microsoft-certication-sınavi

Microsoft MD-100, adayların belirli teknik görevleri yerine getirme becerilerini ve yeteneklerini değerlendirmek için geliştirilmiştir. Bu sınavı geçmek için öğrenciler Windows’u dağıtabilmeli ve koruyabilmeli, bağlantıyı ayarlayabilmeli ve veri ve cihazları yönetebilmelidir. Sona ermeden önce Microsoft 70-698 testini geçmiş olan kişilerin bu sertifika sınavına girmeleri gerekmediğini belirtmek gerekir. Aksi takdirde, Microsoft 365 Sertifikalı: Modern Masaüstü Yönetici İlişkilendirmesi kimlik bilgisi tıklamasını kazanmanızı sağlamak için Microsoft MD-101’i kullanmaya devam etmelisiniz .

Microsoft MD-100 sınavına genel bakış

Microsoft MD-100 için adaylar, kurumsal ortamda aygıtların ve müşterilerin uygulamalarını yapılandırma, dağıtma, izleme, güvenlik altına alma ve yönetme becerisine sahip yöneticilerdir. Buna ek olarak kimlik, politikalar, uygulamalar, güncellemeler ve erişimi yönetirler. Sertifikalı uzmanlar olarak, modern kuruluşların iş ihtiyaçlarını karşılayan bir cihaz stratejisi uygulamak ve tasarlamak için genellikle Microsoft 365 kurumsal yöneticileri ile işbirliği yaparlar. Bu sertifika testine tam olarak hazırlanmak için Microsoft 365 iş yüklerini bilmeli ve Windows 10’un yanı sıra Windows dışı teknolojiler ve aygıtları yapılandırma, koruma ve dağıtma konusunda yeterliliğe ve belirli bir beceri düzeyine sahip olmalısınız.

Biz Sınav laboratuarlarıayrıca bu sınavın Microsoft 365 Sertifikalı: Modern Masaüstü Yönetici Ortak sertifikasını almak için ön koşulların bir parçası olduğunu belirtmek isteriz. Adaylar, bu sınavı tekrar almamak için denemeden önce yeterince hazırlanmalıdır. Bu sınav için oldukça fazla hazırlık kaynağı bulunmaktadır. Hazırlığınıza ciddi bir şekilde başlamak için Microsoft web sayfasında bulunan eğitim materyallerine göz atın. Exam-Labs ayrıca Microsoft MD-100’e hazırlanmak için kullanabileceğiniz çok sayıda güncel araç sunar.Bu platform, BT uzmanlarının yanıtları ve en iyi uygulama testleri tarafından tasarlanan video eğitimlerini sağlayabilir. deneyimli uzmanlar.

MD-100 mikroskobu yalnızca İngilizce dilinde ve planlanan adaylarda mevcuttur.bu sınava girmek için kayıt ücreti olarak 165 $ ödemeniz gerekmektedir. Bundan sonra, test için tercih ettiğiniz tarih ve saati planlamak için devam edebilirsiniz. Daha önce de belirtildiği gibi, bireylerin bu sertifika testine girmeden önce sınav içeriğini ve konularını anlamaları önemlidir. Hedefleri anlamak başarınız için çok önemlidir. Bu yüzden bu konuları ayrıntılı olarak inceleyelim ve Microsoft MD-100’ü denemeden önce ustalaşmanız gereken bileşenlere bakalım.

Microsoft MD-100 sınav hedeflerinin ayrıntıları

• Windows’u Dağıtma:% 15-20
Microsoft MD-100 sınavına hazırlanan adayların Windows 10’u dağıtabilmeleri gerekir. Becerileri bu konunun unsurlarına göre değerlendirilecektir. Bu soruları başarıyla cevaplamak için, temiz bir yükleme yapma, dil paketlerini yapılandırma, uygun Windows sürümünü seçme, bir kullanıcının verilerini taşıma ve etkinleştirme sorunlarını giderme hakkında her şeyi anlamalısınız. Öğrenciler, WDS, MDT ve ADK gibi araçların kullanımını içeren yerinde bir yükseltmenin nasıl yapılacağını bilmelidir. Başvuru sahiplerinin, başarılı kurulumdan sonra yapılandırma yapma ile ilgili becerileri geliştirmeleri gerekmektedir. Bu, Windows masaüstünü nasıl özelleştireceklerini ve hareketlilik ayarlarını, Edge ve Internet Explorer’ı ve oturum açma seçeneklerini nasıl yapılandıracaklarını öğrenmek zorunda oldukları anlamına gelir.

• Verileri ve cihazları yönetme:% 35-40
Bu konu diğerleri arasında en yüksek yüzdeye sahip. Bu, öğrencilerin MD-100 sınavına girmeden önce bu amacı incelemeye daha fazla zaman ayırmaları gerektiği anlamına gelir. Bu konu başlığı altında, adayların yerel kullanıcıların, cihazların ve yerel grupların yönetimiyle ilgili süreci anlamaları gerekir. Bu, dizinlerdeki, yerel gruplardaki ve yerel kullanıcılardaki cihazların yönetiminde yetkinlik geliştirmeleri gerektiği anlamına gelir. Buna ek olarak, bireylerin koruma ve veri erişimini nasıl yapılandıracaklarını öğrenmeleri gerekir. Ayrıca, NTFS izinlerini ve paylaşılan izinleri yapılandırabilmeleri gerekir. Ayrıca, yerel politikaları kullanarak cihazları yapılandırma konusunda beceri kazanmalıdırlar. Bu, yerel kayıt defterinin yapılandırılmasını, yerel ilkenin uygulanmasını ve aygıtlardaki grup ilkelerinin sorun gidermesini içerir. Windows güvenliği yönetimindeki beceriler de bu Microsoft sertifikasyon testinde iyi performans için gereklidir. Bu, sınava girenlerin Windows Defender Güvenlik Duvarını, UAC’yi yapılandırabilmeleri ve şifreleme uygulamasını yapabilmeleri gerektiği anlamına gelir.

• Bağlanabilirliği yapılandırma:% 15-20
Bu konu için sınav adaylarının ağ yapılandırmayı nasıl öğrenecekleri gerekir. Bu, mobil ağ, istemci IP ayarları, Wi-Fi profilleri, VPN istemcisi ve sorun giderme ağlarının yapılandırılması konusunda yetkinliğe ihtiyaçları olduğu anlamına gelir. Bu hedefe hakim olmak için, uzaktan yönetim ve masaüstü erişimi içeren ve ayrıca PowerShell Remoting’i etkinleştiren uzaktan bağlantı yapılandırması becerilerine de ihtiyacınız vardır.

• Windows bakımı:% 25-30
Bu sınav konusunun anlaşılması, başarılı performans için de önemlidir. Microsoft MD-100’ü denemeden önce, öğrenciler veri ve sistem kurtarmayı nasıl yapılandıracaklarını öğrenmelidir. Bu, OneDrive’ı içeren dosya kurtarma yapabilmeleri gerektiği anlamına gelir; Windows 10’u kurtarın; önyükleme / başlatma işlemini giderin. Adayların güncellemeleri de yönetebilmesi gerekir. Bu, bunları kontrol etmeyi, gerekirse sorun gidermeyi, Windows güncelleme seçeneklerini yapılandırmayı ve ayrıca uygun servis kanalının seçimini ve güncellemelerin onaylanmasını ve test edilmesini gerektirir. Ayrıca Windows’u izleyebilmeleri ve yönetebilmeleri gerekir. Başka bir deyişle, başvuru sahipleri performansı yönetme, olay günlüklerini analiz etme ve yapılandırma ve Windows 10 ortamını yönetme kapasitesine sahip olmalıdır.

Sonuç

Bunlar, adayların Microsoft MD-100 sertifikasyon sınavına hazırlanmak için çalışması gereken konulardır. Bu sınava hazırlanmak için erişebileceğiniz birçok çalışma materyali olduğunu bilmelisiniz. Çok fazla stres olmadan başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak ücretsiz video eğitim kursları, ücretli eğitmen liderliği eğitimi, uygulama testleri, ipuçları ve öneriler bulunmaktadır. Birçok platform size tüm bu kaynakları sunabilir ve Exam-Labs web sitesi bunlardan biridir. Herhangi bir sınav için ilgili materyalleri almak için harika bir sitedir. Video eğiticilerine ek olarak, güncel beyin dökülmelerine de erişebilirsiniz. Sertifika testinize hazırlanmak için hangi platformu kullanırsanız kullanın, ilgili ve orijinal kaynaklara erişiminiz olduğundan emin olun. Sana çok yardımcı olacak, bize inanın.

Kaynak: https://www.noobslab.com/2020/02/microsoft-md-100-certification-exam.html

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz