Linux için çok çeşitli ücretsiz PDF okuyucuları çevrimiçi olarak mevcuttur, ancak en iyisini seçmek kolay değildir.
Çoğu insan önce Adobe Acrobat Reader’ı düşünür, ancak yaygınlığına rağmen, aralarından seçim yapabileceğiniz bazı harika alternatifler vardır.
Bugün, Adobe Acrobat Reader’a mükemmel bir alternatif olan Slim PDF Reader’a bir göz atıyoruz .
Slim PDF Reader, şimdi Linux meraklılarının da tadını çıkarabileceği Windows kullanıcıları arasında popüler olan hafif ve ücretsiz bir PDF görüntüleyicisidir.
Bu ücretsiz PDF okuyucu ile her şey boyut ve hıza iner. Bununla birlikte, bazı ilginç özellikler sunar:

  • Koyu tema desteğiyle özelleştirilebilir UI
  • Kapsamlı ek açıklama seçenekleri
  • Kopyalama ve anlık görüntü araçları
  • Çeşitli görüntüleme seçenekleri ve gezinme araçları
  • PDF form doldurma ve imza doğrulama
  • İndirme boyutu sadece 17,3 MB (Ubuntu ve Fedora)

Linux için bu ücretsiz PDF okuyucusunun ana güçlü noktalarına daha yakından bakalım.

Basit ve Modern Kullanıcı Arayüzü

Kullanıcı arayüzü tasarımı söz konusu olduğunda, Slim PDF okuyucu 5 yıldız derecelendirmesini hak ediyor.
PDF görüntüleyici, arka planla güzel bir kontrast sağlayan araçlar ve seçenekler için parlak renkler kullanır. Ayrıca geceleri çalışmak ve okumak için uygun güzel, modern görünümlü karanlık bir tema ile birlikte gelir.
Göz alıcı bir tasarıma sahip olmanın yanı sıra, kullanıcı arayüzü dolaşmak kolaydır ve minimum öğrenme çabası gerektirir.

Tüm görüntüleme seçenekleri alt araç çubuğunda bulunur. Orada sayfaları döndürebilir, yakınlaştırma seviyesini ayarlayabilir, belgede arama yapabilir, görüntüleme modunu seçebilir ve belirli bir sayfaya gidebilirsiniz.
Üst araç çubuğu ve sağ taraftaki panel, ana düzenleme araçlarıyla doldurulur. PDF belgelerinizde değişiklik yapmak ve bunları kaydetmek için bu araçları kullanabilirsiniz.
Sol taraftaki panelde, varsa sayfa minik resimlerini, yer işaretlerini ve eklerini kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Filigranlar, Yorumlar, Ekler ve Daha Fazlası

PDF’lerinizi sık sık gözden geçirmeniz ve işaretlemeniz gerekiyorsa, Slim PDF Reader’ın 10 gelişmiş ve özelleştirilebilir PDF ek açıklama aracıyla geldiğini bilmekten memnuniyet duyarsınız.
Sağ taraftaki paneli kullanarak şu ek açıklamaları anında ekleyebilirsiniz: filigran, vurgulayıcı, ek, bağlantı, düz çizgi, dalgalı çizgi, damga, alt çizgi ve yapışkan not.

İstediğiniz aracı seçin, ardından ek açıklamayı sayfada istediğiniz yere yerleştirin. Buradan, gerekirse yeniden konumlandırabilir ve özellikler bölümündeki seçenekleri kullanarak özelleştirebilirsiniz.
Bunun da ötesinde, İnce PDF Okuyucu PDF formlarını doldurmanızı ve dijital imzalı bir PDF’nin değiştirilip değiştirilmediğini kontrol etmenizi sağlar .

Kopyalama ve Anlık Görüntü Araçları

İnce PDF Okuyucu gelişmiş metin ve görüntü dönüştürme sunmaz, ancak diğer PDF görüntüleyicilerinin eksik olduğu içerik çıkarma araçlarıyla birlikte gelir.

Kopyalama aracı, PDF metninin bir bölümünü seçerek arama yapmak için tarayıcıya veya düzenleme için diğer uygulamalara yapıştırabileceğiniz panoya kopyalamanızı sağlar.

Aynı şekilde Anlık Görüntü aracı, belgenin bir bölümünün daha sonra bir görüntü işleme uygulamasına yapıştırabileceğiniz bir görüntüsünü oluşturmak için kullanılır.

Son sözler

Genel olarak, Slim PDF Reader çok iyi bir izlenim bırakıyor. Küçük, hızlı ve ücretsiz bir PDF görüntüleme aracı için ilginç, zengin özelliklere sahip bir araç kutusu sunuyor.
PDF dönüştürme, düzenleme ve e-imzalar gibi daha gelişmiş özelliklere ihtiyacınız varsa, Linux için Able2Extract Professional incelememize göz atın .
Zaten Slim PDF Reader’ı denediniz mi? Linux’ta PDF görüntülemek için başka bir araç kullanıyor musunuz? Aşağıdaki yorumlarda yorum bırakabilir ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak:https://www.noobslab.com/2020/04/slim-pdf-reader-free-pdf-viewer-for.html

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz