Veri Yönetimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler ve İşletmenizin Neden Buna İhtiyacı Var?

Günümüz iş dünyasında, bir şirket içinde, her biri farklı yazılımlar kullanan, aynı anda yürütülen birkaç farklı proje vardır. Sonunda her şeyi bir araya getirme zamanı geldiğinde yazılımlar arasında geçiş yapmak zorunda kaldıkları için ekibin birlikte çalışması zorlaşabilir. Bu nedenle, şirketinizin veri yönetimi stratejilerini kullanması son derece önemli hale geliyor.

Geçmişte bu, işinizi optimize etmenin isteğe bağlı bir yoluydu, ancak şimdi başarılı olmak istiyorsanız zorunlu hale geldi. İşte tam olarak veri yönetiminin ne olduğuna ve başarılı olmak istiyorsanız işletmenizin buna neden ihtiyacı olduğuna bir bakış.

 

Veri Yönetimi Nedir?

Ele almamız ve anlamamız gereken ilk şey, veri yönetiminin tam olarak ne olduğudur. Veri yönetimi, verilerinizi mümkün olan en iyi şekilde toplamak, saklamak ve kullanmakla ilgilidir. Bunu yaparak, yaptığınız her şeyde para ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilirsiniz. Veri yönetimi yazılımı, işletmelere bu süreçte yardımcı olmak ve işlerin mümkün olduğunca verimli olmasını sağlamak için oluşturulmuştur. Bir şirket içinde çalışmak söz konusu olduğunda en etkili iletişim çözümlerinden biridir . Şirketinizdeki herkesi konsolide etmek istiyorsanız, kesinlikle veri yönetimine yönelmelisiniz. İşte işletmenizin buna ihtiyaç duymasının ana nedenlerinden bazıları.

 

Verileri Tüm Konumlarda Depolayın

Daha büyük bir işletmeyseniz, sadece bir binada çalışmıyor olma ihtimaliniz yüksektir. Durum buysa, herkesin işini yapmak için ihtiyaç duyduğu verilere erişmesini nasıl sağlayabilirsiniz? İyi bir veri yönetimi olmadan, insanlar ihtiyaç duydukları bilgileri almak için diğer çalışanlarla iletişim kurmak veya İK ile iletişim kurmak zorunda kalarak zaman kaybederler . İyi bir veri yönetimi yazılımı, tüm konumlarınızdan ve hatta farklı bulutlardan veri toplayabilir ve tek bir merkezi alana taşıyabilir.

Bu, hangi veritabanında olursa olsun, aradığınız şeye çok hızlı ve kolay bir şekilde gidebileceğiniz anlamına gelir. Dosya ve belgeleri bulmak, bir işte çalışırken en can sıkıcı şeylerden biri olabilir. İnsanların aradıklarını bulmalarını ve zamanında yapmalarını sağlamak istiyorsanız, kesinlikle veri yönetimi yazılımına yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

Veri Yükle ve Oluştur

Bu tür yazılımlar yalnızca verileri tek bir yerde toplamak için iyi değildir. Bu yazılımın firmanızda olması, sadece sizin için gerekli verileri oluşturması değil, aynı zamanda firmanızın sahip olduğu merkezi sunuculara da yüklemesi anlamına gelir. Bu size nasıl fayda sağlar? Felaket olursa ve büyük miktarda bilgi kaybolursa, normalde aylar olmasa da haftalar geri çekilirsiniz. Bu yazılıma sahip olarak, her şey bulut depolamada yedeklenir, yani fiziksel alanınıza ne olursa olsun, her zaman güvenecek bir şeyiniz olur. Bu, özellikle bilgilerin birkaç tıklamayla kaybolabildiği bu gün ve çağda, ihtiyacınız olan ekstra bir güvenlik düzeyidir.

 

Güvenlik

Bu yazılımın yaptığı bir sonraki harika şey, tüm verilerinizi korumaya yardımcı olmasıdır. Bulut depolama sistemleri, saldırıya uğradığı ve onlardan bilgi çalındığı bilinmektedir. Bu yazılım tüm dosyalarınızı alır ve şifreler , ihlal riskini en aza indirir ve ayrıca bilgi sızma riskini en aza indirir. Müşteri ve şirket bilgilerinizin gizli kalmasını sağlamak, takip etmeniz gereken önemli bir iş uygulamasıdır.

 

Otomasyon

Son olarak, bu tür bir yazılım, işyerinde meydana gelen tekrarlayan görevleri otomatikleştirmek için kullanılabilir. Birinin sürekli olarak veri yüklemesini ve sıralamasını sağlamak yerine, yazılımı sizin için yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, bir kişiyi başka projelerde çalışmak için serbest bırakır veya artık o pozisyona ihtiyacınız olmadığı için paradan tasarruf etmenizi sağlar. Bu işlemin otomatik hale getirilmesi, aynı zamanda çok az hata olacağı veya hiç hata olmayacağı anlamına gelir. Her zaman şirketinizi yenilemenin yollarını aramalı ve her şeyin mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasını sağlamalısınız.

Bunlar, veri yönetimi ve işletmenizin neden buna ihtiyaç duyduğu hakkında bilmeniz gereken şeylerden sadece birkaçı. Yazılımı şirketinize tam olarak uyguladığınızda, işiniz çok daha iyi çalışacak. Tüm verilerinizin korunduğundan ve insanların ihtiyaç duyduğu her zaman kolayca erişilebildiğinden emin olun. Şirketinizde veri yönetimi yazılımını nasıl kullanmayı planlıyorsunuz?

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz