Uzaktan Çalışmayı Daha Yönetilebilir Hale Getirmeye Yardımcı Olacak Yazılım Programları;

Artık işletmelerin çalışma biçiminde büyük bir değişiklik var. Pandemi ile birlikte, yerinde çalışmadan uzaktan kumandaya geçişi sağlamlaştırma ve düzene sokma ihtiyacı vardır. Yönetici görevleri ve diğer arka uç operasyonları salgından önce bile ofis dışında hallediliyordu, ancak şimdi ön uç görevleri de sanal ortama kaydırılıyor. Bu yapı ile başarılı olan birçok şirket, ofise devam etmenin bazı çalışanları için bir gereklilik olup olmadığı konusunda bazı şüpheler uyandırmaktadır. Tabii ki, tüm bunlar teknolojilerin gelişmesi ve genel halkın kullanımına sunulması sayesinde mümkün hale geldi. Uzaktan çalışma kurulumunuz için ihtiyaç duyacağınız bazı temel araçlar şunlardır:

 

1. Bulut Hizmetleri

Bulut hizmetleri ve bulut bilişim, Bilgi Teknolojisinde son yıllardaki en büyük atılımlardan biridir. New York, geniş ölçülerde verilerin geçtiği en gelişmiş şehirlerden biridir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, dünyanın her yerinden kaynaklara erişirken bulut bilişimden yararlanmasına izin verdi. Şehirdeki işletmelerin çoğu, kesinti süresini en aza indirmek ve tekrarlayan sorunları ortadan kaldırmak için yerel BT danışmanlığı NYC firmalarına güveniyor . Çok makul bir fiyata bir dizi özellik sağladığı için genellikle bulut hizmetlerini önerirler. Ofisiniz uzaktan çalışıyorsa, ihtiyaç duyacakları dosyalara kolay erişime ihtiyacınız olacaktır. Bu dosyaları yönetmek ve sürümlerini takip etmek, işbirliğini geliştirmek için önemlidir.

 

2. Koruma Yazılımı

Uzaktan hazır olmak, önemli verileri ve araçları yetkisiz erişimden korumak için güvenliğin kurulu olmasını gerektirir. Uzaktan çalışmak, ekibinizin ofisten uzaktayken eriştiği internet bağlantısı üzerinde kontrol sahibi olmadığınız bir anlamda işletmeniz için daha büyük risk oluşturur. Bu nedenle, kötü amaçlı içeriğin sisteminize zarar vermeden önce çeşitli algılama ve karantina katmanlarına tabi tutulması için güvenlik önlemlerinin kurulu olması önemlidir.

Saygın BT Çözümü sağlayıcıları, gerçek zamanlı olarak güvenlik güncellemelerini zorlayacaktır. Güvenlik yamalarının çıkarılması, dünyanın her yerindeki ekip üyelerinin bilgisayarlarını kullanırken korunmalarına yardımcı olacaktır.

 

3. VPN

Sanal bir özel ağ, ek bir korumanın yanı sıra tescilli dosyalara ve araçlara daha kolay erişim sağlar. Bir VPN’e sahip olmak, uzaktaki bir cihaz ile tesis içindeki bir şirketin güvenli cihazları arasında güvenli ve güvenli bir bağlantıya bağlanabilir. Ticari üçüncü taraf VPN sağlayıcılarına göre daha yüksek bir şifreleme standardına sahip olduğu için, endüstri sınıfı VPN yalnızca iş operasyonları için kullanılmalıdır. Yapılan şifreleme, bir çalışanın cihazından şirketin ağına doğrudan bir bağlantı oluşturacaktır. Bu nedenle bir VPN kurarken, saygın BT profesyonellerinin hizmetlerini kullanmanız gerekir.

 

4. Ekip İşbirliği

Yazılım
İletişimi, her görevde ihtiyaç duyulan tüm işbirliği eylemlerinin merkezinde yer alır. Ekip üyelerinin grupla veya bir bireyle iletişim kurabileceği bir platforma sahip olmak, etkili bir uzaktan çalışma yapısını şekillendirmenin anahtarıdır. İnsanların önemli eylem öğelerinden haberdar olmaları ve buna göre yanıt verebilmeleri için gerçek zamanlı iletişim gönderme yeteneğine ihtiyacınız olacak. Bilgi paylaşımı ve önemli güncellemeler için merkezi bir merkez olduğunda işbirliği kolaylaştırılır.

Dosyaların paylaşılması gereken zamanlar olacağından, sesli ve yazılı iletişim yeterli olmayabilir. Bu nedenle, ekibinizin dünyanın her yerinden ayrı bir şekilde çalışırken bir ofis ortamında çalışmayı simüle eden tüm bu görevleri yapmasına olanak tanıyan bir araca sahip olduğunuzdan emin olun.

 

5. Video Konferans

Yazılım
Ekip toplantısı, sinerjiyi ve ekip çalışmasını destekleyen önemli etkinliklerden biridir. Bir grup sohbeti sesli iletişim yoluyla yürütülebilmesine rağmen, herkesi görebilmek ve üstler ile üyeleri arasında yüz yüze gelebilmek daha etkilidir. Bu, dikkat dağınıklığını en aza indirir ve her üye görüşmeye katılan herkes tarafından görülebileceği için odaklanmayı destekler.

Ekran kaydı da video konferanslarda önemli bir işlevdir. Bu hem iç hem de dış kritik toplantılar için önemlidir. Kullanıcıların kaydedilebilen ve daha sonra tartışılabilecek raporları sunarken tartışmalarına olanak tanır.

 

6. Uzak Masaüstü

Yazılım
Sanal bir masaüstü yazılımı, işletim sistemi, uygulamalar ve ortamın son kullanıcı cihazından ayrılmasıyla çalışır. Uzak çalışanın herhangi bir cihazına bir istemci yazılımı yüklenir ve kimlik bilgileriyle uygulama aracılığıyla tesisin masaüstüne ve sisteme erişebilirler. Sanal bir masaüstünden edinilen deneyimin bazen daha iyi olduğu bildiriliyor çünkü ihtiyaç duyulan tüm kaynaklar şirketin sisteminde hazır durumda bulunuyor. Ayrıca, istemci cihazda hiçbir veri saklanamadığından ve tüm etkileşimler uygulama tarafından erişilen bilgisayarda izlenip kontrol edildiğinden daha fazla güvenlik sağlar.

Merkezi yönetime güvenen pek çok şirket, günlük işlemleri için sanal masaüstü yazılımları kullanıyor. Düzgün çalışması için son cihazda daha fazla uygulama güncelleme veya yükleme ihtiyacını ortadan kaldırır. Ayrıca, bilgi işlemlerin çoğu veri merkezindeki bilgisayar tarafından yapıldığı için güçlü bir son cihaza ihtiyacınız yoktur.

 

7. Üretkenlik Araçları

Ekibin geri kalanıyla güçlü bir bağ kurarken kullanıcıların görevlerini organize etmelerine ve yerinde kalmalarına yardımcı olan bir dizi üretkenlik aracı vardır. Bu araçların çoğu, liderlerin üyelerinin ilerlemesini ve faaliyetlerini izlemelerine olanak tanır. Bu, üyeler arasında işbirliğini teşvik etmek için güven oluşturmaya ve hesap verebilirlik oluşturmaya yardımcı olur.

Bu araçlar çalışma saatleri, URL izleme, bazen ekran görüntüsü kaydı ve boşta kalma süresi hatırlatıcılarını kaydedebilir. Bir bireyin üzerinde çalıştığı zamanı manuel olarak kaydetmek için gereken süreyi azaltmaya yardımcı olur ve kaydedilen ekran görüntüleri anlaşmazlıkların çözümünde yararlı olacaktır. Bu, iş ve diğer faaliyetler için zamanlarını düzenleyebilecekleri için ekiplerin dikkatini dağıtmayı ortadan kaldırır.

 

Uzak işgücü bir trend haline geldi ve neredeyse tüm alanlarda işletmeleri fırtınaya soktu. Yazılım araçları, süreçlerinin ve hizmet konseptlerinin tüketicilerine akmasını sağlamak için oradadır. Hangi yazılımı kullanacağınızı seçmeden önce stratejileri uygulamaya koymak önemlidir ve yüz yüze etkileşim bulunmayan şeylere alışmak biraz zaman alabilir. Uzaktan çalışma, izole olduğunuzda ekip çalışmasından vazgeçmek kolay olduğundan, işbirliğini sürdürmeye odaklanmalıdır; bu araçlar, sorunsuz işlemleri teşvik etmek için bu şekilde kullanılmalıdır.

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz