından biri yavaş internettir. Yavaş internet yaşıyorsanız, internet hızınızı artırmak için birkaç kolay şey yapabilirsiniz.

Kapatın ve Sonra Tekrar Açın Evet, bu ipucu can sıkıcıdır, ancak bazı garip nedenlerden dolayı genellikle işe yarar. Yavaş internet yaşıyorsanız ve genellikle bu sizin için bir sorun değilse, denemeniz gereken ilk şey modemi veya yönlendiriciyi kapatmaktır. Bazen tüm internet ihtiyaçlarınız biraz ferahlıktır.

İnternet Hızınızı Kontrol Edin

Modemi yeniden başlatmak sizin için işe yaramadıysa veya internet hızı sizin için sürekli bir sorunsa, internet hızınızı test etmeye değer olabilir. Bu bilgiler, diğer seçeneklerin bir iyileştirme sağlayıp sağlamayacağını belirlemenize yardımcı olacaktır. İnternet hızınızı test etmek gerçekten çok basit. Bunu sizin için yapmak üzere tasarlanmış siteler var. Siteye gidin, test edin veya gidin ve bekleyin. İnternet hızınız size verilecek. Kendinizi yeni bir plan veya sağlayıcı için alışveriş yaparken bulursanız, bu bilgi size ne kadar internetin sizin için yeterli olmadığını bildirecektir.

İnternet Servis Sağlayıcılarını veya Planlarını Değiştirin

İnternet ihtiyaçlarınız son zamanlarda değiştiyse, yapmaya çalıştığınız şeyler için yeterli internetiniz olmayabilir. Örneğin, bazı insanlar bir ofiste yıllarca çalıştıktan sonra evden çalışmaya başlar ve internetin gün boyunca başarmaları gereken şeyi başaramadığını fark eder. Bir iş yüksek hızlı internet hizmetine bakmak bu sorunun çözümü olabilir. Aynı şekilde, belki çocuklar büyüdükçe okul ve sosyalleşme için daha fazla internete ihtiyaç duyduklarını fark etmişsinizdir. Belki sağlayıcınızı aramanın ve daha cömert bir plana geçmenin zamanı gelmiştir.

Haberlere Dikkat Edin

Bu tuhaf görünebilir, ancak herhangi bir nedenle bölgenizdeki herkes aynı anda çevrimiçi olduysa, bu yavaşlamış internetinizi açıklayabilir. Görünen o ki , herkes aynı anda çevrimiçi olduğu için çok nadirdir, bölgenizdeki internet kuleleri bununla başa çıkacak donanıma sahip olmayabilir. Bu, büyük spor oyunları canlı yayınlandığında veya çok beklenen kültürel fenomenler yayınlandığında gerçekleşebilir.

Game of Thrones 5. sezon yayınlandığında, o kadar çok insan bölümü indirip yayınlıyordu ki, Avustralya hükümeti, internetin çökmemesi için birkaç saat beklemelerini isteyen bir kamu hizmeti duyurusu yayınlamaya ihtiyaç duyuyordu ve hükümet, hukuk ve sağlık hizmetleri yine de erişebilir. Eğer durum buysa, tek yapabileceğiniz aceleyi beklemektir. Sonunda, insanların dikkati dağılacak ve internet kullanımında bir denge yeniden sağlanacaktır.

Bu üç şeyi aklınızda tutarak, yavaş internetinizin suçluunu bulup onarabilmelisiniz. Yukarıdaki seçeneklerden hiçbiri yavaşlamış internetinizi açıklamıyorsa (ve bağlantınızı etkileyebilecek yoğun bir hava fırtınası yoksa), bir uzman çağırmanın zamanı gelmiştir. İnternet sağlayıcınızla iletişime geçin ve yardımlarını isteyin.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz