İşletmeniz için bir e-Ticaret RFP şablonu nasıl kullanılır?

Başka bir satış sezonunun öfkesiyle vuruldunuz. Gelirde bir düşüş oldu, web sitesi kapalı kalma süresi arttı ve düzeltilmesi çok maliyetli olan başka bir sorunun keşfedilmesi. Bir sonraki yönetim kurulu toplantısında, firmayı yeniden platforma almanın zamanı geldi.

Ancak en iyi e-Ticaret RFP şablon platformunu ve en güvenilir iş ortağını nasıl seçebilirsiniz ? Bir e-ticaret RFP’sine ihtiyacınız var!

Bir e-ticaret web sitesi için teklif talebi (RFP) zorlu bir girişimdir. E-ticaret platformu geçişinizi olabildiğince basit hale getirecek çevik, bilgili bir ortak seçmek için projenize özel ayrıntılı bir anket gereklidir.

Bu blog, bir e-ticaret RFP’sinin nasıl yazılacağı, hangi soruların sorulacağı ve daha fazlası hakkında bilgiler içerir.

 

RFP tam olarak nedir?

Teklif Talebi (RFP), B2B yazılım satıcıları için teklif verme sürecini duyuran resmi bir belgedir. Bu kılavuzu kullanarak, işletmeniz için hangi e-ticaret platformlarının uygun olduğuna dair sorularınızın yanıtlarının hangi SaaS şirketlerinde olduğuna karar verebileceksiniz.

E-ticaret siteniz için bir RFP iki işlevi yerine getirir:

  • Hiçbir SaaS tedarikçisinin sahip olduklarını size vermemesini ve kararınızı etkilememesini garanti etmek için şirketiniz için net hedefler ve hedefler oluşturun ve bunları tedarikçilere iletin.
  • RFI (Bilgi Talebi), RFP sürecini tamamlamadan önce bir ajans ve çabaları hakkında geniş bilgi edinmeye çalışan bir B2B e-ticaret RFP’si ile aynı şey değildir.

Ayrıca, bir RFP, acente seçim sürecinden sonra oluşturulan bir e-ticaret web sitesi şartname belgesinden farklıdır ve nihai projeye dahil edilmesini istediğiniz e-mağaza özelliklerini tanımlar.

Projenizin iş açısından kritik kriterlerini tanımlamak ve satıcının bunları karşılama yeteneğini değerlendirmek için bir e-ticaret çözümü için bir RFP kullanın.

RFP, satıcı için projenizin taleplerine göre özelleştirilmesi gereken belirli soruları ve gereksinimleri içermelidir. Satıcının fikirlerine açık olsanız bile, RFP’niz şirket stratejinizi ve hedeflerinizi net bir şekilde açıklamalıdır.

 

Bu RFP süreç kılavuzunu takip edin

Projenizin başarısının iyi hazırlanmış bir e-ticaret RFP’sine bağlı olduğunu anlamak korkutucu olabilir. Bununla birlikte, onu küçük ev işlerine veya aşamalara bölmek durumu iyileştirir.

Proje planlama, taslak hazırlama, yayınlama ve değerlendirme adımlarının tümü her RFP sürecine dahildir. Bir e-ticaret web sitesi için mükemmel bir RFP almak ve kullanmak için önerdiğimiz birkaç şey var.

Adım 1 : Neden yeniden platform oluşturmaya ihtiyacınız olduğunu belirleyin.

E-ticaret platformu sağlayıcılarını aramadan önce, neden yeniden platform oluşturmaya ihtiyacınız olduğunu ve neden şimdi ihtiyacınız olduğunu düşünün. Bu soruların yanıtları projenizin amaç ve hedeflerine rehberlik edecektir. Projenizin kusurlarının ve kısıtlamalarının bir listesini yapın. E-ticaret yeniden platform oluşturmanın belirgin belirtilerini ararken tüm gelir kaybını, kesinti sürelerini ve korkunç müşteri deneyimini göz önünde bulundurun.

Ne istediğinizi, nerede geliştirmeniz gerektiğini ve bunu nasıl başaracağınızı belirlemek için ekibinizle tartışın. Bir çözüm bulmanın ilk adımı, her şeyi kendinize açıklamaktır.

Adım 2 : Hedeflerinizi belirleyin

Yeniden platform oluşturma işlemiyle nereye gittiğinizi görebilmelisiniz. Alternatif olarak, geliri artırmak için e-ticaret yazılımı geliştirilebilir mi? Sitenin performansını ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için mi? Her biri üç hedefe sahip en az dört hedef oluşturun ve ardından bunlara öncelik verin. Hedefleme stratejisi, hedefinize odaklanmanıza ve iyi RFP soruları seçmenize yardımcı olacaktır.

3. Adım : Web sitenizin entegrasyonlarının ve özelliklerinin bir listesini yapın

Yeniden platform oluşturmanızın başarısını artırmak için, e-mağazanızın neyle entegre olduğunu ve diğer hangi sistemlere bağlanmak istediğinizi öğrenmek için BT departmanınızı ziyaret etmelisiniz. Platformlar arasında geçiş yaptıktan sonra hangi üçüncü taraf sistemlerini (ödeme ağ geçitleri veya siber güvenlik hizmetleri gibi) korumak ve genişletmek istediğinizi düşünün.

Adım 4 : Tüketicilerinizin ve kullanıcılarınızın ne istediğini belirleyin

Bir internet işletmesi yönetiyorsanız, çalışanlarınızın ve hedef kitlenizin ihtiyaçlarının zaten farkında olmalısınız. Pazarlama ekibiniz için yeni bir CRM veya muhasebeciniz için yeni bir vergi sistemi gibi, yeniden platform oluşturma süreci boyunca yapılabilecek iyileştirmelerin bir listesini yapın.

E-ticaret müşterilerinizle görüşürken şu kritik soruları sorun:

  • Yaşamak için yaptıkları.
  • Neden hizmetinizi kullanıyorlar?
  • Hangi ayarlamaları önereceklerdi.

Geri bildirimlerini ve önerilerini almak için küçük bir anket bile yapabilirsiniz.

Adım 5 : Bir RFP oluşturun.

Geçmiş adımlarda elde ettiğiniz bilgileri kullanarak yazılım satıcılarına sormayı planladığınız tüm soruları içeren yapılandırılmış bir belge oluşturun. Bir firma hakkındaki en geniş soruyla başlayın ve ihtiyaçları hakkında daha spesifik sorulara doğru ilerleyin.

İsterseniz bir Excel belgesi veya bir RFP e-ticaret aracı sizin için bir e-ticaret RFP şablonu oluşturabilir. Kuruluşlar bu şekilde daha hızlı yanıt verecek ve birlikte çalışmak için karşılaştırması kolay bir elektronik tablonuz olacak.

Adım 6 : Bir zaman çizelgesi ve kriterlerinizi ekleyin

Her şeyi kontrol altında tutmak için, RFP süreciniz için bir zaman çerçevesi belirlemelisiniz. Ajansların RFP’lerini göndermeleri için bir zaman çizelgesi ve ayrıca B2B e-ticaret RFP’nizde kazanan bir teklif sahibi kısa listeye alındığında müzakerelerin uzunluğunu belirleyin.

RFP’ler için değerlendirme kriterleri oluşturmak da iyi bir fikirdir. Bir öğrencinin puanını belirlemek için kullanılabilecek sorulardan bazıları şunlardır:

  • Akılda tutulması gereken en önemli şeyler nelerdir?
  • Dağıtımı hızlandırmak için güvenlikten ne ölçüde ödün vermeye hazırız (örneğin, e-ticaret platformu güvenliğini önleyerek)?
  • Maliyet, karar verme sürecinde önemli bir husus mu?

Bir zaman çizelgesi ve not tablosu, seçim sürecini daha açık ve anlaşılır hale getirecektir. Ayrıca, bir projeyi parça parça inşa etmenizi engelleyecekler ve projenin hedeflerine odaklanmanıza yardımcı olacaklardır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz