Upload.io’dan Yeni Bulut Tabanlı Dosya Yükleme API’si

Kişisel veya profesyonel olarak çok sayıda dosyayla çalışan biriyseniz, depolama gereksinimlerinin cihazlarınızı boğmasını engellerken, istediğiniz dönüştürme sonuçlarını elde etmenize yardımcı olabilecek şeyleri muhtemelen her zaman ararsınız. Yükleme ve indirme sürelerinin ne kadar baş ağrısına yol açabileceğini ve dosyalarınızı kimlerin indirebileceği, yükleyebileceği ve bunlara erişebileceği konusunda sıkı bir denetime sahip olmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz.

Aşağıdakiler, bu ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olacak daha yeni seçeneklerden birini keşfedecektir: Upload.io’dan bulut tabanlı dosya yükleme API’si. Odak noktası, işlevsellik ve özelliklerin yanı sıra bulut tabanlı API’lerin sizin ve projeleriniz için doğru olup olmadığını anlamanıza yardımcı olmak amacıyla bulut tabanlı API’ler fikrinin arkasındaki kavramların açıklaması olacaktır. İş ihtiyaçlarına vurgu yapılacak,

 

Bulut Bilişim Nedir?

Bulutta çalışan bir dosya yükleme API’sinin özelliklerine dalmadan önce, bulutun ne olduğunu ve neden bulutla çalışmak isteyebileceğinizi keşfetmek faydalı olabilir. Bulut bilişim, temel olarak, interneti çeşitli bilgi işlem kaynaklarına kullanarak isteğe bağlı olarak verilen erişimdir. Bu, uygulamaları, sunucuları, veri depolamayı, ağ oluşturma yeteneklerini ve geliştirme araçlarını içerebilir, ancak bulut bilişim dünyasına her gün yeni şeyler ekleniyor.

Netflix’te en sevdiğiniz programın bir bölümünü izlediğinizde, kişisel bilgisayarınız veya televizyonunuz video dosyasını indirip depolamaz—dosya buluttadır; sadece ona erişiyorsun. Tabii ki, birçok bulut platformu indirmelere de izin veriyor.

 

Dosyalarınız İçin Neden Bulut Bilişimi Kullanmalısınız?

Kendi dosyalarınız söz konusu olduğunda, birkaç nedenden dolayı bulutu kullanmaya çekilebilirsiniz. Her şeyden önce, bulut, insanların işbirliği yapma kolaylığını büyük ölçüde artırır. Birdenbire, birine belirli dosyaları teslim etmenize veya birlikte çalışması gereken bir şeyin basılı bir kopyasını bırakmanıza gerek kalmaz; onlara, onları depoladığınız buluta erişim izni verebilirsiniz. Birinin internet erişimi varsa ve herhangi bir parola veya güvenlik önlemi hakkında bilgisi varsa, dünyanın her yerinden dosyalarla çalışabilecekler.

Bulutla çalışmanın övülen bir başka yararı da dosyaların bu şekilde genellikle daha güvenli olmasıdır. Bir dosya dolabında fiziksel dosyalarınız veya tek bir konumdaki tek bir bilgisayarda dosyalarınız varsa, bu dosyaların yangın, su baskını ve hatta dökülen kahve nedeniyle zarar görme riskiyle karşı karşıyasınız demektir. Dosyalarınız bulutta saklanıyorsa (veya en azından bir kopyası saklanıyorsa), bilgisayarınızı çökerten bir deprem dosyaya zarar vermez.

Aynı şekilde, bulutta kayıtlı bir dosyayı yanlış yere koymak, kişisel cihazınızda sakladığınız bir dosyayı kaybetmekten çok daha zordur. Felaket kurtarma, neden bu kadar çok işletmenin bulut bilişim seçeneklerine geçiş yapmasında önemli bir faktördür.

Ölçeklenebilirlik, projeler üzerinde çalışan veya iş yürüten kişiler için bir başka önemli endişe kaynağıdır. Ofiste veya evinizde harici bir sabit disk varsa, bir kez dolduğunda, dolar ve dışarı çıkıp başka bir tane almanız ve ardından dosyaların hangi disklerde olduğunu anlamak için zorlu bir süreçten geçmeniz gerekir. en çok onlara ihtiyaç var. Bulut platformlarının çoğu, yeni bir şeye geçmek zorunda kalmadan ihtiyaçlarınızla birlikte büyümeyi kolaylaştırır.

Bu, özellikle hızlı büyüme bekleyen şirketler için faydalıdır. Bunun ötesinde, bulut bilişim seçenekleri genellikle otomatik güncellemelere sahiptir ve bu, teknik açıdan ihtiyaçlarınıza uyum sağlamayı kolaylaştırır.

 

API Nedir?

API, uygulama programlama arabirimi anlamına gelir ve yazılım veya uygulamaların etkileşime girmesi ve veri alışverişinde bulunmasının etkinleştirildiği anları ifade eder. Temel olarak bu, uygulamaların belirli koşullar altında birbirleriyle iletişim kurabileceği anlamına gelir.

 

API’leri Neden Kullanmalısınız?

Ortalama bir işletme veya kuruluşun yaklaşık 1200 bulut uygulaması kullandığı ve bu uygulamaların çoğunun birbirinden kopuk olduğu göz önüne alındığında, API’ler uygulamaların entegre edilmesini sağlayarak sorunsuz iletişimle sonuçlanabilir. Ayrıca, işyerinde işbirliğini ve verimliliği artırabilecek iş akışlarının otomasyonunu sağlar.

Bulut bilişim gibi API’ler de inanılmaz derecede ölçeklenebilir ve yeni iş ortakları veya sektördeki gelişmelerle bağlantı kurmak kolaydır, bu da şirketlerin çevrelerinde meydana gelen hızlı değişimlere ayak uydurmasına olanak tanır.

Bunun ötesinde, API’ler, mevcut çağın yaygın siber suçları göz önüne alındığında son derece önemli olan ek güvenlik önlemleri sunma eğilimindedir. Veriler artık petrolden daha değerli; Çalıştığınız şeyin birinin çalmak için harcadığı zamana ve çabaya değmediğini düşünüyorsanız, bu görüşü yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.

Amerikalılar yalnızca 2020’de siber suçlara 4,2 milyar dolardan fazla kaybetti. Kendinizi, çalışanlarınızı ve müşterilerinizi daha iyi korumak için yapabileceğiniz her şey yapılmalıdır.

Ayrıca API’ler, müşterilerinizin ve tüketicilerinizin deneyimini kökten geliştirmek için kullanılabilir. İnsanlar birinci sınıf, yüksek hızlı deneyimlere alışkın. API tarafından açılan bilgi erişimi, müşterileri güçlendirebilir ve müşterilerin kendi deneyimlerini uyarlamalarına yardımcı olabilir. Bir araştırma, insanların %75’inin şirketlerinin API kullanımının müşteri deneyimini önemli ölçüde iyileştirdiğine inandığını buldu.

Başka bir araştırma, tüketicilerin %80’inin, kişiselleştirilmiş bir deneyim sunan bir şirketle iş yapma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söylediğini ortaya koydu. Bunun tersi, işletmeler müşteri deneyimini iyileştirirken, onlara müşteri davranışlarını anlamalarına daha iyi yardımcı olabilecek ek veriler sunulmasıdır.

 

Bu, Dosyalara Nasıl Uygulanır?

Çok sayıda dosyayla çalışıyorsanız, dosyaları karşıya yüklemenin, depolamanın, barındırmanın ve dönüştürmenin zaman alıcı olduğunu bilirsiniz. Bu dosyaları yükleyen ve bunlarla etkileşime giren bir ekiple, organizasyonel endişeleriniz de var. Bu, ideal çözümün, onu kullanması gereken herkesin kullanabileceği kadar basit olduğu (bazen buna kullanıcı dostu olarak da adlandırılır) ve işinizle ve projelerinizle gerektiği gibi ölçeklenebilen bir şey olduğu anlamına gelir.

Ayrıca, çok fazla gecikme olmaksızın yüksek hacimli veri mesajlarını işlemek için optimize edilmiş bir sistem arıyorsunuz. Teknik terimlerle, bu bağlamdaki gecikmeye gecikme denir, bu nedenle bu, düşük gecikmeli bir çözüm aradığınız anlamına gelir. Düşük gecikmeli dosya yükleme, neredeyse gerçek zamanlı olarak çalışan işlemlere neden olabilir.

Bu yeni dosya yükleme API’sinin inceleneceği bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yapılır. Elbette, ek ihtiyaçlarınız veya gereksinimleriniz varsa, özel isteklerinizin nasıl karşılanabileceğini görmek için üreticiyle konuşmalısınız. Her sektör farklıdır, bu nedenle bir seçeneğin sizin için doğru olup olmadığını belirlemek için kullanmak istediğiniz ek şeylere sahip olmanız imkansız değildir.

Upload.io Nasıl Çalışır?

Yükleme İşlemi

Dosya yüklemeye gelince, dosya yükleme API’sinde gerekli olan tek şey basit bir POST isteğidir. Bu çok az zaman alır, ancak aynı zamanda personelin takdir etme eğiliminde olduğu kazayla yapılması zordur.

Dönüşüm, Dönüşüm ve Optimizasyon

Dosyaları dönüştürme , başka biçimlere dönüştürme veya ileride kullanmak üzere optimize etme işlemlerinin tümü Upload.io seçeneğiyle URL üzerinden yapılabilir. Bu, URL’ye bir dönüşüm bilgisi eklemeniz gerektiğinden dosya işlemeyi çok basit ve hızlı hale getirir. Bu, isteğe bağlı dosya dönüştürme ve genellikle bir saniyeden kısa süren geri dönüşlerle sonuçlanır.

İçerik Teslimatı

Tabii ki, yükleme ve değiştirme işlemin sadece bir kısmı. Çoğu durumda, büyük miktarda dosyayla çalışan kişilerin indirme sürecini de düşünmesi gerekir. Bir içerik dağıtım ağı, bulut tabanlı içeriğin hızlı teslimatını oluşturmak için birlikte çalışabilen, coğrafi olarak dağıtılmış birçok sunucuyu içerir. Upload.io dosya yükleme API’si, dünya çapında 300’den fazla konuma sahip küresel bir içerik dağıtım ağı kullanır. Bu, kullanıcılarınız için hızlı indirmeler sağlar.

 

Paketler

Upload.io API dosya yüklemesinin önemli bir gücü, mevcut paketlerdeki çeşitliliktir. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, oldukça rekabetçi bir oran olan ayda 7 dolardan başlayan, önceden tasarlanmış üç paket vardır. Satış departmanı ile konuşarak özel ihtiyaçlarınıza uygun özel bir paket oluşturma seçeneği de vardır.

 

Ücretsiz Deneme Seçeneği

Upload.io’dan dosya yükleme API’sinin sizin için uygun olup olmadığından hala emin değilseniz veya ekstra hızın iş yerinizde bu kadar büyük bir fark yaratıp yaratmayacağından emin değilseniz, her zaman ücretsiz denemeyi deneyebilirsiniz. Şirket, denemeye kaydolmak için kredi kartı gerektirmediği için büyük ikramiye puanları alıyor.

Birçok şirket, deneme süresi tamamlandıktan sonra hizmet için otomatik olarak ödeme yapmaya başlamanız ve parayı harcamak istemiyorsanız hizmetten çıkmanız için bazı ayarlara sahiptir.

Yukarıdaki bilgiler, Upload.io dosya yükleme API’si tarafından sunulan çeşitli özellikler ve bu özelliklerle çalışmak isteyebileceğiniz birkaç neden hakkında size yol göstermiş olmalıdır. Yine, her işletme farklıdır ve özel paketler sunarlar, bu nedenle bu listede sizin ve işiniz için önemli olan bir şey görmediyseniz, seçeneklerin olup olmadığını görmek için üreticiye ulaşmak her zaman iyi bir fikirdir. size ve işinize daha uygun.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz